Mój domowy roślinny miszmasz....cz. 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój domowy roślinny miszmasz....cz. 2

Post »

Ale śliczne te sprężynki vel ślimaczki ;:138 .
Faktycznie to radocha, wysiać, doczekać się kwitnienia i własnych nasionek.
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

sprężynki jak to Kasia powiedziała śliczne ;:167 i jak tu sie nie zakochać w owadożerkach :)
Awatar użytkownika
Martyna15
100p
100p
Od: 20 paź 2012, o 21:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale śliczne rosiczka ;* gratuluję :)
Pozdrawiam Martyna !
Roślinki Martynki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=61407" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam !
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale fajne te sprężynki, no Kasia, oranżerię otwieraj :wit
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

No ..kurcze..chyba trzeba będzie.. ;:oj , bo tu mam jeszcze inne różne roślinne zielone...a ile nasionek do wysiania ;:oj co jedno to dziwniejsze.. :tan ...tylko tego słonka nie mogę się doczekać...żebym się rozszalała na całego...na razie zaczęłam...ale maluszków chyba nie pokaże..bo ile razy coś wstawię,że wzeszło to zaraz mi zdycha.. ;:14 , nie wierzę w takie bzdury..ale czemu tak się dzieje??? ;:202
Plumerie miałam cudną , już całkiem sporą...tylko co zrobiłam jej zdjęcie..i rano mi padła..następnego dnia.. jak to wytłumaczyć???? ;:145

Pokażę Wam tylko dużą Plumerię, urosła o jakieś 2-3 cm, i nowe listki wypuszcza już od początku lutego, ale zruca je i wyrastają nowe..więc ciągle jest tylko po jednym listku :;230 , zobaczymy jak się Królowa spisze w tym roku to jej 3 rok więc jest maleńka szansa na kwitnienie.. :tan

Obrazek Obrazek

;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no i faktycznie - piękna ta piękność na antence ;:167 ;:303
ale hibiskusów jak nie pokazałaś tak chyba nie pokażesz...? ;:222 no trudno... mam nadzieję, że mają się dobrze ;:180
a jak reanimowanie stefanoisa? mój już w kuble ;:170 cały obumarł ;:222
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Kasiu,zauważyłam że nie tylko Ty obawiasz się pokazania fotek ;:306 Ale to co pokazujesz im dłużej trzymane w tajemnicy tym piękniejsze.Naprawdę podziwiam twoją rękę do siewek.Te rosiczki to cały czas w błotku siedzą?Czy można je przelać, czy to nie możliwe?Może to roślinki dla mnie do kochania ;:306 innych bym nie zalewała ;:219
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś..Hibkom dopiero wczoraj robiłam fotki....i wiesz jakoś te rosiczki tak mnie cieszyły, że poszły na pierwszy ogień.. :D
Niestety Stefek jest w zielonym Niebie...pomimo wszelkich moich desperackich poczynań...Aga on zmarł też wiesz? Bo ja go pocięłam i korzenie oglądałam...szkoda mi go okropnie..bo kupiłaś nam takie przecudne , ukwiecone roślinki...ale to była zła pogoda na takie zakupy...to nic na drugi raz będziemy wiedziały..prawda? ;:196

hibiskusy , które dla mnie kupiłaś są przepiękne.. ;:138 nic im się nie stało..ale musiałam poczekać aż rozprostują listeczki, po Twoim pakowaniu, powinny być medale za pakowanie Aga dostałaby złoto..ja Wam to mówię... ;:215
Usunęłam im pączki i dobrze, bo chyba już zawiązują nowe.. :tan

Moje upragnione Hibiskusy , kupione przez Agę-mniodkową, bo dziewczyna ma oko do okazyjnych zakupów...spisała się wspaniale ;:168 , mam nadzieję cieszyć się niedługo cudnymi kwiatami...mają być żółte i czerwone, ale jeśli będą inne to też dobrze... :heja

