Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Florą malowane

Post »

Witaj. Przepiękny ogród, taki trochę tajemniczy i bardzo bogaty w kolory. Bardzo mi się u Ciebie podoba.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

(DOPISUJĘ)Ja tu już kliknęłam poniższy post, a tu taka niespodzianka, dziękuje Lemka, jednak ktoś się zainteresował. ;:196

Ptaki miały być tylko wstępem, do kolejnych zdjęć przedstawiający mój ogródek ubiegłej wiosny, którym nikt się nie zainteresował ;:223 . ;:145
No cóż, taki już mój los, że wszystko się kręci wokół PTAKÓW (z przeznaczeniem się nie walczy, więc...)
Obrazek
Takie widoki co roku są do obejrzenia wiosną i jesienią na polach między Prusiewem, a Wierzchucinem
JagiS pisze:Panie Boże, mógłbyś mi kiedyś taki widok podarować ;:oj. ;:196 Jagoda
Jako, że z Panem Bogiem się nie dyskutuję, więc zawsze mogę Ci Jagódko służyć za przewodnika.
Dzisiaj byłam osobiście zwizytować to miejsce. Oprócz ptaków, czekały mnie inne atrakcje:
Obrazek
Ptaki łabędzie, żurawie, kaczki żerują tam całymi stadami blisko ulicy, z ludzi nic sobie nie robią.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Poza tym jak chwaliłam się już u Jagi kupiłam dzisiaj rozsławionego przez nią Avalona ;:138
Po lekturze wątku o kupnie róż, poleceniu Krysi i zdjeciach na stronie u Igi23 pojechałam do A.
Sprzedawany jest on jako 1 z 6 w serii English Legend Roses Harkness. Dostępne w tej serii jest jeszcze Sir Lancelot, King Arthur, Merlin, Camelot, Excalibur. Każdy za 13 z groszami.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Alicjo, jak by to powiedzieć... żeby dobrze było... Tulipany i te inne zielska może mieć każdy, a takie ptasie widoki dane są nielicznym :shock:, którzy chyba nie do końca własnego szczęścia są świadomi... i nie doceniają ;:185. Człowiek by docenił, ale co z tego :evil:.

;:196 Jagoda
PS. Kupisz mi Avalona :?:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Alka, widoki ogrodowe cudne i kolorowe. Pisałam ;:173
A ptaki ;:oj , gdzie je można w takiej ilości zobaczyć?
Zakupów gratuluję ;:215
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 Jaga prosi mnie o Avalona, :;230 A tak serio - do A. mam z 40 km, ale jakbym jeszcze przed świętami, tam jechała to odezwę się na PW. Jagódko zapewniam, że Tobie też będzie dane zobaczyć -tylko musisz mnie odwiedzić jesienią czy na wiosnę.
Justynko to taka mała prowokacja, zauważyłam Twój ciepły wpis. Ptaki jak pisałam żerują na polach w Prusewie. Kupiłam jeszcze Sir Lancelota. :tan
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

To ode mnie jakieś 70km ;:131
Może jesienią?
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tu się nie ma co śmiać. Sprawa jest zbyt poważna: skąd miałam wiedzieć o tych 40 km :?: Nic to, poczekam do maja. R. mi przyśle.

:wit Jagoda
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

klarysa pisze:To ode mnie jakieś 70km ;:131
Może jesienią?
Może być jesienią na ptaki, ale mam nadzieję na wcześniejsze spotkanie u mnie ( ;:303 ja mam ogródek ;:303 )
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Alu zanosi się na to, że będziemy miały wycieczkę do Jagody :heja a może dwie ;:303
Jutro będę o A to może kupię tego badyla dla Jagody? Tylko gdzie te róże mają opisy bo ja widziałam tam same róże...
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

izaziem pisze:Alu zanosi się na to, że będziemy miały wycieczkę do Jagody :heja a może dwie ;:303
Jutro będę o A to może kupię tego badyla dla Jagody? Tylko gdzie te róże mają opisy bo ja widziałam tam same róże...
Już się cieszę na tą wspólną wycieczkę do Jagody i na to 2 spotkanie też. Róże są szpalerem przy wejściu, te droższe w kartonikach po stronie wewnętrznej, wyglądają tak- posłużę się zdjęciem IGI 23.
Mogą być już przebrane po wczorajszym tłumie, a może będzie nowa dostawa. Niestety po takim brutalnym traktowaniu, niektóre już zaczęły wypuszczać pędy. Ja swoje od wczoraj moczę i wsadzę do doniczki w garażu. Nie wiem tylko czy potem, do jesieni w tej doniczce je zakopać (tak gdzieś ktoś radził), czy jak się ociepli delikatnie wyjąć i wsadzić normalnie.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo, jeśli mogę coś Ci doradzić, to kiedy tylko ziemia rozmarznie, sadź róże na stałe miejsce w ogrodzie. A teraz zostaw w chłodzie, niech się zahartują.
Żebyś wiedziała, jak ja się cieszę, że mnie z Izą odwiedzicie :heja.

:wit Jagoda
PS. Oj, żeby się Izie udało :!:
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JagiS pisze:Alicjo, jeśli mogę coś Ci doradzić, to kiedy tylko ziemia rozmarznie, sadź róże na stałe miejsce w ogrodzie. A teraz zostaw w chłodzie, niech się zahartują.
Ale w sadzić do doniczki z ziemią i trzymać w garażu (ok 5 stopni)? Myślałam czekać tak w garażu do Zimnej Zośki, bo szkoda mi tych młodych pędów. Tylko czy przesadzanie w maju jest dobre?
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo, jeśli one w tych kartonikach mogą leżeć Bóg wie jak długo w sklepach, to i w Twoim garażu w kartoniku do końca marca, a właściwie dopóki ziemia nie rozmarznie, poleżą. Róże powinno się sadzić jak najwcześniej, żeby miały czas do pełnej wiosny dobrze się ukorzenić. Sadzenie w maju, a właściwie przesadzanie,wydaje mi się bardzo ryzykowne. O tej porze one powinny się już powoli szykować do kwitnienia.

;:108 Jagoda
PS. U Ciebie pod domem ziemia rozmarznie szybko.
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam :wit ogród prześliczny ;:138 Na temat ptaków się nie wypowiem, bo mam na ich punkcie poważnego świra ;:108 ;:65
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sosna1 pisze: Na temat ptaków się nie wypowiem, bo mam na ich punkcie poważnego świra ;:108 ;:65
Sosenko ;:219 KOLEJNA ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”