Marzenko!
Bardzo mi miło, że tak mówisz o moim wątku
U mnie też nie wszystkie drzewka się udają, myślę, że to głównie sprawa szczepienia, tzn od tego kto szczepi. Swoje kupuję na lokalnym targ, mam jednego upatrzonego sprzedawcę, i 95% od niego się przyjmuje, natomiast od innych nie. Twoje drzewka, ze wzgledu na słabą klasę gleby polecałbym nawozić, niestety czasem trzeba bo inaczej nie urosną. Najlepiej obornikiem zwierzęcym albo gnojówkami z chwastów. Z supermarketu to nawet bym nie patrzył żeby drzewka kupować, nie wiadomo ile tam już leżały, możliwe, że już suche sprzedają (a widziałem już takie sytuacje). Wiśnie tniemy w lipcu/sierpniu po zbiorach. Co do dzikich wiśni to mogą mieć dobre owoce tylko zwykle są bardzo malutkie, najlepiej zostaw jedną albo 2 a resztę usuń żeby się bardziej nie rozrastały. Jak śnieg zniknie to poszukam firletki, podejrzewam, że gdzieś się wysiała, ostróżkę też wyślę

A mogłabyś poczekać na wysyłkę do połowy kwietnia? Dyniom to nie zaszkodzi bo i tak się je sieje w maju a do tego czasu przejrzałabyś mój ogródek i może coś jeszcze sobie wybierzesz a ja bym Ci wszystko hurtem wysłał? Pozdrawiam serdecznie
Ewelina Witam Cię serdecznie
Jeśli tylko będę mógł bardzo chętnie pomogę, sam się będę uczyć szczepienia koszteli bo w zeszłym roku nie wyszło - szczepiłem na Glosterze i jakiejś zimowej jabłonce, widywałem wcześniej takie cuda że na jednym drzewie było kilka odmian, niestety u mnie nie wyszło. W tym roku zamierzam szczepić na podkładkach. Dziękuję
Sylwio Dziękuję za śliczne życzenia
Chciałbym życzyć wszystkim Ogrodowym Forumowiczom Wesołych Śnieżnych Świąt Wielkanocnych, Wielkanocnego wielkiego bałwana, Śnieżnego Lejka, Zdrówka, Szczęścia i żeby po Świętach ta zima poszła w pierony