Kwiecisty ogród Doroty
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiecisty ogród Doroty
A ja z tej desperacji założyłam nowy wątek 

- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marysiu mnie ona też się podoba. A gdzie zamawiałaś róże, ja też wolałabym poczekać nadal ziemia zamarznięta.
Chociaż dziś dla rozrywki wyrwałam się z domu, pojechałam do marketu, a tam dziś wystawili sadzonki.
Kupiłam 3 róże, jedna po rozpakowaniu okazała się porażką, ucięli jej korzonki, naiwnie i ją wsadziłam do donicy, ale i tak wiem, że nic nie uratuję. Kupiłam też po raz drugi magnolię gwiaździstą i azalię japońską.
Reniu coś powoli rosną, może podciągną do góry jak będzie więcej słoneczka.
Ewo to nie desperacja
przecież masz co pokazać. Idę zobaczyć, ale dziś chyba tak cichaczem przelecę bo padam. Ta pogoda mnie męczy bardzo.
Chociaż dziś dla rozrywki wyrwałam się z domu, pojechałam do marketu, a tam dziś wystawili sadzonki.
Kupiłam 3 róże, jedna po rozpakowaniu okazała się porażką, ucięli jej korzonki, naiwnie i ją wsadziłam do donicy, ale i tak wiem, że nic nie uratuję. Kupiłam też po raz drugi magnolię gwiaździstą i azalię japońską.
Reniu coś powoli rosną, może podciągną do góry jak będzie więcej słoneczka.
Ewo to nie desperacja

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko,a nie byłąs czasami w brico,bo ja tez kupiłam białą magnolię kwiażdzistą azalię japońska i herbaciana róże.
Identyczne zakupy.

Ja swoje zamówienia poprzekładałam na późniejszy termin, nie mam na razie problemu z przechowaniem. Do Hydro-complexu mnie przekonałyście, muszę czym prędzej go kupić. Tylko szkoda ,że nie jest w mniejszych opakowaniach 25kg to trochę dużo.Twoje zakupy Dorotko ładne.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- alexm
- 100p
- Od: 19 lut 2013, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Doroto, miałam kiedyś magnolie gwiaździstą i nie wiedzieć czemu padła mi...
Różę posyp ukorzeniaczem, może coś to pomoże...
Piękne pomidorki
Muszę i ja je wreszcie posiać
Różę posyp ukorzeniaczem, może coś to pomoże...
Piękne pomidorki

Muszę i ja je wreszcie posiać
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
na pewno jak słoneczko się pokaże
to zaraz podskoczą z radości wzrostem 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dorotko róże kupiłam w Rosarium kontakt bardzo dobry ! widać że profesjonaliści 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
A dlaczego nic nie wiem , że otwarłaś wątek ...w dodatku z takim ładnym nagłówkiem ?
To już 20 strona ...a ja nic nie wiedziałam , dopiero dzisiaj znalazłam Cię u AGNESS...Ja wątek otwarłam przedwczoraj ...bo świeciło
...wiosennie było , cieplutko ....porobiłam fotki krokusom i spółce .
Wczoraj deszcz ...a w nocy znów tego dziadostwa białego nasypało ...już mam dość
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie
... pomimo wszystko ...nawet nie patrzę już za okno 
To już 20 strona ...a ja nic nie wiedziałam , dopiero dzisiaj znalazłam Cię u AGNESS...Ja wątek otwarłam przedwczoraj ...bo świeciło