Obrazek Są dość duże , ledwo objęłam obiektywem...Aga buziaki wielkie... ;:196 ;:196 ;:196

Aniu-mamafraniu rosiczki w błotku..tak tak..nie wolno ich przesuszać..nawet troszkę..nie przelejesz ich na pewno bo powinny mieć wodę w podstawce zawsze!!! ;:108 . Dzięki ,że Ty rozumiesz mój strach..ale coś tym jest ..jak słowo.. ;:202

Pokaże Wam jeszcze mój Skrętnikowy melanż...i jak to rozdzielić nie mam pojęcia..zatem proszę którąś specjalistkę o pomocne wskazówki.. ;:180 ;:138

Obrazek

aha..jeszcze taka cytrynkowo pachnąca roślinka (nie znam nazwy) od Agi mniodkowej ;:215 super rośnie..

Obrazek
AleksandraBdg

Post »

Kasiu, brawa dla Plumerii!!
Życzę chociaż jednego kwiatka!!
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Olu...też się cieszę, że przeżyła zimę.. :tan
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, w sprawie skrętników, ja Ci pomogę!!!!!!!!!!!!

pakuj w paczkę i do mnie wysyłaj :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230

ja sobie poradzę, koleżanki z forum mi powiedzą co mam zrobić ;:112 ;:112 ;:112 ;:112
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko..Wiedziałam że Ty masz dobre serduszko..i zawsze chętna do pomocy... :;230 ;:196
Jak dobrze ...że jest na kogo liczyć... ;:306

jak podrosną to Ci dam listek..to chyba Nerys ale nie dam sobie głowy uciąć.. ;:130 tylko na prawdę nie wiem jak go rozdzielić..te listki wyrosły wzdłuż tego uciętego kawałka i sa połączone.. ;:218
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Jak pięknie się błyszczą hibiskusy. ;:oj Kasiu skrętniki łatwo rozdzielić. Po prostu wystukaj delikatnie z doniczki i same się rozdzielą, bo w kupie trzyma je doniczka. Ja mojego olbrzyma to po prostu pokroiłam żeby go odmłodzić i trochę zmniejszyć zawartość donicy. ;:108
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

ooooo :heja jak się cieszę!! :heja wyglądają super ;:63 i pączki już nowe mają? :shock: no to jestem ciekawa kolorków ;:65 pójdę uwalę te zwiśnięte pąki swoim to może też się wezmą? ;:224
komplementów mi nasypałaś ;:131 najważniejsze, że dotarły całe i nie zmarzły ;:303 bo stefanek to musiał być już przemrżony jak go kupowałam, w samochodzie przecież miałam ciepło, bo ja ciepłolubna ;:224 no trudno... ja więcej za niego brać się nie zamierzam ;:222 chyba... że latem... na przecenie wypatrzę ;:224
a skrętnika to widzę, że już Ci poradzono jak rozdzielić ;:108 zazwyczaj jak się wyjmie z doniczki to łatwo sadzonki same od siebie ostają, chyba, że masz tak jak ja z Geromimo - taką ilość korzeni to nie wiem czy widziałam ;:202 palca się wepchnąć nie dało ;:223 porozgryzałam na siłę, ale chyba nie poszkodziłam ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny
Mnie chodzi o to, że one są połączone tym liściem co z niego wyrastały..bo z jednego kawałka wyrosło 2-3 kępki wzdłuż..jak po taśmie..i tego się boję, żeby nie uszkodzić.. ;:218 . Może to poprzecinać zanim wyjmę z pojemnika??? :roll:

Aga jak latem znajdziesz.to zaraz dzwoń kochana.. ;:196 a wdzięczna jestem Ci na prawdę bezgranicznie.. ;:167
(tak..obskub wszystko co stare listki, pączki itd..bo tylko hamują wzrost... moje są już zieleńsze w tych miejscach..mam takie wrażenie że będą nowe pączki..)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”