Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Post »

Cześć Aguś,
Współczuję atmosfery w pracy...choć nigdzie nie jest łatwo. Życzę poprawy samopoczucia i szybkiego dnia do 16! Miłego :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguniu :wit Rozumiem doskonale Twojego pracowego doła... temat korporacji doskonale jest mi znany, i niestety skutki przepracowania i stresu też...Tylko najgorsze w tym wszystkim jest to, że człowiek świadomie w tym tkwi wiedząc że to Cię niszczy i pozbawia radości życia... Mój szwagier prawie przypłacił to życiem mając 35 lat, stracił przytomnośc w drodze z pracy i tylko dzięki przypadkowemu przechodniu który natychmiast wezwał pogotowie jest i funkcjonuje ale był szpital, badania i jak to lekarze określili krok od zawału. Tylko jak przeskoczyć własne ambicje które są tak głęboko zakotwiczone w psychice i człowiek chodzi jak zaprogramowana maszyna?? Jak się zatrzymać skoro na głowie kredyty, pogoń po więcej i uzależnienie od mnożenia funduszy? Najtrudniej chyba jest to po prostu... zrozumieć co dla człowieka jast najważniejsze.
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś siły życzę i odwagi w podjęciu poważnej życiowej decyzji. Czasem człowiek musi porzucić ambicje i po prostu zatrzymać się na chwilę i przypomnieć sobie co jest w życiu najważniejsze.

Przytulam do ;:167
A.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus dobry :wit parke masz przeslodka ;:167 szkoda, ze trojaczek sie ociaga i nie chce miec z psica nic wspolnego - no ale najwazniejsze, ze uczestniczy juz w zyciu domowym nawet jako ogladacz.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aga, wianki cudne-akurat na poprawę nastroju-chociaż w małej dawce, ale zawsze.
Nie pojęte są dla mnie wymogi korporacji ;:14 i czasem nieco wybujałych wymagań osób na stanowiskach. Współpracujemy z dużymi korporacjami i niestety często widzę jak wyglądają nasi partnerzy handlowi po roku pracy w molochach ;:222
Zmieniając tema, a raczej nawiązując do jednorocznych, to pewnie już niedługo będzie można wsadzić do donic pierwsze kwiatuchy. Czekam aż pojawią się bratki, a Melon znowu zacznie zachęcać do zbaczania z drogi powrotnej do domu ;:113
Trzymaj się-nic nie trwa wiecznie, w końcu znajdziesz coś co pozwoli na pracę w miłej atmosferze ;:333
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Aguś- trzymaj się mocno i koniecznie zmień pracę ;:108 . Nawet jeśli będzie mniej płatna to warto. Wiem, ze zobowiązania które każdy z nas ma cisną w głowę, ale zdrowie które mamy jedno jest najważniejsze. A może własny biznes?
Pozdrawiam ze słonecznego Torunia życząc spokojnego dnia :wit
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aga no właśnie dziwię się, że w sumie w tak trudnych czasach ludzie nie potrafią zachować umiaru i jak już raz wdrapią się na stołek to myślą, że wszystko im wolno! Czy są firmy/korporacje w których jest miło, w których ludzie tworzą zgrane teamy? Mam wrażenie, że nie.... ;:185
A już wytrzymać 20 lat w jakimś skisłym środowisku /jak pisze p.Bestia/ to w moim pojęciu jest to nie do przyjęcia... :shock:
aage pisze:Aguś siły życzę i odwagi w podjęciu poważnej życiowej decyzji. Czasem człowiek musi porzucić ambicje i po prostu zatrzymać się na chwilę i przypomnieć sobie co jest w życiu najważniejsze.
Natomiast jak się ma jakieś zobowiązania finansowe wiem jak trudno rzucić pracę i zmagać się z rzeczywistością.

Trzeba to jakoś przetrwać, przeczekać, albo obliczyć zyski i straty i dać sobie spokój.
Aga ;:304 ;:172

Wianki jajcowe cudne! Ja na same święta wybywam, więc oszczędzam sobie tego całego wystroju, chociaż może zielone jajo w groszki wystawię.
Pani Bestia
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 11:55

Post »

A już wytrzymać 20 lat w jakimś skisłym środowisku /jak pisze p.Bestia/ to w moim pojęciu jest to nie do przyjęcia... :shock:
Kasia trochę się zapędzła w odbiorze moich słów. Miałam na myśli zrywanie się w nocy z ciężarem na duszy, z dziwnym niepokojem o wszystko i o nic. W korporacji nie pracuję, ale mój M to i owszem, zaś moje niepokoje biorą się raczej z przeciwległego bieguna... :(
"Na początku był Smok."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kochani, dziękuję za odzew i tyle słów wsparcia oraz podzielenie się swoimi doświadczeniami... szerzej odpiszę z domu, bom zarobiona oczywiście, a dziś dodatkowo nie powinnam się denerwować, bo mam po południu skan głowisi...