Wczoraj deszcz ...a w nocy znów tego dziadostwa białego nasypało ...już mam dość

Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- korzo_m
Kurcze tyle pisania i wszystko poszło w kosmos
Wczoraj miałam dzień postu od forum. Pogoda była rankiem dość znośna więc pobiegłam do ogrodu zrobić porządki z gałęziami. Część zostało rozdrobnione i wysypane na rabatkę z krzewami. Jeszcze leży jedna sterta, ale na szczęście ona nie przeszkadza, poczeka na lepsza pogodę.
Tak się zagalopowałam w pracach, że pobiegłam do domku i umyłam 6 okien dachowych. Tak się starałam, a po południu deszcz mi wszystko wypłukał. Mam jeszcze inne okna do umycia, ale chyba po raz pierwszy na święta nie będą wyszlifowane.
Dziś śnieg wszystko przysypał, jest zimno, mokro, już powoli mam dość takiej pogody.
Aga wiesz przecieram okulary, bo nie mogłam uwierzyć, że to Ty. Nie niszcz sobie klawiatury, na wiosnę przyjeżdżaj, wiele się zmieniło, a podpowiedzi zawsze wskazane.
Małgosiu byłam w Brinco, szkoda tylko, że jedna róża na straty. Nie opłaca się jej reklamować bo więcej spaliłabym benzyny niż warta róża. Będziemy porównywały u kogo lepiej krzaki będą rosły.
julianna dobrze, że na razie nie dostałam żadnych pacek, czytałam tu na forum, że roślinki dochodzą przemrożone. Szczęście, że są też myślący sprzedający. Nawóz kup, a może masz kogoś z kim połową mogłabyś się podzielić.
alexm to jest moje drugie podejście do magnolii gwiaździstej. W ogóle magnolie coś nie chcą ze mną współpracować juz trzy spaliłam. Kupiłam w zeszłym roku Susan zobaczę jak tę zimę przetrwała.
Pomidorki mam już do pikowania, ale czekam na po świętach, nie chcę na razie zagracać pokoju.
reniusia jak ja czekam na każdy promień słońca, już dość tej zimy. Jak tylko pogoda pozwoli postawimy foliak i na dzień będę wynosiła sadzonki.
Marysiu do tej firmy nie trafiłam. Oby było tak jak piszesz, a jakie róże zamawiałaś.
-- Pt 22 mar 2013 11:54 --
Jagódko myślałam, że wiesz o nowym wątku. Widzisz dobrze, że piszesz Ty o swoim nowym bo zapewne by mi coś umknęło, idę go zaznaczyć.
Ja już mam dość zimna i odśnieżania.

Wczoraj miałam dzień postu od forum. Pogoda była rankiem dość znośna więc pobiegłam do ogrodu zrobić porządki z gałęziami. Część zostało rozdrobnione i wysypane na rabatkę z krzewami. Jeszcze leży jedna sterta, ale na szczęście ona nie przeszkadza, poczeka na lepsza pogodę.
Tak się zagalopowałam w pracach, że pobiegłam do domku i umyłam 6 okien dachowych. Tak się starałam, a po południu deszcz mi wszystko wypłukał. Mam jeszcze inne okna do umycia, ale chyba po raz pierwszy na święta nie będą wyszlifowane.
Dziś śnieg wszystko przysypał, jest zimno, mokro, już powoli mam dość takiej pogody.
Aga wiesz przecieram okulary, bo nie mogłam uwierzyć, że to Ty. Nie niszcz sobie klawiatury, na wiosnę przyjeżdżaj, wiele się zmieniło, a podpowiedzi zawsze wskazane.
Małgosiu byłam w Brinco, szkoda tylko, że jedna róża na straty. Nie opłaca się jej reklamować bo więcej spaliłabym benzyny niż warta róża. Będziemy porównywały u kogo lepiej krzaki będą rosły.
julianna dobrze, że na razie nie dostałam żadnych pacek, czytałam tu na forum, że roślinki dochodzą przemrożone. Szczęście, że są też myślący sprzedający. Nawóz kup, a może masz kogoś z kim połową mogłabyś się podzielić.
alexm to jest moje drugie podejście do magnolii gwiaździstej. W ogóle magnolie coś nie chcą ze mną współpracować juz trzy spaliłam. Kupiłam w zeszłym roku Susan zobaczę jak tę zimę przetrwała.
Pomidorki mam już do pikowania, ale czekam na po świętach, nie chcę na razie zagracać pokoju.
reniusia jak ja czekam na każdy promień słońca, już dość tej zimy. Jak tylko pogoda pozwoli postawimy foliak i na dzień będę wynosiła sadzonki.
Marysiu do tej firmy nie trafiłam. Oby było tak jak piszesz, a jakie róże zamawiałaś.
-- Pt 22 mar 2013 11:54 --
Jagódko myślałam, że wiesz o nowym wątku. Widzisz dobrze, że piszesz Ty o swoim nowym bo zapewne by mi coś umknęło, idę go zaznaczyć.
Ja już mam dość zimna i odśnieżania.
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Jasny gwint..no chwila nieuwagi i 20 strona
Zaznaczam i wracam do pierwszej strony wątku
Aha, i aktualnego wątku Pani Doroto nie masz w stopce....

