Kwiecisty ogród Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alexm
100p
100p
Od: 19 lut 2013, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty

Post »

Dorotko i znowu u Ciebie wiosna, a u mnie śnieg za oknem i potwornie wieje...
Jeszcze jakiś wirus mnie dopadł...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu po wiośnie tylko wspomnienie, jak po południu zaczęło sypać to teraz wszędzie biało. Jutro z samego rana szuflowanie.
Życzę zdrowia, kuruj się.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Moje koty całe dnie śpią ,aż im zazdroszczę ,a mnie to już się nic nie chce.Okropnie mnie już to czekanie obrzydło i nic mnie nie cieszy .Mówię Ci Dorotko ,koniec świata . :(
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Mnie czekanie na wiosnę podobnie jak Ewie obrzydło, ale wypełniam sobie czas sprzątaniem i porządkami w domu.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo moje kotki też większość dnia przesypiają , trochę się potłuką. Młodsza to taka rozrabiara, rządzi całym domem i wszystkimi.
Ja też mam dość zimy, jak tak dalej pójdzie to deprecha murowana ;:306 Miałam pewne plany na ten tydzień, a tu wszystko musi być odsunięte w czasie ( okna to chyba umyję na 1 maja).
Cały ogród zasypany, mokry śnieg sypie intensywnie, oby nie połamał krzewów.

julianna ze mnie jakaś dziwna baba lubię gotować, piec, grzebać w ziemi, praca z łopatą nie jest mi obca, ale nie lubię :!: :!: sprzątać (czysto musi być) także z porządkami świątecznymi nie przesadzam.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

korzo_m pisze: ze mnie jakaś dziwna baba lubię gotować, piec, grzebać w ziemi, praca z łopatą nie jest mi obca, ale nie lubię :!: :!: sprzątać (czysto musi być) także z porządkami świątecznymi nie przesadzam.
Nie jesteś odosobniona w tym dziwactwie ja też nie lubię sprzątać i niestety nikt u mnie w domu nie lubi więc muszę ;:145 i okna umyję kiedy będą po temu warunki i kiedy będę miała wenę :lol:
A za oknem mam to samo co TY ;:224 Miłych snów Dorotko niech Ci się wiosna przyśni ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko chyba my wszyscy wypatrujemy wiosny tak samo jak Twoje kociaczki.... ale wcale jej nie widać :roll: U mnie po kilku dniach pięknego słońca znów sypie śnieg...... zaspy są półtorametrowe.... w ogrodzie metrowa kołdra .... dobrze, ze roślinki zabezpieczone..... ale już pora na wiosnę...... a tu jeszcze prognozy straszą że i święta śnieżne ;:223
Co do sprzątania..... mam tak samo... nie cierpię :oops: ... to znaczy układać, sortować, porządkować uwielbiam.... ale nie cierpię myć i czyścić..... ale cóż z tego nikt tego za nas nie zrobi więc szmaty w dłoń i jedziemy :evil: :lol:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu wstyd się przyznać, ale u mnie lepszym mistrzem w sprzątaniu jest mój mąż (łazienka zawsze należy do niego), robi to bardzo.....powoli, praktycznie cały dzień, ale za to dokładnie. Mnie podczas jego długiego sprzątania trochę trzepie ;:223 (bo ja sprzątam w 2 godziny), ale wolę to niż sama spędzać czas przy tym co mi nie sprawia satysfakcji.
Nad oknami cały czas myślę, bo w kwietniu zaczynamy remont tarasu i balkonu, czy warto się męczyć, jak po miesiącu znowu trzeba będzie je myć.
Wczoraj za oknem było całkiem znośnie, a dziś koszmar, śnieg ciężki, mokry trzeba było użyć siły do jego odrzucenia, cały czas mam nadzieję że to już ostatni raz. Oby ta wiosna w końcu przyszła. Nie mogę się doczekać nie tylko jej, ale też zamówionych sadzonek.

Agnieszko chyba Cię ściągnęłam myślami, będąc wczoraj w mojej bibliotece, koleżanka świetlicznka przyniosła do dekoracji kilka elementów, ja jej pokazałam Twoje wianuszki, była tak zachwycona, że za rok może wykorzysta i coś takiego z dziećmi wykona.
Moje koty nic nie wypatrzyły :roll: śniegu przybyło więcej. Przy takiej pogodzie nic się nie chce, gdyby chociaż słoneczko zaświeciło na chwilkę , a tu szaro, buro ( bo śnieg koło drogi już jest brudny), mokro. A na dodatek przed chwilką zaczął padać deszcz.
Nie lubię sprzątać :!: jak można lubić jak za mną ciągnie się sznurek 3 zwierząt, 4 łapy każdego x 3 daje 12 śladów na mokrej podłodze. A jak wracają z pola po deszczu to lepiej nie wspominać, żadna szmata nie pomaga. Ostatnio zrobiłam porządek w starych papierach, ileż człowiek tego dziadostwa naskłada.

Z tego nieróbstwa siedzę i szukam w internecie azalii, znalazłam ofertę w mojej ulubionej szkółce, co wy na to, mam kilka typów kolorystycznych
http://chrzanow.olx.pl/azalia-wielkokwi ... d-68842657
Pozdrawiam Dorota
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wpadłam sprawdzić, czy zawitała do ciebie wczorajsza śnieżyca. Nie pamiętam takiej nawałnicy :shock:
Przestałam wyglądać wiosny, bo coś za długo to trwa i wzięłam się za robotę w domu, aby nie zgłupieć.
Przesadziłam kwiatki, wysprzątałam półki, szykuję wielkanocne ozdoby i omijam szerokim łukiem zimowe widoki.
Moja kicia za chiny nie da wygonić się na dwór i wyleguje się w najcieplejszych zakątkach domu.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko ja jestem cały czas..... codziennie zaglądam.... ale przy takiej pogodzie to i pisać się nie chce :roll: Od jutra znów będę miała mnóstwo pracy przy wianuszkach, bo czekam na przesyłkę dodatków z hurtowni, więc przez kilka dni będę tylko wskakiwała na chwilkę..... Cieszę się bardzo że wianuszki podobają się :D
U mnie z papierami jest wieczny problem :roll: nigdy nie wiem co można wyrzucić, więc zostawiam większość..... i są tego sterty :roll:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko chyba muszę się do Ciebie zgłosić na jakąś terapię wzmacniającą ;:124 już mam dość zimy :!: :!: A temu wszystkiemu winne są te ciepłe dni marcowe, człowiek z pełną parą i ochotą ruszył do ogrodu, a po tygodniu klaps, trochę mnie to rozdrażniło. Dekoracje świąteczne wyjęłam w zeszłym tygodniu, ale na nic bo moje koty już część zdążyły zepsuć, one są bardzo zainteresowane nowościami.
Śnieżyca zawitała, a jakże nie mogłaby nas ominąć łukiem.

Agnieszko to proszę rób zdjęcia wianuszkom i pokazuj, bo są śliczne.
Ja tez często zaglądam do wątków zaprzyjaźnionych, ale śladu nie zostawiam, czekam na pozytywne informacje, ciekawe foto relacje.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko jak zrobię następne to chętnie pokażę ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To czekam z zainteresowaniem, wianki w Twoim wykonaniu są tak piękne, że nigdy ich dość.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko śliczna jest ta Azalia wielkokwiatowa Schnegold. Mnie udało się przełożyć róże na po świętach, bo miały przyjść pojutrze :?
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Dorotko widzę że u Ciebie rozsady pomidorków na całego! ho,ho i no po gratulować takich okazów ...
aż mi zapachniało pomidorkami - ohh :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”