Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Post »

Cześć Francesca! Ja też zamówiłam na wiosnę serduszki u pana Marka, ciekawe jakie sadzoneczki dostanę ;:65 Twoje wyglądają uroczo! Bardzo fotogeniczne kwiatuszki ;:173
Hortensje bukietowe ciachnęłam w zeszłym tygodniu jak było ciepło... Wtedy nie wierzyłam w powrót zimy :cry:
No nic, trzeba przetrwać i czekać cierpliwie na ocieplenie :-)
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja w tym roku chyba pojade na Dawidy i tam kupię skrzynkowe.
Uwielbiam to miejsce. Może wyboru wielkiego nie mają ale wszystko na miejscu jest hodowane i wybór mają. Zawsze coś wytaszczę.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aleśmy się dogadały ;:306 Ja chciałam dzielić się z Tobą, Ty ze mną ;:306
Pogoda taka, że dwa razy ucięłam sobie drzemkę i teraz też bym chętnie się lugnęła. Niewykluczone, że to zrobię-dzieci już nie mam :wink: A gdybym później narzekała na swoje rozmiary, proszę nie słuchać, ciężko na to pracuję ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja dzisiaj wyjątkowo jestem trzeźwa.
Prosze mnie źle nie zrozumieć :roll: znaczy, że nawet nieźle się czuję.
Cudne te serduszki. Ja kupowałam jesienią, więc nie wiem, czy zdazyły się ukorzenić. Mam raczej sucho, Jeśli nie przetrwała zimy, kupie jeszcze raz wiosną, będzie miała czas na zaadoptowanie u mnie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A u mnie w zeszlym roku serduszka się sama wysiała i miałam ją w kilku miejscach. Nawet nie podejrzewałam, że jest to możliwe.
Hortensji jeszcze na razie nie ścinałam. A jak zetnę, to pobawię się w patyczki :D
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Znowu wpadłam w czarną zimową dziurę :roll: . pogoda mnie dobija, ileś dni nie mogłam się zebrać, żeby zrobić wysiewy. Ale się kilka dni temu przemogłam i mam posiane cleome, szałwię omączoną, heliotrop, bazylię i majeranek. Skromniutko jeśli przypomnicie sobie moje zeszłoroczne regały... :;230 Zrobiłam też wczoraj sadzonki pelargonii, do tej pory zeszłoroczne były u Mamy w jasnej piwnicy.

Dziś przyszła astronomiczna wiosna podobno :lol:
U mnie wygląda tak:

Obrazek

Trochę załamująca ta wiosna, nic się nie chce, znowu zatoki mi dają czadu (a brane niedawno leki powodują rozrzedzenie krwi jak się okazuje - dla mnie bardzo niewskazane - i musiałam odstawić :roll: ).

Codziennie ileś razy wypatruję bocianów... ;:306
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dobrze, że zajrzałam-też mam bazylię i majeranek do posiania, zapomniałam o nich, bo się skupiłam na kwiatkach :roll: Pogoda mnie doprowadza...Koty też, zupełnie pogłupiały i szarpią papierowe kuleczki na strzępy. Brakuje im ruchu, bo całymi dniami siedzą w domu, a wolałyby na podwórku.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

U mnie wiosennej pogody było dosłownie parę godzin, ale zdążyły zakwitnąć żółte krokusy. Teraz są pod śniegiem i tylko niektóre widać. Tym samym nie zdążyłam dokonać cięć w hortensjach, a nawet załozyłam na nowo włókninę na You and Me Passion, bo wiatr ją zerwał. Okazało się, niestety, że słusznie.
Serduszki faktycznie śliczne. Mam tylko białą, bo biało - różowa gdzieś zniknęła. Lubią je okoliczne koty, więc muszę stawiać podpory, bo inaczyj jest ciągle wyleżana. Co ciekawe, kocimiętkę ignorują zupełnie...
Białe kwiaty coraz częściej zwracają moją uwagę, choć kiedyś niemal nie postrzegałam białego jako koloru ;:306 Kupiłam ostatnio biało-niebieskiego anemona Leveillei i biało-fioletowe geranium Splish - Splash. Mimo wszytko całkiem biła rabata za szybko by mi sie znudziła...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale wiosna....na psa urok ;:145

