Hacjenda Anego

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Hacjenda Anego

Post »

Witam Danusię na mojej hacjendzie i dziękuję za miłe słowa.
Ja też lubię zmiany i nigdy nie zapomnę jak w ciągu jednego sezonu, migdałka przesadzaliśmy 4 razy - ostatnim razem o 30/40 cm :;230

Tosiu ty masz większe doświadczenia ze złodziejami (a żeby ich ....) i boję się, że przy dzisiejszej polityce będzie jeszcze gorzej - dla nas oczywiście :(

Bogusiu nie wyobrażasz sobie z jakimi myślami idziemy codziennie na ogród - byli, czy nie byli ;:174

Stasiu nalewek robiłem zawsze dużo - teraz niestety będzie mniej bo ... koszt większy - mimo, iz zawsze w pewnym punkcie kupowałem tańszy alkohol w Czechach to .... strach zajrzał mi w oczy po tym co ostatnio tam wyprawiali ;:oj
teraz będę robił mniej - skończy się rozdawanie, no i nie będę robił ze wszystkiego, ale tylko te najbardziej wyszukane - bo wiśniówkę można kupić a np. tarniówkę, czy różaną już trudniej.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Any , wszystko zależy od interpretacji , czyli jak zwykle od ludzi , którzy zajmują się konkretną sprawą. W bardzo dawnych czasach , kiedy istniało jeszcze kolegium do spraw wykroczeń było odwrotnie. Dam przykład z konkretnej sprawy . Kłusownik złapany na łowieniu ryb bez karty , usiłował przekroczyć stawkę do traktowania jako wykroczenie. Sam usiłował podwyższyć wartość złapanych ryb . Dlaczego ?? Bo kolegium dawało ''na wejście'' tysiąca ( z tamtych lat) . A w sądzie za takie ''przestępstwo'' nie karano za małą szkodliwość społeczną. Po prostu umarzano.
Tory czy trakcję elektryczną kradną i złodzieje rozpływają się.
Any , podrabianie czeskiej wódy trwa od lat. Teraz dopiero jakiś cwaniak trutkę sprzedawał. Ja bym go nie karał , flachę do wypicia i po ptokach. ;:124 ;:124 W ''normalnym' sklepie kupiłem wódę zrobioną z dykty. Teraz już wiem , jak sprawdzić. ;:215
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:evil: Ja też, jak jadę, to mam myśli: Byli, nie byli? I cieszę się, że ich nie było. Dziwne, nie? A jeszcze teraz zaczęli wykopywać róże!! Jak żyć???? :;230
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kurcze u Ciebie Any też byli złodzieje ;:oj To banda nie ma przecież czyjaś własność to rzecz święta, a dla nich nie ma rzeczy świętych tylko i łapy im uwalić . :evil:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Chyba bym z działki zrezygnowała albo tak się zaczaiła na złodzieja i nauczyła ;:134
kultury że co nie Twoje to nie ruszaj ;:14 .Ja nie wiem jak wytrzymujecie te kradzieże ;:223
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, Tosiu - a życie toczy się dalej .... dwa lata temu jeden palant obrobił na 3 ogrodach ponad 50 altan - dostał dozór, więc ... wrócił i jeszcze 34 zrobił ;:oj wtedy go zamknęli na 3 m-ce i potem była sprawa (nie wiem ile dostał) w tamtym czasie z sąsiadami przed północą robiliśmy spacery i tak jak Jadziu mówisz .... źle by z nim było gdybyśmy go akurat trafili ....

Stasiu wprawiamy szyby w okna, naprawiamy drzwi, zakupujemy nowe krany, nowe narzędzia .... i tak toczy się koło historii .....

18.04 - 8 rocznica jak jestem działkowcem :heja
8 lat temu kupując działkę zacząłem właśnie od wprawienia szyby - w tamtym czasie włamano się do 21 domków szukając miedzi - u mnie (jeszcze u poprzedniego właściciela) urwano kabel od czajnika i telewizora - telewizor rozbito, na ścianach wypisano brzydkie słowa pastą BHP.
Założyłem okiennice, 6 lat był spokój, aż do wybryków owego opisanego. Mnie to nie doświadczyło - sąsiad stale mieszkał i często jego światło, czy dym z komina odstraszało amatorów cudzego. Teraz ci złomiarze od kranów .....

Tadek masz rację, u nas zawsze są to wykroczenia, które się umarza - a np. w USA trzecie wykroczenie już jest przestępstwem ....
no i ta ..."znikoma szkodliwość" - wczoraj przyszedł i wziął krany, dzisiaj przyjdzie i puści wodę, albo weźmie coś z domku (bo wszystko to znikoma szkodliwość) a jutro da mi w łeb, bo ... akurat byłem i go widziałem .....
a o podrabianiu wiem - teraz się wyleczyłem, dmucham na zimne ...
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju...u mnie na wsi też zdarzają się kradzieże ...nawet samochodów z garażu u ludzi, którzy mieszkają na obrzeżach wsi...a często wyjeżdżają i nikogo nie ma w domu. Tydzień temu u znajomego,który mieszka na stałe w Berlinie...a tu przyjeżdża na weekendy...wycięli w oknach kraty...weszli od tyłu domu do piwnicy...wynieśli sporo narzędzi i urządzeń elektryczno- mechanicznych a z domu ....lampy, żyrandole, sprzęt RTV itp..
Policja przyjechała po tygodniu....mimo,że zgłoszenie było na następny dzień...
/ znajomy pochodzi z Bytomia...w latach 80-tych wyjechał do Niemiec / ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Andrzeju dzisiaj znów ogarnęłam 10 stron twojego wątku wkrótce dogonię czas. Był bardzo interesujący dla mnie podobał mi się pomysł kaktusów w ogrodzie latem, też wiele lat temu zbierałam kaktusy ale później musiałam zlikwidować. Zainteresowało mnie przechowanie też bulw jaskrów ja zawsze zostawiałam ich w ziemi i wyginęły a gdy zabrała do piwnicy zasuszyły się. Trzymasz ich w ziemi w piwnicy i zraszasz :?: Przy okazji czytając miałam okazję porównać pogodę z połowy marca zeszłego roku do tego roku, aż uwierzyć nie mogłam różnicy. Co do przesadzanie to ja często przesuwam rośliny o te kilka centymetrów :;230 i już mi lepiej.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju!...a Ciebie zasypało? że nie odzywasz się...Miłego wieczoru!...i ;:3 jutrzejszego dnia. ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Any, mnie w marcu stuknęło 3 latka na FO!!!! :heja Dokładnie 15 marca!! Ale ten czas pędzi!!! :heja
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzej na pewno już wędzi na ogródku pyszności
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odpowiadam szybciutko i krótko Wam wszystkim ....
nadal nie mam internetu - nie potrafią usunąć awarii :(
korzystam gościnnie z kompa, aby złożyć Wam moi mili najserdeczniejsze życzenia świąteczne.
Radosnych, pogodnych i zdrowych Świąt i ... szybkiej wiosny
z pozdrowieniami ;:196
po Świętach zmieniam operatora ..... i znowu będziemy razem ;:138
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

ANY :wit Radosnych Świąt Wielkanocnych życzę
Obrazek
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit dziękuję i wzajemnie!!! Oby ta zima poszła precz!!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wzajemnie Andrzeju zdrowych Świąt i byle na lepszego operatora trafisz tym razem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”