Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Gosiu znów poszalałaś w Lidlu jak sądzę .Oby różyczki zdrowo rosły i cieszyły kwiatami
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dorotko,nie do końca jeszcze,ale się staram.Ciekawe czy po tej wspaniałej wiosnie jaka u nas króluje nie będzie strat.
Bogusiu,kwitły u ciebie biedronkowe malwy?U mnie nawet nie urosły,nie marzyłam o kwitnieniu.
Dorotko,jak ta wiosna idzie od południa to ciekawe kiedy dojdzie do nas,bo rano było - 14 na termometrze.
Elu,chciałabym się cieszyć z sąsiedztwa brzóz,ale chyba jeszcze nie potrafie.
Ewa,ja mam gipsówke z biedronki chyba 3 lata,ale ona jest u mnie baaaardzo brzydka i zastanawiam się nad usunięciem jej.Leży na rabacie , jest szara bura ponura i brzydka,uroku nie ma w niej żadnego,może na taką odmiane trafiłam.
Kasiu,chyba te zakupy biedronkowe wysadzę jutro do doniczek.Malwy kupione w ogrodniczym miały wielki korzeń,ze musiałam do dużej doniczki wsadzić,a tu mikroskopijne pewnie wszystko.
Helenko,chciałabym,zeby te róże były z tych,co kwitna nieprzerwanie,ale to pewnie wszystko jedna wielka nieznajoma.
Gosiu,ja tez tak miałam i nie mam pojecia od czego to zależy,że na jednej łodydze z jednego gatunku tak różnie się wybarwiaja.
Kasiu,bola już nogi od tego przestępowania,a jak patrzy się za oknem to ma się wrażenie,że końca nie widać.
Jadziu,mam nadzieję,że kupione róże zrekompensuja mi starty poprzednich i zmienię zdanie o nich.
TOSIU,lepiej kupo porządne sadzonki w ogrodniczym,będzie pewność,że zakwitna.

Bogusiu,kwitły u ciebie biedronkowe malwy?U mnie nawet nie urosły,nie marzyłam o kwitnieniu.
Dorotko,jak ta wiosna idzie od południa to ciekawe kiedy dojdzie do nas,bo rano było - 14 na termometrze.
Elu,chciałabym się cieszyć z sąsiedztwa brzóz,ale chyba jeszcze nie potrafie.
Ewa,ja mam gipsówke z biedronki chyba 3 lata,ale ona jest u mnie baaaardzo brzydka i zastanawiam się nad usunięciem jej.Leży na rabacie , jest szara bura ponura i brzydka,uroku nie ma w niej żadnego,może na taką odmiane trafiłam.
Kasiu,chyba te zakupy biedronkowe wysadzę jutro do doniczek.Malwy kupione w ogrodniczym miały wielki korzeń,ze musiałam do dużej doniczki wsadzić,a tu mikroskopijne pewnie wszystko.
Helenko,chciałabym,zeby te róże były z tych,co kwitna nieprzerwanie,ale to pewnie wszystko jedna wielka nieznajoma.
Gosiu,ja tez tak miałam i nie mam pojecia od czego to zależy,że na jednej łodydze z jednego gatunku tak różnie się wybarwiaja.
Kasiu,bola już nogi od tego przestępowania,a jak patrzy się za oknem to ma się wrażenie,że końca nie widać.
Jadziu,mam nadzieję,że kupione róże zrekompensuja mi starty poprzednich i zmienię zdanie o nich.
TOSIU,lepiej kupo porządne sadzonki w ogrodniczym,będzie pewność,że zakwitna.

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Małgosiu i jak tam imrezka
udała sie
A tam...będzie co będzie z tymi stratami...co zrobisz...
Dygam o różyczki.,...ale nic zrobić nie moge.... 

A tam...będzie co będzie z tymi stratami...co zrobisz...

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dzisiaj zauważyłam parę z czarnymi pędami
Znów będzie cięcie do kopca a tak ślicznie wyglądały jak stopniały śniegi .Tak to już jest .Oby przyniosły Ci radość te różyczki

- malgocha1960
Dorotko,nic nie zrobie,ale tamaryszka chyba nie przezyłabym jak by zmarzł.
Jadziu,myślę,że te kupione zakwitną,bardziej martwię sie tak jak ty tymi,co już są.
Dzisiejszy ranek pierwszym od dawna,kiedy jest poniżej 10 stopni.
Jadziu,myślę,że te kupione zakwitną,bardziej martwię sie tak jak ty tymi,co już są.
Dzisiejszy ranek pierwszym od dawna,kiedy jest poniżej 10 stopni.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Moje róże prawie niewidoczne spod śniegu
Nie dlatego , że tak niskie ale że śniegu dużo.
W różance zaspa stanęła.
Gosia , ja nie mam tamaryszka , ale u brata po zmarznięciu odbija z ziemi.
Słaba pociecha , ale i to dobre.
Jaka ta Twoja gipsówka
Jeszcze brzydkiej nie widziałem 

Gosia , ja nie mam tamaryszka , ale u brata po zmarznięciu odbija z ziemi.

