Aniu Ewo dyskusja na temat fioła ogrodowego z moim M toczy się nieustannie, ale ostatnio nawet jakby z przymrużeniem oka
Pat ja moimi siewkami stale obracam czasem nawet dwa razy dziennie! Lobelia mnie sama zaskakuje chyba za rok odważę się wysiać heliotrop
Jurku moja sałata też rośnie, ale niedługo pójdzie do tunelu, bo w tunelu dzisiaj widziałam maluśką rzodkieweczkę
Basiu koniecznie! to są pierwsze zwiastunki! kurczaczki !
Pietruńciu pamiętam! wyszłam na pole i wymarzły mi niektóre rośliny pasami. Mieliśmy posadzone pomidory - wszystko poszło, ale tam gdzie było osłonięte to nie. Drzewa i krzewy wymarzły pasami - niesamowite. Trawa była cała biała!
Lidziu, Aniu, Ewo w dlatego pamiętamy, że to był 18 maja!
Kasiu wysiałam jeszcze nasiona własne lawendy, które już wzeszły, ale pójdą niedługo do tunelu i wszystkie kwiatki , jarzyny będę już siać w tunelu
(chyba pisałam wcześniej). Pikować będę po świętach, bo teraz to mogłabym nie mieć gdzie urządzić świąt

a oto moje nowo stworzone stanowisko
Niestety jest to jedyne optymalne miejsce, bo drzwi parę razy dziennie otwieram wychodząc do kur (mróz!). Koszt regału ok 50 zł. Potem stanie na tarasie, ustawię na nim kwiatki i będzie mnie odsłaniał od oczu sąsiadów póki pnące wsadzone w ziemi nie wyrosną.
Dorotko jak pisałam wcześniej mnie też lobelia zaskoczyła, pomidory przepikuje dopiero jak w kwietniu część roślin pójdzie do tunelu, na razie rosną w wielodoniczce po 2-3 w oczku. A posiałam
megagroniaste i winogronka z akcji , tajemniczo brzmiący B-037,
San marzano, fiutek, włoski sałatkowy, pomarańczowa zebra, White Wonder, Bawole Serce,,
żółta śliwka, wysoki czarny, Sława Nadrenii, Czarny Książę, z USA Jelly Bean Hybrid, Juliet, Garden Leader monster , Jubilee, Super Beefsteak, malinówka, żółte gruszeczki (moje zebrane nasiona) i całkiem nowy tzw p. chłopski, który jak będzie owocował dam do identyfikacji, bo nasiona dostałam jako chłopski z Augustowa.Jak widzisz jet tego!
Mróz rano był -10, to pewnie w nocy było -11 , ale dzisiaj świeci słońce to spodziewam się większego mrozu
Ewo mewo nie ma żadnej gwarancji wszystko okaże się za jakiś czas