Kwiecisty ogród Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty

Post »

Piękne lilie.Po ile one są pakowane ?.Nie mam dziś siły ,chyba mnie ta pogoda dobija .Dorotko ,a jak ty się dobrze czujesz ? ;:196
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ładne lilie Dorotko kupiłaś, ja zamówiłam u jednej z Forumek i teraz czekam niecierpliwie na dostawę.
Ewuniu ,ja w taką pogodę przy silnych wiatrach mam 3dniówkę( migrena od wielu lat). ;:222
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Beatko jeszcze nie zdążyłam popatrzeć ile dziś termometr pokazuje, ale już jestem wkurzona, śnieg sypie wszystko okrywa, słońca już kolejny dzień na pewno nie zobaczę.
Zaraz pójdę moje zakupy posadzić do donic. Tak naprawdę to lilii mało rosło w moim ogrodzie ( na starej działce zjadały mi takie gryzonie ;:306 z pięknymi ząbkami) Jesienią dużo cebul dokupiłam, a tym co wczoraj kupiłam nie mogłam się oprzeć.

reniusia20 zobaczymy co wyrośnie, sama jestem ciekawa czy będzie to co na etykiecie, nie mam zaufanie do tej firmy, miałam już z nimi kilka wpadek.

Reniu ja to boję się, że podczas ostatnich mrozów znowu mi roślinki zdziesiątkowało. Daliom już mówię stop, nie miałam w swojej kolekcji tych niskich więc kilka odmian zakupiłam. Wysiałam również dalie z nasion, które otrzymałam na forumowej akcji wymianowej.

Ewo lilie pakowane po 1 szt (cebulka niezbyt duża) jedna kosztowała 5 druga 6 zł. Drogo, ale musiałam czymś humor poprawić.
Ja bardzo nie lubię wiatrów, rozdrażniają mnie. wczoraj trochę się napracowałam, bo głupia przecierałam (nie myłam, bo to za dużo powiedziane) na szybko okna, firanki zmienione, czuć lekką świeżość w domku. Później machałam żelazkiem, wiatr na który tak narzekam wysuszył mi 4 wrzuty do pralki, ileż tego się nazbierało, bo pościel, firanki, ciuchy. Także wieczorem padłam nie czując dłoni i ramion. Dzisiaj to chyba pójdę i coś popikuję, cały czas krążę i oglądam pomidorki. Na nie już czas, ale nie za bardzo mam ochotę zagracać pudłami pokoju.

julianno a u kogo zamawiałaś, jakie odmiany. Oby te wiatry się skończyły jak najszybciej. Do mnie zimę przywiało, śnieg cały czas delikatnie pruszy.
Proszę napisz jak masz na imię czy może Julia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Powiem ci że przez te kilka słonecznych dni ,to moje sieweczki trochę się wzmocniły.Zaczynam wierzyć że ta wiosna w końcu przyjdzie . ;:138
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna na pewno przyjdzie to już czuć. Czytałam, że będzie jej rzut bardzo mocny, skok wysoki na termometrze, prawie dochodzący do 18 st. Czy to jest dobre dla roślin to się okaże. Moje pomidorki też rosną w oczach, natomiast kwiatuszki wysiane w złej ziemi popadały. Pięknie ciągną w górę kanny, a i posadzone dalie pokazują małe listeczki.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Dorotko ja zamawiałam u Ewy-Różanki, zginął mi gdzieś jej wątek i nie wiem czy otrzymam cebulki. Muszę napisać do niej emaila.
Zamawiałam:Ovatie,Sambulas,Big Brother, Bowmore,Revelation Nymph, Flashpoint. Nie wiem , czy prawidłowo napisałam nazwy.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne lilie zamówiłaś będzie co podziwiać, tylko proszę załóż wątek. Lilia Big Brather i Flashopoint śliczne może i kiedyś zagoszczą u mnie, na razie próbuję na tych co już kupiłam i tych co posadziłam jesienią.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Nie mam doświadczenia z liliami . W ubiegłym sezonie miałam aż trzy. Nie znam nazw , bo nie zapisałam. Mama moja była ciężko chora, niestety nie udało się i odeszła. Nie miałam siły na nic, chodziłam siłą rozpędu. Liczę na ten sezon. Na forum jestem Julianna, tak do mnie mówi mój mąż. Swojego prawdziwego imienia nie znoszę. Jakie ono jest? Takie jak w "Panu Tadeuszu", ale nie Telimena.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przedtem też nie zwracałam uwagi na nazwy odmianowe lilia to lilia jedynie kolor kwiatu starałam się zapamiętać. Po kilku latach bytności na forum zwracam na nazwy uwagę, staram się opisywać rośliny.
Życie przynosi nam wiele niespodzianek są miłe, radosne, ale też i są te smutne. Ten rok na pewno będzie lepszy, więc i Twój ogródek wypięknieje, będzie lepiej dopieszczony.
Będziesz i dla mnie Julianną.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

U mnie dzisiaj było piękne słońce i mimo chłodu czuć w powietrzu zbliżającą się wiosnę.Aż ciarki przechodzą jak znowu czytam o prószącym śniegu ;:202
Tęskno bardzo za ciepełkiem i zielona trawką ;:3
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko i u nas słońce od rana pięknie świeci, co nastraja dobrym optymizmem. Wiatr dalej wieje, ale na szczęście z mniejszą siłą. Ptaki śpeiwają od rana. A ja jak zobaczyłam słoneczko popikowałam część pomidorków.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Dorotko witaj :wit
Niech te Święta upłyną Wam w ciepłej ,rodzinnej atmosferze ,niech będą zdrowe , radosne , niezapomniane i wolne od trosk dnia codziennego .Przesyłam Ci dużo ;:3 na świąteczne dni. ;:196

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,powiedz czy nie mozna się załamać.dobre prognozy zazwyczaj nigdy im się nie sprawdzają tylko te złe.W drugi dzień swiąt miało być już ładnie dzisiaj rano zapowiadali deszcze i sniezyce.Nawet na nasze województwo w tvn 24 ostrzegali przed dzisiejszymi groznymi sniezycami i co troche trawnika zobaczę to znowu biało.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Witaj Dorotko w ten śnieżny poranek ;:196
Czy u ciebie też tak dosypało ? Aż wydaje mi się to niemożliwe ;:202 ale w końcu to nie pierwsza w moim życiu biała Wielkanoc.
Tak w ogóle to cieszę się, że nie wysiałam nasion, bo obawiam się, że wszystkie rośliny wyciągnęłyby się do słońca, którego jest na lekarstwo.
Obawiam się, że tego roku będziemy mieli krótkie lato...
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witam Cię Dorotko zimowo zima znowu szaleje ;:168