Kwiatka masz fajnego, szkoda że mało widoczny ;:224

Zaczęłam wczoraj sadzić róże do donic bo ileż można czekać? Wsadziłam folię do doniczki i do tego róża. Będzie łatwiej przesadzić na rabatę nie uszkadzając korzenia. Wyciągnę za folię z donicy, posadzę różę i folię rozetnę i wysunę. Nawet nie zauważą zmiany ;:131 Tak mi się wydaje.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Franci, no nareszcie :wit
Liczę bezczelnie na twoje szałwie omączone, mi wzeszły tylko trzy nasiona :shock: z tamtego roku były, ale nie przeterminiwane, no i wtopa...Jak to dobrze, że posiałaś....

Doła i ja mam....
Dzisiaj pierwszy dzień wiosny powitał mnie -7 o szóstej i szadzią na drzewach....normalnie bielusieńko jak w styczniu.
Siedzę w domu bez prądu, ciepłej wody i ogrzewania. Nie wyjadę autem, bo nie potrafię otworzyc bramy normalnie....Maniana :heja

Ja odreagowuję w nowym wątku... 8-) który z powodu przedluzajacej się zimy za bardzo merytoryczny, to nie jest. :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, u mnie dziś przynajmniej ;:3 , trochę się mniej dołuję :wink: . Bociany nie przyleciały, już sprawdzałam... :;230

Aniu, ja coraz bardziej skłaniam się ku spokojowi w kolorystyce... Ty nakryłaś ogrodówkę, ja tulipany kilka dni temu, bo wyszły już na kilka centymetrów, potem napadało na nie śniegu, który niestety został zwiany przez straszny wiatr pod koniec ubiegłego tygodnia i bałam się, że je doszczętnie przemrozi ;:202

Jolu
, nie obrażaj psów... :lol: Jeśli róże miałaś niezadołowane, to chyba dobrze zrobiłaś. Pomysł moim zdaniem niezły :) .

Justynko, u mnie szałwie siane były dopiero tydzień temu i zaczynają wychodzić, ale na pewno się podzielę ;:196 Cleome też mam sporo, a i bazylia cytrynowa obrodziła... :lol: Znowu będzie chyba klęska urodzaju, nie trzeba było ziemi Kronen kupować... ;:306
Jeśli chcesz to wsiadaj w pociąg i przyjeżdżaj ;:167 . Albo my do Ciebie zajrzymy, nie trzeba Ci jakichś zakupów zrobić?
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Nie, no spoko....
Lodówka nie chodzi.... :evil: Potem pojadę sama.
Tymczasem umówiłam się i będę zasuwać na drugi koniec miasta...z nieumytą głową :evil:
Na szałwie, dosłownie kilka sztuk licze bardzo, zobaczymy. Mi wzeszły pięknie lobelie, i inne. Powymieniamy się.
Bye :wit
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Agata, widzę, że siewy wspaniale się spisały! Krokusik biedactwo ma kołderkę śniegową, ech....
Szkoda mi roślinek.....bo czuję, że będą straty ;:131
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justi, zrobimy wymiankę :wink: :D .
No tak, lodówka nie chodzi - trudno zrobić zakupy. Może się wcześniej uwiną i włączą prąd sporo przed 16.00? Oby :lol: .

Kasiu, też mam obawy co do roślin, ale nic nie poradzimy... Boję się o róże, bo w dzień kiedy świeci słońce na pewno się budzą, a w nocy mrozi je okrutnie ;:202
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Agatko ja tez zaczynam się martwić o róże,a na dodatek nie zdążyłam przyciąć clematisów ;:14
Jak wreszcie nadejdzie ta spóźniona wiosna to jak wszystkie wylęgniemy do ogródków ;:224
Nie będę wiedziała co najpierw w kolejności zrobić...czy liście pograbić,czy wsadzić cebule lilli i bylin,czy może róże i powojniki przyciąć ;:131
Znów marudzę...sorki mój optymizm dawno wygasł ;:131
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”