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Małgosiu, ciągle zimno i najgorsze, że widziałam prognozy na Święta też minusowe
To jakaś paranoja po prostu !

- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Wiaj Małgosiu. Malwy z B w zeszłym roku kwitły mi i to bardzo ładnie. Ja zrobiłam tak jak kupiłam te kapersy to rozpakowałam je, te malwy, które miały takie tyci listki posadziłam do doniczki z dobrą ziemią. Natomiast te, które jeszcze nie miały oznak życia trzymałam, żeby takowe pokazały. Wszystkie mi wyszły i o dziwo wszystkie kolory się zgadzały. aha jeszcze jedno, do gruntu wysadziłam już spore, podrośnięte, ale po majowych przymrozkach. Poza tym z tych kapersów udały mi się jeszcze tojady, incraville - ale te nie złapały mnie za serce i dużo oddałam Marzenie, a w tym roku pewnie oddam też resztę, udały się też liliowce, ale jakie to nie wiem bo jeszcze nie kwitły, tawułki, całe mnóstwo orlików, co to miały być łubinami o których marzę. Udała się też gipsówka - ale jest brzydka, zobaczę jak w tym roku. Jak będzie taka sama to na kompost. Nie udał mi się natomiast dziwaczek. Pozdrawiam
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Szkoda Gosiu że nie udało się Tobie przyjechać ale zaczyna się sezon więc spotkań tez będzie więcej i to w ogrodowej atmosferze
Wczoraj spotkałam Bożenkę Babopielkę 

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Małgosiu... Zima zadomowiła się u mnie na dobre... Śnieg nic, a nic nie topnieje, ja się zastanawiam nad roślinami zimującymi w piwnicy... Kanny puściły liście (nie chcesz aby z jednego kłącza, duże płatki kwiatów w czerwonym kolorze z leciutko żółtą oblamówką), Fuksje się już tak puściły, że mają długie wąsy, Dalie mają listki, Mieczyki puściły pędy... No, już nerw nie mam do tej pogody... A tu nic nie zapowiada się na cieplej...
Pozdrawiam Cię Małgosiu...
Pozdrawiam Cię Małgosiu...

- malgocha1960
Tadziu,ja mam cały czas nadzieję,że tamaryszek odbije,bo prowadzę go na drzewko i wszystko z dołu obcinam,a tak jak wypuści od korzeni to nastepne 3 lata w plecy,zeby go tak uformować.
Kasiu,tez rano oglądałam prognozę,mówili,zeby cierpliwie jeszcze 3 tygodnie poczekac.
Bogusiu,zrobię z malwami jak mówisz i będę trzymała w garażu,tam najchłodniej jest.
Justynko,w Toruniu spotkałyscie sie?Niedługo bedą spotkania za spotkaniem,a najbliższe imieniny mam dopiero w czerwcu.
Dorotko,ja do swoich dalii i innych cebul nawet nie zaglądałam w garażu,odrzuca mnie wszystko przy takiej pogodzie.Miała być szybka i piekna wiosna,a mamy długą i piekną zimę.
Dopiero wróciłam z Brodnicy,byłam w brico i z pustym koszykiem nie wyszłam.Czy ktos zna ta odmianę magnolii,bo oprócz tego,ze to jest magnoli oczywiście nic nie piszą.Byłą jeszcze żółta i różowa,ale juz je miałam i zmarzły mi.

Uploaded with ImageShack.us
Nie wiem dlaczego pokusiłąm się o azalię japońską jak miałam 3 i wszystkie mi zmarzły.

Kasiu,tez rano oglądałam prognozę,mówili,zeby cierpliwie jeszcze 3 tygodnie poczekac.
Bogusiu,zrobię z malwami jak mówisz i będę trzymała w garażu,tam najchłodniej jest.
Justynko,w Toruniu spotkałyscie sie?Niedługo bedą spotkania za spotkaniem,a najbliższe imieniny mam dopiero w czerwcu.
Dorotko,ja do swoich dalii i innych cebul nawet nie zaglądałam w garażu,odrzuca mnie wszystko przy takiej pogodzie.Miała być szybka i piekna wiosna,a mamy długą i piekną zimę.
Dopiero wróciłam z Brodnicy,byłam w brico i z pustym koszykiem nie wyszłam.Czy ktos zna ta odmianę magnolii,bo oprócz tego,ze to jest magnoli oczywiście nic nie piszą.Byłą jeszcze żółta i różowa,ale juz je miałam i zmarzły mi.

Nie wiem dlaczego pokusiłąm się o azalię japońską jak miałam 3 i wszystkie mi zmarzły.

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
A ja jednego jestem pewna - choroby azaliowej i różanecznikowej nie będę miała

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Identyczną magnolię u kogoś widziałam,ale nie pamiętam u kogo
A różyczka ,ładna pełna i taki żywy kolorek ,taka i mi przydałaby się 

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Małgosiu, zakupy oczywiście udane... Ja zamówiłam pięć Rododendronów, czekam na ciepło, bo inaczej nie wiadomo, czy będą... A ziemia u mnie zasadowa, no może pod Sosnami troszkę lepsza będzie, ale i tak trzeba zakwasić... Ale co poradzić...