Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Post »

justi177 pisze:
aguniada pisze:Kasiu, podzielam Twój nastrój... ta koszmarna pogoda musi się kiedyś skończyć!
:wink: Załatwiam na Górze, żeby na 1 było już normalnie :;230 ....spoko.... ;:306
Justi żeby to tylko nie było tak na Prima Aprylis z tym załatwianiem ;:306 bo my będziemy czekać a tu będzie zonk ;:222
Francesca pisze: Przestaję wierzyć, że zima kiedyś się skończy. Normalnie jak w Narnii za rządów złej czarownicy :twisted: .
Ja zaczynam mówić tak jak na Syberii: 8 miesięcy zimy a potem wsio leto i leto i leto i aż nam się znudzi to leto

Aguś ta rabata przy wejściu też Wam się udała a jak już te kule przybędą to będą wyglądały jak strażnicy przy wejściu do ogrodu. ;:215
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesz co Aguś, ja byłam w Kaniach w zeszłym roku (zresztą o tej szkółce dowiedziałam się od Ciebie) i nawet kupiłam tam trawę. Tylko jakieś dziwne odczucia miałam, a mianowicie trafiłam tam na kobietę, która chyba nie bardzo wiedziała co jest co, bo pytałam ją o nazwę trawy, która mi się spodobała, a ona mi na to odpowiedziała "mówią na to lisi ogon", teraz już wiem, że była to najprawdopodobniej turzyca praire fire, ale niestety zanim do tego sama doszłam to ją zmarnowałam. Było tam też dużo host i traw, które mnie bardzo interesowały, ale nie było przy nich żadnych tabliczek z nazwami (a jeśli chodzi o hosty to dla mnie istotne bo jedne wielkie inne małe) i oprócz tej trawy nic nie kupiłam i więcej tam już nie wróciłam. I teraz sobie myślę, że może ja źle wtedy trafiłam: bo może ta kobieta krótko tam pracowała, a tabliczek nie było bo jeszcze ich nie zainstalowali. Nie wiem, w każdym razie w tym roku zrobię drugie podejście i pojadę tam jeszcze raz, głównie po to, żeby obejrzeć klony palmowe. Co prawda miejsca dalej dla nich nie mam, ale może któryś rzuci mnie na kolana (raczej na pewno się takowy znajdzie) to go zakupię i będę główkować i jeździć z nim po ogrodzie z przymiarkami. Rany julek jak późno, o 5.30 wstaję, idę spać.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Witaj Aga w pierwszy jakże "piękny wiosenny poranek " ;:oj gdyby nie świergot ptaków za oknem uznałabym że to jednak 21.12 ponuro i do tego cała masa białego ;:145
zdjęcia fantastico ;:167 ty kobieto to masz dar do planowania a później do mega szybkiej realizacji i to z jak rewelacyjnym skutkiem ;:215
doczytuję że z główką już lepiej ;:333
miłego dzionka ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Dzień dobry, iście wiosennie -13 stopni, słońce wstaje. Ptaki świergolą jak gdyby nigdy nic, może to kiedyś naprawdę minie.
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Z przyjemnościa obejrzałam zdjęcia na poprzedniej stronie; zachwyciły mnie te dorodne trawy w doniczkach - ja kupowałam dużo, dużo mniejsze niestety...ta szkółka w Kaniach jest chyba jednak warta odwiedzenia; zaciekawiła mnie zwłaszcza sprawa klonów palmowych - ciekawa jestem, czy mają tam takie trochę wieksze? Bo kupiłam ze dwa lata temu takie dwa maleństwa, ale nie moge sie doczekać, kiedy urosną na tyle, że będzie je widać z pewnej odległości, a nie tylko zbliska :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Jeśli chodzi o klony palmowe, to w zeszłym roku widziałam dość ładnych rozmiarów klon za rozsądne pieniądze w szkółce Łuccy, która mieści się przy wyjeździe z Krakowa na Kielce właśnie. Do dzisiaj żałuję, że go nie kupiłam....
Dodam tylko, że byłam wtedy sama, bez rodzinki, dużym autem. Taka sytuacja już długo się może nie powtórzyć, bo jak mówię "do Krakowa" to wszyscy pod drzwiami gotowi do wyjazdu ;:224
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

A ja chyba wpadnę w depresję :( U nas pada śnieg... ;:145 ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Agu, za oknem ciągle to samo.... :;230 A w weekend ma być -13 przynajmniej u mnie. sobie sprawdziłam na pogodzie długoterminowej heheh.
justyna_gl pisze:A ja chyba wpadnę w depresję :( U nas pada śnieg... ;:145 ;:145 ;:145
Justyna ja już wpadłam... ;:145
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś :wit
Cieszę się, ze miskant Gracillimus ma takie wspaniale towarzystwo na rabacie frontowej ;:215
Na zachodzie pogodowo bez zmian,...Zielonym nas traktuj i ratuj Aguś, bo zdjęcia cudne ;:180
Miłego dnia kochana, jutro zaczynamy weekend :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry wszystkim! Pogody nie komentuję, mam dość ;:185

