Florą malowane
- lemka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Florą malowane
Witaj. Przepiękny ogród, taki trochę tajemniczy i bardzo bogaty w kolory. Bardzo mi się u Ciebie podoba.
Pozdrawiam Ida
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
(DOPISUJĘ)Ja tu już kliknęłam poniższy post, a tu taka niespodzianka, dziękuje Lemka, jednak ktoś się zainteresował.
Ptaki miały być tylko wstępem, do kolejnych zdjęć przedstawiający mój ogródek ubiegłej wiosny, którym nikt się nie zainteresował
.
No cóż, taki już mój los, że wszystko się kręci wokół PTAKÓW (z przeznaczeniem się nie walczy, więc...)

Takie widoki co roku są do obejrzenia wiosną i jesienią na polach między Prusiewem, a Wierzchucinem
Dzisiaj byłam osobiście zwizytować to miejsce. Oprócz ptaków, czekały mnie inne atrakcje:

Ptaki łabędzie, żurawie, kaczki żerują tam całymi stadami blisko ulicy, z ludzi nic sobie nie robią.

Poza tym jak chwaliłam się już u Jagi kupiłam dzisiaj rozsławionego przez nią Avalona
Po lekturze wątku o kupnie róż, poleceniu Krysi i zdjeciach na stronie u Igi23 pojechałam do A.
Sprzedawany jest on jako 1 z 6 w serii English Legend Roses Harkness. Dostępne w tej serii jest jeszcze Sir Lancelot, King Arthur, Merlin, Camelot, Excalibur. Każdy za 13 z groszami.

Ptaki miały być tylko wstępem, do kolejnych zdjęć przedstawiający mój ogródek ubiegłej wiosny, którym nikt się nie zainteresował

No cóż, taki już mój los, że wszystko się kręci wokół PTAKÓW (z przeznaczeniem się nie walczy, więc...)
Takie widoki co roku są do obejrzenia wiosną i jesienią na polach między Prusiewem, a Wierzchucinem
Jako, że z Panem Bogiem się nie dyskutuję, więc zawsze mogę Ci Jagódko służyć za przewodnika.JagiS pisze:Panie Boże, mógłbyś mi kiedyś taki widok podarować.
Jagoda
Dzisiaj byłam osobiście zwizytować to miejsce. Oprócz ptaków, czekały mnie inne atrakcje:
Ptaki łabędzie, żurawie, kaczki żerują tam całymi stadami blisko ulicy, z ludzi nic sobie nie robią.
Poza tym jak chwaliłam się już u Jagi kupiłam dzisiaj rozsławionego przez nią Avalona

Po lekturze wątku o kupnie róż, poleceniu Krysi i zdjeciach na stronie u Igi23 pojechałam do A.
Sprzedawany jest on jako 1 z 6 w serii English Legend Roses Harkness. Dostępne w tej serii jest jeszcze Sir Lancelot, King Arthur, Merlin, Camelot, Excalibur. Każdy za 13 z groszami.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Alicjo, jak by to powiedzieć... żeby dobrze było... Tulipany i te inne zielska może mieć każdy, a takie ptasie widoki dane są nielicznym
, którzy chyba nie do końca własnego szczęścia są świadomi... i nie doceniają
. Człowiek by docenił, ale co z tego
.
Jagoda
PS. Kupisz mi Avalona

PS. Kupisz mi Avalona

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Alka, widoki ogrodowe cudne i kolorowe. Pisałam
A ptaki
, gdzie je można w takiej ilości zobaczyć?
Zakupów gratuluję

A ptaki

Zakupów gratuluję

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- a_nie

Justynko to taka mała prowokacja, zauważyłam Twój ciepły wpis. Ptaki jak pisałam żerują na polach w Prusewie. Kupiłam jeszcze Sir Lancelota.

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
To ode mnie jakieś 70km
Może jesienią?

Może jesienią?
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...

-
Tu się nie ma co śmiać. Sprawa jest zbyt poważna: skąd miałam wiedzieć o tych 40 km
Nic to, poczekam do maja. R. mi przyśle.
Jagoda

- a_nie
Może być jesienią na ptaki, ale mam nadzieję na wcześniejsze spotkanie u mnie (klarysa pisze:To ode mnie jakieś 70km![]()
Może jesienią?

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Alu zanosi się na to, że będziemy miały wycieczkę do Jagody
a może dwie
Jutro będę o A to może kupię tego badyla dla Jagody? Tylko gdzie te róże mają opisy bo ja widziałam tam same róże...

Jutro będę o A to może kupię tego badyla dla Jagody? Tylko gdzie te róże mają opisy bo ja widziałam tam same róże...
- a_nie
Już się cieszę na tą wspólną wycieczkę do Jagody i na to 2 spotkanie też. Róże są szpalerem przy wejściu, te droższe w kartonikach po stronie wewnętrznej, wyglądają tak- posłużę się zdjęciem IGI 23.izaziem pisze:Alu zanosi się na to, że będziemy miały wycieczkę do Jagodya może dwie
![]()
Mogą być już przebrane po wczorajszym tłumie, a może będzie nowa dostawa. Niestety po takim brutalnym traktowaniu, niektóre już zaczęły wypuszczać pędy. Ja swoje od wczoraj moczę i wsadzę do doniczki w garażu. Nie wiem tylko czy potem, do jesieni w tej doniczce je zakopać (tak gdzieś ktoś radził), czy jak się ociepli delikatnie wyjąć i wsadzić normalnie.
-
Alicjo, jeśli mogę coś Ci doradzić, to kiedy tylko ziemia rozmarznie, sadź róże na stałe miejsce w ogrodzie. A teraz zostaw w chłodzie, niech się zahartują.
Żebyś wiedziała, jak ja się cieszę, że mnie z Izą odwiedzicie
.
Jagoda
PS. Oj, żeby się Izie udało
Żebyś wiedziała, jak ja się cieszę, że mnie z Izą odwiedzicie

PS. Oj, żeby się Izie udało

- a_nie
Ale w sadzić do doniczki z ziemią i trzymać w garażu (ok 5 stopni)? Myślałam czekać tak w garażu do Zimnej Zośki, bo szkoda mi tych młodych pędów. Tylko czy przesadzanie w maju jest dobre?JagiS pisze:Alicjo, jeśli mogę coś Ci doradzić, to kiedy tylko ziemia rozmarznie, sadź róże na stałe miejsce w ogrodzie. A teraz zostaw w chłodzie, niech się zahartują.
-
Alicjo, jeśli one w tych kartonikach mogą leżeć Bóg wie jak długo w sklepach, to i w Twoim garażu w kartoniku do końca marca, a właściwie dopóki ziemia nie rozmarznie, poleżą. Róże powinno się sadzić jak najwcześniej, żeby miały czas do pełnej wiosny dobrze się ukorzenić. Sadzenie w maju, a właściwie przesadzanie,wydaje mi się bardzo ryzykowne. O tej porze one powinny się już powoli szykować do kwitnienia.
Jagoda
PS. U Ciebie pod domem ziemia rozmarznie szybko.

PS. U Ciebie pod domem ziemia rozmarznie szybko.
- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam
ogród prześliczny
Na temat ptaków się nie wypowiem, bo mam na ich punkcie poważnego świra

- a_nie
Sosenkososna1 pisze: Na temat ptaków się nie wypowiem, bo mam na ich punkcie poważnego świra![]()