Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Tadeuszu super, że pokazałeś nam jak to wyglądało 10 lat temu i jak wygląda teraz.
Wiewóreczkom chyba jest dobrze z Wami, skoro wciąż Was odwiedzają i pozwalają podjść tak blisko.

Chyba w Nałęczowie jeszcze spotkałam się z tym, że wiewiórki tak blisko podchodziły.
Miłęgo dnia życzę całej rodzinie
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :)
Przyjemnie sie oglada te zdjecia sprzed 10 lat. Uwielbiam czarno-biale zdjecia, a Twoje sa naprawde super :) Szczegolnie spodobalo mi sie to z namiotami :) Fajnie tak sie przeniesc w czasie...
No i zapomnialabym o wiewiorkach, ktore sa sliczne i tak wdziecznie pozuja do zdjec :) Urocze rudzielce!
Wszystko na Twoim ranczo jest pogodne i radosne. Byc Waszym gosciem (szkoda ze tylko wirtualnie, ale dobre i to :) ) to sama przyjemnosc!
Pozdrawiam serdecznie cala Rodzinke :)
Ps. jeśli to nie zbyt intymne pytanie: to dlaczego mowisz: "niedoszla synowa"?? :roll: Czyzby chodzilo o "nieformalna"? :D :D A jeśli wkroczylam za daleko z tym pytaniem Tadeuszu, to nie gniewaj sie i po prostu pusc niepamiec :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

;:23 Ja witam barrrdzo cieplutko i mówię, że "poskakałam " (no nie tak jak Twoje wiewiórki) sssobie po Ranczo . Widzę że masz co wspominać. Bo tyle SERCA tam zostawiłeś. Ja "lecę" dalej p-o-d-z-i-w-i-a-ć ~~to~~ PA :wit I do miłego ;:114 hej ;:138 Obrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IZABELLO- moja magnolia ma pojedyncze kwiaty, jeden kwitnie, w drugim miejscu zawiązuje się pąk kwiatowy i tak od wiosny.

Pamiętaj żeby opryskać trawę ,trzeba by trochę trawa podrosła(3-5 dni), tak samo po oprysku należy odczekać z koszeniem podobny termin by środek wniknął do chwastu.

MARIOLU, IZO - dziękuję za wizytę w ogrodzie w 10-ta rocznicę tworzenia ,dziękuję za pozdrowienia.

WIOLU_ a jednak zauważyłaś. "Niedoszłą synową" została gdy wyszła za mąż za nie mojego syna. Od dziecka, zawsze mi tłumaczyła że "ożeni" się z moim synem, nieważne z którym( mam ich dwóch), ważne że zostanie moją synową. Życie zmieniło plany" kilkuletniej planowanej synowej", ale synową nadal jest( a ja jej teściem) z przedrostkiem "niedoszła". Na pociechę mogę dodać że zapoznała moją rzeczywistą synową z moim synem.

Mam nadzieję że całe życie nie spędzisz w pięknej Irlandii, i będąc kiedyś w Polsce , do nas zajrzysz, na razie zapraszam do wirtualnych spacerów po naszym ogrodzie.
Dziękuję za pozdrowienia całej rodzinki, jestem przekonany że dotyczy to też "niedoszłej synowej" Pozdrawiam. Tadeusz.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj zbiór kolejnych dojrzałych pomidorów ,

Obrazek

Moja pani skwapliwie usuwa przekwitłe kwiatostany Obrazek

Kielichowiec w pełni kwiatów, Obrazek

Obrazek

Nie tylko kielichowiec kwitnie, lecz również dwie odmiany hortensji, tawuła oraz białe lilie. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Tadeusz

ogród piękny- ale wiewióreczki....no słodkie są :lol:
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44

Post »

Witam :)
Dziekuje Taeuszu za wyjasnienia o synowe niedoszlej :):) Musisz byc naprawde wartosciowym i sympatycznym czlowiekiem, ze nawet male dziewczyny skladaja Ci deklaracje zostania synowymi bez wzgledu na wszystko ;) byle by tylko zostac Twoja synowa.A teraz masz dwoch synow i trzy synowe hihihihhi Ah zycie, ono potrafi pisac najlepsze scenariusze..
Pospacerowalam po ranczo, zjadlam pomidorka i uciekam do obowiazkow :)
Milego dnia wszystkim zycze!!
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Witaj Tadeuszu , chwile mnie nie było u Ciebie a tu tyle nowości, trawnik cudowny , miękki, zielony, jakby suszy nie było, mój trawnik to obraz nędzy i rozpaczy, trawa wyschnięta a po opryskach na mlecze czarne dziury :lol:
zazdroszczę Twojego :!:

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Tadeuszu, fajny pomysł ze zdjęciami sprzed lat - to dodaje mi nadziei, że u mnie za parę lat też będzie tak bajecznie! A pomidorki pierwsza klasa!
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TESS- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie,

WIOLU-
A teraz masz dwoch synow i trzy synowe hihihihhi Ah zycie, ono potrafi pisac najlepsze scenariusze..
. Całkowicie zgadzam się z Twoją puentą , trudno coś w życiu zaplanować i dopiąć wykonania, zwłaszcza jak się jest dzieckiem. Najważniejsze że "niedoszła synowa" lubi zaglądać do ogrodu " niedoszłego teścia". Pomidorków coraz więcej, więc zapraszam po następne.

DANUTO- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, mimo że masz wiele innych obowiązków, znalazłaś chwilkę by obejrzeć "nowości",

MONIKO- jestem przekonany że zrealizujesz swoje zamierzenia, uważam że Twój ogród już jest piękny, mimo chwilowych strat w roślinkach spowodowanych przez naturę, dziękuję za uznanie dla naszego ogrodu, a bajecznie to może kiedyś będzie.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mimo wysokiej temperatury i braku deszczu, mój trawnik ,niepodlewany ma się dobrze.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Tadeuszu nie wiem co Ty robisz że masz taki ładny trawnik ,moj po ostatnich upalnych dniach jest w bardzo złym stanie/wysycha/. Widocznie stosujesz specjalne nawozy.
Pozdrawiam Zenek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZENOBIUSZ pisze:Tadeuszu nie wiem co Ty robisz że masz taki ładny trawnik ,moj po ostatnich upalnych dniach jest w bardzo złym stanie/wysycha/. Widocznie stosujesz specjalne nawozy.
Nie zapominaj że mój ogród jest w starorzeczu, obniżony w stosunku do pobliskiego terenu o 1- 1.5 metra a podłożem trawnika jest muł naniesiony przez rzekę przez wiele, wiele lat. Nawozy, oczywiście stosuje, II turę nawozu na trawnik rozrzucałem miesiąc temu. Dziękuję za wizytę.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje niektóre pomidory rosną i rosną, ciekawe ile będą ważyć po zerwaniu dojrzałych owoców;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Malino jeżyna w tym roku ładnie owocuje ; Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Nie moge tu zaglądać przed śniadaniem bo mi się robi słabo! Takie pomidory!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”