Kasiu-robaczku, ratujemy się czym tylko możemy, ale to tak naprawdę nic nie daje - wpadłam w marazm i zobojętnienie... Tylko słońce i prawdziwa wiosna mogą nas uratować!
Kasiu-magento, słyszałam wręcz o zapowiedziach -18st. Nie wiem czy u nas, ale dziś rano było -10st. Koszmar jakiś! I ja w depresji...
Justyno, podzielam Twój stan... nie lubię marudzić, ale tak długo utrzymująca się sroga zima jest ponad moje granice wytrzymałości...
Ewo-gajowa, trawy, które pokazywałam na zdjęciu kupione były w Grass Factory - tam można dostać dorodne sadzonki, ale w Kaniach także... Zaletą pierwszej szkółki jest to, że każda trawa jest opisana, a właściciel doradzi Ci w wyborze właściwej odmiany. W Kaniach z kolei wybór traw to zaledwie 1/x wszystkiego, zatem może się trafić że coś nie ma etykiety, ale wystarczy podejść do właściciela, p. Darka, lub szczupłej sprzedawczyni p. Basi i dowiesz się wszystkiego. P.Darek miewa humory, ale jest nieszkodliwy ;-)) Na pewno mają tam dorodne klony palmowe, ale jeszcze większe egzemplarze sprzedają u nas na wsi w lokalnym ogrodniczym.
Bogusiu, dziękuję za wpisy! Prawdopodobnie w Kaniach trafiłaś na mniej doświadczoną sprzedawczynię... ich w sumie jest mało, ale najlepiej pytać p. Basię. Ona wie wszystko, albo prawie wszystko. Dla mnie osobiście wybór iglaków, liściaków i bylin jest tam super. Szkoda, że nie udało Ci się kupić klonika w tej szkółce Łuccy. W rozsądnych cenach rzadko można je spotkać. Ja swoje kupowałam właśnie w Kaniach. Piszesz, że ptaki świergolą... ja jakoś straciłam zapał, by cieszyć się czymkolwiek na zewnątrz...
Bożenko, zimie ewidentnie coś się pomyliło... słyszałaś o zapowiadanych na weekend mrozach? Jak tak dalej pójdzie, to wszyscy będziemy chodzić z permanentnie opuszczonymi nosami na kwintę...
Dzięki za miłe słowa pod adresem zdjęć... sama staram się jakoś Was i siebie podbudowywać, ale robię to nieudolnie, bo zdjęcia na chwilę wywołują uśmiech i to wszystko. Za oknem jak było tak jest... Miłego mimo wszystko!
Majutek, lata to chyba nigdy nie dość... i tak bywają zmienne pogodowo, ja jeszcze nigdy nie powiedziałam że mam przesyt lata...
Katik, witam serdecznie i dziękuję za słowa uznania! Nad leśną rabatą mocno się napracowaliśmy, cieszę się że efekt podoba się też Wam :)
Franci, ja też przestaję wierzyć, że ta pogoda odpuści... białego wciąż mnóstwo, a mróz coraz większy :(
Marysiu, no nie damy się, ale obawiam się że w typową wiosnę wkroczymy do cna wykończeni zimą, bez sił na cokolwiek...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agunia trzymaj sie kochana , czytam ,ze nie tryskasz humorkiem... ;:4 Mam nadzieje ,ze te mrozy zapowiadane to nam sie juznie sprawdzą...kurka za duzo tego juz by było :twisted: Ja tam dzisisaj małpę biere za łeb i topię ;:134 A ty sie tam nie dawaj...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś Twój ogród zmienia się w oczach.... coraz bogatszy i coraz piękniejszy..... roślinki rosną jak na drożdżach...... a i rabaty również ;:224
U mnie dziś przepiękne słońce...... ale cóż z tego, gdy ogród zalega metrowa kołdra śniegu....
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Dziewczyny, jakby na to nie patrzeć wiosna bliżej (niż dalej). Wytrzymałyśmy tak długo, to i te kilka dni? Tygodni? wytrzymamy ratując się fotkami z lat ubiegłych. Aga jest przodownikiem takich obrazków, więc Obrazek proszę o więcej zdjęć.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Madziu od razu widać, że jesteś po urlopie i bateryjki naładowane, bo jeśli chodzi o pogodę to jeszcze masz optymizm i nie straciłaś wiary na lepsze. Ja już straciłam... nie wierzę już nikomu... mam dość. Ale fakt jest faktem, że wytrzymać i tak musimy, tylko może być jak Aga pisze, że czekając na panią wiosnę będziemy już bardzo wykończeni zimą. Mimo wszystko miłego dnia.
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Madzia strasznie rozbawił mnie Twój post, gif zarąbisty :;230 Skojarzył mi się z Mariolką :;230
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”