Magiczny zakątek dwostr cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Magiczny zakątek dwostr cz.2

Post »

Witajcie po krótkiej przerwie :wit
Wczoraj zaczęłam nadrabiać zaległości w Waszych wątkach.W kilku wpisałam słówko ale wciąż mam wiele zaprzyjaźnionych wątków w których nie zdążyłam się odezwać.Dziś wieczorem to naprawię ,bo znów planuję pobyć dłużej na forum.
A teraz krótko odpowiem moim przemiłym gościom-przepraszam ,że tak późno ;:196
Jadziu ,tak jak pisałaś ,praca po kilku dniach przestoju ruszyła pełną parą.Efektem jej jest uporządkowany już teren pod następną część ogrodu.Tylko tyle i aż tyle,bo znów powróciła zima i zahamowała wszelakie prace na ogrodzie. W związku z niesprzyjającą aurą nie marnowałam czasu - zaczęliśmy remont mieszkania.Już po remoncie a wiosny jak nie było ,tak nie ma.
Jadziu do tej pory to pewnie Twoje agapanty poczuły już wiosnę -moje dzielnie zniosły trudy przeprowadzki na czas remontu ale niestety wyciągnęły się nieco ,bo musiały przez trzy tygodnie stać w ciepełku.
Gosiu,na pewno podoniczkowałaś już swoje roślinki,ja zakupiłam kilka worków kwaśnego torfu by przesadzić na nowe miejsca borówki amerykańskie i niestety do dziś czekają na wiosnę.Jak tak dalej będzie ,to nie wiem,czy uda mi się tę przeprowadzkę wiosną uskutecznić.
Wandziu , taki wózek to bardzo przydatna pomoc w ogrodzie,na pewno Twój kręgosłup podziękuje Ci za ten zakup.
Masz rację- pogoda nie rozpieszcza nas w tym roku .U nas też słoneczne dni można policzyć na palcach jednej,no może dwóch rąk.
Witaj Babciu-Jadziu dziękuję za odwiedziny i życzenia Tobie również życzę dużo słoneczka na nadchodzący tydzień.Ja już wyczerpałam swoje zasoby zdjęciowe więc teraz pozostały tylko powtórki...bo aktualnych nie odważę się wstawić ...
Halinko,dzięki,że już się pokazałaś chciałabym nacieszyć Twoje (i nie tylko)oczki nowymi,wiosennymi fotkami ale cóż, to nie od nas zależy.Trzeba mieć nadzieję ,że już za chwileczkę...już za momencik...
TADAM...
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Danuta
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu kochana dobrze że wróciłaś ,ja też nie mam zdjęć ale jakieś stare wklejam,nie przejmuj sie ,wklejaj co masz,ja chętnie pooglądam :wit :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Biel tulipanów ;:167
Nareszcie jesteś :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Danusiu ,więc nie marnowałaś czasu i wszystko zdążyłaś zrobić .Moje agapanty stoją w dalszym ciągu na zimnym korytarzu i nawet nie drgnęły .Ciekawe czy zakwitną ,bo mam też białego ,ale ten ma mniejsze listki .Podobno jeszcze parę dni takiej pogody ma być ,ale czy to prawda?????
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 DANUSIU, OBY DO PIĄTKU!!! Idzie ocieplenie i może się ta wstrętna zima skończy!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

e-Jadziu ,skoro masz ochotę oglądać moje roślinki więc specjalnie dla Ciebie ;:196 takie oto widoczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agusiu,cieszę się ,że mnie odwiedziłaś.Tobie też troszkę kolorku dedykuję ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu,powiem Ci szczerze,że ten remont od jakiegoś czasu był ciągle odkładany i wreszcie nadarzyła się wyśmienita okazja,bo nie dość,że łatwiej było mi przetrwać ten czas oczekiwania na wiosnę,to i nie kolidowało z żadnymi pracami polno -ogrodowymi.Jadziu,nie uwierzysz jakie wielkie już mam agapanty,tylko nie wiem ,czy się z tego cieszyć ,czy martwić.Jutro postaram się zrobić im fotkę a tymczasem - zeszłoroczne .Biały rzeczywiście trochę słabiej rośnie .

Obrazek

Obrazek
Tosieńko,ja już czasami tracę nadzieję,na tą wiosnę ale u Was, na południu na pewno szybciej przyjdzie.
A to kwiatuchy na odpędzenie tej zimowej aury...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to moje pierwsze oznaki wiosny-jeszcze sprzed ostatniego ataku zimy.Ciekawe,czy jeszcze się ostaną?

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dziękuję za garść energetycznych, kolorowych fotek ;:138
Tawuła biała cudna ;:167
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu,teraz to tylko z fotek możemy czerpać energię i chęć do życia ale pocieszam się ,że z dnia na dzień będzie coraz cieplej i werwa nam powróci.
Tawułki w ubiegłym roku kwitły długo i obficie,myślę ,że tego lata kępy jeszcze bardziej się rozrosną i też będą zachwycać.

Zrobiłam dziś zdjęcia swoim przejściowym parapetowcom .Agapanty coś za mocno mi wystrzeliły gdy poczuły więcej ciepła,jeden z nich nawet zaczął się pokładać-to nie wróży nic dobrego...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tutaj zobaczcie jakie już duże siewki! :heja
Obrazek

Gdyby była normalna, marcowa pogoda, te róże rosłyby już na rabatach a tak ,zajmują cały parapet Obrazek

niektóre begonie są już nawet spore ,inne dopiero się gramolą...
Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Witaj Danusiu, pospacerowałam dziś trochę po twoim ogrodzie i bardzo mi się spodobał :heja Z wielką przyjemnością ogląda się Twoje zdjęcia. Kwiaty piękne ,dorodne i w ślicznych aranżacjach. Duże brawa ;:138
Idę dalej zwiedzać :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Danusiu kochanie sadzoneczki dorodne i piękne :wit
A zdjęcia doskonałe ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ,witaj w moim skromnym zakątku ;:196 Zwiedziłam już kilka stron Twojego ogrodu a że nie umiem inaczej jak czytając "od deski do deski",to trochę mi się jeszcze zejdzie (zważywszy ,że czas teraz mocno ograniczony)Ale już teraz mogę pogratulować Ci efektów jakie uzyskałaś w tak nieprzychylnych warunkach,a tej rzeczki ,to Ci po prostu zazdroszczę.Ja co prawda mam widok na staw -ale sąsiada a z drugiej strony mam rów melioracyjny ale gdzie mu tam do rzeczki i w dodatku" dotknąć się" do niego nie można.
Jadziu ;:196 jesteś kochana!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Danusiu no to masz zielono na parapetach . ;:oj Masz rację Agapanty trochę a dziko zaczynają rosnąć .Moje są dalej na zimnym korytarzu i dopiero pójdą bezpośrednio do ogrodka .Chyba teraz przyniosę cebulki ,które mam w piwnicy i trochę je podgonię .Moje begonie jeszcze nie wychyliły głowy ,ale niedawno je dopiero posadziłam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani! wszystkim odwiedzającym mój "zakątek" życzę ,by te święta były czasem spokoju,miłości i nadziei na cudownie ciepłą aurę,której wszystkim nam trzeba!
Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

;:3

Danusiu dziękuję i również przesyłam serdeczne życzenia świąteczne, by ten czas był dla Ciebie i Twojej rodziny czasem radości a także nadziei na nowy, piękny, pełen barw i słońca sezon. ;:196

Marysia
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja rónież pozdrawiam świątecznie.
Wesołych Świąt.
Agapanty masz rewelacyjne. Mnie jakoś nie udaje się ich utrzymać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”