Olu, u mnie siatki 70-80cm są i ich nie przeskakuje, ale raczej taranuje a potem tarmosi. Zwinęłam siatke całkiem i póki śnieg niech robi co chce. Na podwórku ma pełno "zabawek" do gryzienia. Kawałki drewna, maskotkę, ale on musi wejść tam gdzie nie można. Będę pracować nad jego zachowaniem do skutku. Nie będę przecież patrzeć jak wyrywa mi wkrótce róże
Ewa, takie max 80cm. Jak będzie chciał to przeskoczy, ale nie chodzi o to, zebym płoty 2m na podwórku sobie robiła skoro zewnętrzne ogrodzenie mam 150cm. Szkoda jednak, jak mi potratuje tulipanki i żonkile, a potem lilie i róże
Przemku, mam awico, dziś z poczty zabiore paczuszkę. One i tak jeszcze śpią to chyba nic im nie będzie. Wsadzę do donic od razu i podpędzę.
Aniu, kapelusiki jak najbardziej na sprzedaż. Cen nie znam. Mogę podac kontakt do cioci to same sobie ustalicie szczegóły.
Wiosnę miałam, to fakt, na chwilkę. Nic nie zdąrzyłam zrobić w ogrodzie w tym czasie. Teraz śnieg nakrył wszystko, dziś dodatkowo przymroziło i to sporo, -10*. Oby do wiosny, tej prawdziwej.
Jolu, dziś goniłam CIę z mrozem, ale ledwo -10* na termometrze nabiło

. Dobrze, że auto odpaliło. Mój urwis nie wychodzi za płot. Siedzi na podwórku. Niszczy siatki plastikowe, które odgradzają podwórko od rabat. Skakać jeszcze się nie nauczył i niech się lepiej nie uczy

, bo szukać po wsi go nie będę.
Dla zainteresowanych własnym warzywnikiem i swoimi sadzonkami wstawiam tabelkę/zestawienie
Co kiedy siejemy
W domu w skrzynkach:
Roślina termin siewu
brokuł początek III
wczesny kalafior początek III
kapusta wczesna początek III
por początek III
sałata masłowa początek III
kalarepa połowa III
kapusta pekińska połowa III
pomidor koniec III
miechunka pomidorowa koniec III