Zaznaczam i wracam do pierwszej strony wątku

Aha, i aktualnego wątku Pani Doroto nie masz w stopce....

- korzo_m
Ewo widzę, że razem z Jagódką w parze chodzicie
Zapraszam, szkoda że na razie nie ma za bardzo co oglądać, bieli nie chcę już pokazywać , jakoś przestałam lubić ten kolor.
Już się poprawiam i będzie znak w stopce

Już się poprawiam i będzie znak w stopce

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Oj Dorotko dużo ich: Rosa rugosa Kórnik, Rosa rugosa Agnes, Rosa damascena Trigintipetala, Comte de Chambord,
Rosa gallica Violacea, Tuscany, Mozart, Lykkefund, New Dawn, Sebastian Kneipp, Bonica, Queen of Sweden, Alexander Mc Kenzie, Św. Tereska z Lisieux, Rapsody In Blue Część przychodzi teraz, a część w maju, chyba że zima potrwa do maja to wszystkie w maju

Rosa gallica Violacea, Tuscany, Mozart, Lykkefund, New Dawn, Sebastian Kneipp, Bonica, Queen of Sweden, Alexander Mc Kenzie, Św. Tereska z Lisieux, Rapsody In Blue Część przychodzi teraz, a część w maju, chyba że zima potrwa do maja to wszystkie w maju

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Same pięknoty kilka z nich mam. 

- korzo_m
Marysiu nie żartuj z tym opóźnionym nadejściem wiosny. Już dość zimy. Piękne róże zamówiłaś, Bonica i New Dawn i ja mam na liście, Rapsody...będę poszukiwała. Oj już widzę te piękne różane zakątki u Ciebie, pamiętaj wstaw ławeczkę, przyjdę i posiedzę.
Ewo pięknoty będą u Marysi. Przed chwilką oglądałam u Ciebie wspomnienia z 2004 roku, Ty masz dopiero róże jest co powąchać i podziwiać.
Ja też miałam róże, piszę miałam bo po zeszłym roku zostało mi tylko 4 szt. Reszta wymarzła. Odnawiam kolekcję, zamówiłam kilka sztuk, mam nadzieję , ze one przetrwają w trudnych zimowych warunkach.
Kilka różanych wspomnień rok 2011

Szkoda, że to tylko wspomnienia. Mam nadzieję, że nowe róże też będą tak pięknie kwitły.
Ewo pięknoty będą u Marysi. Przed chwilką oglądałam u Ciebie wspomnienia z 2004 roku, Ty masz dopiero róże jest co powąchać i podziwiać.
Ja też miałam róże, piszę miałam bo po zeszłym roku zostało mi tylko 4 szt. Reszta wymarzła. Odnawiam kolekcję, zamówiłam kilka sztuk, mam nadzieję , ze one przetrwają w trudnych zimowych warunkach.
Kilka różanych wspomnień rok 2011

Szkoda, że to tylko wspomnienia. Mam nadzieję, że nowe róże też będą tak pięknie kwitły.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dorotko, jak nazywa się ostatnia róża? Uwiebiam takie rozetkowe kwiaty
Ja też liczę, że pomimo dłuuugaśnej zimy róże są bezpieczne pod śniegiem i będą cudnie kwitły w sezonie.
Trzeba myśleć pozytywnie, tego się trzymajmy

Ja też liczę, że pomimo dłuuugaśnej zimy róże są bezpieczne pod śniegiem i będą cudnie kwitły w sezonie.
Trzeba myśleć pozytywnie, tego się trzymajmy