Pokrótce reasumując, pracuję już 23 lata, od zawsze w korporacjach... do tej pory nie mogłam narzekać, zawsze miałam szczęście robić to, co lubię, pracować w dobrej atmosferze, z fajnymi ludźmi... teraz to się sypie od dłuższego czasu i równia wydaje się być coraz bardziej pochyła...

Wczoraj myślałam o kursie florystycznym i całkowitym przebranżowieniu... ale czy z tego da się wyżyć, dopiero zaczynając? Na pewno warto - po zdobyciu umiejętności i kompetencji - zainwestować w atrakcyjną stronę internetową...
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

[quote="Pani Bestia Kasia trochę się zapędzła w odbiorze moich słów. Miałam na myśli zrywanie się w nocy z ciężarem na duszy, z dziwnym niepokojem o wszystko i o nic. W korporacji nie pracuję, ale mój M to i owszem, zaś moje niepokoje biorą się raczej z przeciwległego bieguna... :([/quote]

Nie zapędziłam się tylko zinterpretowałam po swojemu :wink: :lol:

Podobno, żeby zacząć nigdy nie jest za późno :) Tylko najciężej jest podjąć tę decyzję. Jeśli się zainwestuje odpowiednio na wstępie jest łatwiej rzucić się na głęboką wodę, jak się startuje od zera jest ciężej się przebić.
Też mam plany na inwestycję ale czekam na totka ;:306
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Agunia uszy do góry. Niestety korporacja to zawsze jednak korporacja. Twój pomysł z przebranżowieniem fantastyczny! Moje marzenie...
Trzymam kciuki za skan głowy, oby było dobrze. Mam nadzieje, że wreszcie dobiorą Tobie odpowiedni tryb leczenia tych nieszczęsnych migren ;:168
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Niestety a może stety nigdy nie miałam do czynienia z korporacją, zawsze na swoim, tylko użeranie się u urzędnikami którzy są z reguły twardogłowi przynosi stres. Choć Kompanię Węglową można nazwać korporacją a nią kontakty to istne piekło :twisted: (syn idzie w końcu do sądu żeby wywalczyć to co się należy według prawa) :twisted:

Każda opcja może przynosić jakieś stresy ale życie w ciągłym stresie to jest niezdrowe i powinnaś coś z tym zrobić dla własnego dobra. ;:168

Wianki made in Agness są śliczne ;:215 ma dziewczyna talenty i powinna z nich korzystać bardzo często :uszy
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

aguniada pisze:... mam okropnego pracowego doła - budzę się codziennie o 4ej i jakaś podświadoma obawa nie daje mi już zasnąć. Mam nadzieję, że uporam się z tym i zleję to wszystko, bo tak na dłuższą metę się nie da funkcjonować ...
Z pewnoscia podjecie decyzji w takiej sytuacji nie jest latwe. Nie wiem dlaczego tak jest, moze wczesniej pisalas o tym ale to nie wazne. Istotne jest to ze tak jak sama przyznajesz "na dłuższą metę się nie da funkcjonować". Zdrowie mamy tylko jedno i jeśli to zostanie powaznie, nieodwracalnie nadszarpniete wtedy nie bedziemy mogli juz byc moze nigdy pracowac. Szczerze Tobie wspolczuje ale badz silna i podejmnij decyzje dopoki nie bedzie za pozno, zycze odwagi i powodzenia.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

http://hortensjebabopielki.blogspot.com/

Agus,na poprawę humoru poczytaj sobie wyczyny naszej Bożenki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aguniu - przede wszystkim wpisuję się do Kampanii Na Rzecz Empanadas! Prześlicznie na zdjęciach wyglądają Twoje zwierzaki, aż by się chciało filmik zobaczyć :)
I wianki Agness - rzeczywiście piękne!
Ściskam Cię mocno ;:196 Jak badania?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”