Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alka
200p
200p
Od: 3 paź 2006, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Nie nadążam. Internet byle jaki, strony wczytują się w tempie tiptopkowym. Jak mam wolne wieczory, internetu nie ma wcale. Cofam się, zamiast czytać od przodu do tyłu. Dotarłam do 50 strony, a tu ciągle dochodzi coś nowego! Kiedy ja wszystko nadrobię? Kusisz różami i szczujesz mnie biedną, nie przepadającą jak wiesz za tymi pięknymi, ale jakże wymagającymi roślinami. Jeszcze trochę i znów coś zamówię, rekompensując sobie brak zapachu świeżej ziemi. Tu tylko śnieg i -22 dzisiejszej nocy. Za tydzień wracam i mam nadzieję, że razem z wiosną. Zima odchodzi, a my nie miałyśmy czasu na planowaną kawę i ...tiramisu.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ala, nie narzekaj, sama chciałaś ;:306. Prowadzisz wesoły tryb życia w śniegu, wiele osób pewnie Ci zazdrości. Ale fakt przebąblowania całej zimy bez choćby jednej kawki ( tej w przestrzeni publicznej nie liczę ) należy uznać za skandaliczne. Wracaj ;:303.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W sprawie róż PW
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Kocie zdjęcia jak zwykle wspaniałe.
Na pogodę staram się nie psioczyć, zresztą klimat u mnie znacznie łagodniejszy niż w Polsce, fala ostatnich mrozów przyniosła jedynie -10 stopni. Nastrój ścięły mi jednak nagłówki w gazecie o ptakach, które już leciały z ciepłych krajów, a teraz zawracają.
Ogródki w Niemczech są bardziej zadbane niż te z Anglii, które pokazałaś. Są dzielnice z wypasionymi ogrodami, są i z biedniejszymi, ale nie do pomyślenia, aby w przedogródku prywatnego domku leżały śmieci na trawniku. Na mojej ulicy mieszkają w większości starsi ludzie, więc i ogródki raczej bezobsługowe, trawnik, iglaki, kwitnące krzewy, wszystko raczej minimalistycznie. Zdarzają się też piękne ogródki z ciekawymi aranżacjami nasadzeń, widać, że właściciele są zielonozakręceni. A niektórzy mają tylko trawnik i traktują jako wybieg dla psa...
pokaż mi swój ogród, a powiem ci kim jesteś
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagi, ja podobnie jak Wanda nieco inaczej pamiętam angielskie ogrody i ogródki :D Oczywiście, zdarzają się też zaniedbane, dużo zależy od dzielnicy i ..lokatorów ;-)
Klimat na pewno mają bardziej przyjazny i tego zawsze mi u nas brakuje. Zwłaszcza, gdy w połowie marca temp spada do -15*, w Wielkopolsce, nie w Tatrach ;:174
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Megi, no przecież, że można mieć porządek w ogródku na 100 różnych sposobów. Wiedziałam, że w Niemczech jest inaczej. I święta racja z tym powiedzeniem ;:215.

Robaczku, co innego Anglię zwiedzać, a zupełnie co innego w konkretnym miejscu mieszkać, pracować i chodzić codziennie tymi samymi ulicami... ;:224.
A marzec nas istotnie nie rozpieszcza ;:223. Biedna Wielkopolska, ale nie tylko... ;:222.

Żeby zamknąć temat brzydkiej Anglii - zdjęcie z okolic lotniska Stansted z Jaśminką w roli głównej.

Obrazek

;:196 dla Was - Jagoda
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

O jakie śliczności ;:138 aż przyjemnie z takim obrazkiem się ułożyć do snu ;:3
Az mi tekst piosenki Krawczyka przyszedł na myśl :D
Kto ją złapie
Ona przegoni wiatr
Moja dziewczyna, moja Jaśmina ;:167
wolna jak ptak
Jak dziki ptak, co przez okno wpadł

:wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Dla tak cudnej istotki piękne tło ;:138
W Irlandii nie mogłam napatrzeć się na jukki,rosnące w ogrodach,trawę pampasową 3-4 metrowej wysokości zakończoną ogromnymi wiechami,żywopłotów z passiflory oraz fuksji na stałe rosnącej w ogrodach.Gościłam w 700 letnim zamku,należącym do prywatnej rodziny,ogród mieli bardzo skromny,królowały róże, ale nie powalały na kolana ;:185 A może to ja nie wrażliwa ;:131 Za to ogród warzywny a zarazem sad otoczony był murem,wypisz wymaluj jak z bajki ;:oj Ale pielenie to dla nich obca czynność.Tak jak mycie okien,czy odkurzanie ;:224
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jag, Anglię nie tylko zwiedzałam :lol: Mieszkałam tam przez rok. Ale są gusta i guściki, a każda ulica i ogródek inny.
Pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Mnie w rosarium powiedzieli to samo. Zgodziłam się na jedną przesyłkę, na przełomie kwiecień-maj. Wszystko w doniczkach.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

O, jaki śliczny kwiatowy Elfik, jak z bajki! :D A gdzie drugiego zgubiłaś ? Drugi też pełen wdzięku, choć indywidualista. ;:215
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Baśka, jak to się stało, że nie znam tej piosenki ;:185. Ale Jaśminka ;:215, co :?:
Chcialaś, żeby było ładnie, to jest, zgodnie z Twoim życzeniem ;:306.

Miriam, fajne masz wspomnienia, ja też, tylko wówczas nie mialam aparatu cyfrowego i najlepsze zdjęcia stamtąd są na papierze. A te wypasione rośliny to zasługa klimatu. Jakie ja tam kwitnące pruszniki widziałam! A ilekroć posadziłam u siebie - zawsze zmarzły!

Robaczku, a zauważyłaś upodobanie Anglików do kiczu? Sylwetki kotów wycięte z blachy, łabądki itp.

Oj, Ruda, Ty masz cierpliwość ;:oj. Ja, niestety, chcę już! A co zamówiłaś, bo ciekawa jestem...

Maryśku, następnym razem będzie drugi Elfik. Tu bardziej chodziło o rabatkę z wypasionych prymulek.

Diabli mi się zamówienie różane. Pierwszy raz zakupy róż nie idą mi gładko. Zeszłej jesieni zamawiałam 40 sztuk ( nie tylko dla siebie :uszy ) i było wszystko. Teraz tylko kilka i klops, połowy nie ma ;:223.

Z tego stresu przypomniałam sobie ofertę Bergenii i utonęłam ;:oj. Ulubione dzwonki są, ulubione kocimiętki są, ulubione funkie są, nawet ulubione floksy - też są. A przejrzałam ofertę bylin tylko na kilka wybranych liter ;:oj. Ale zamawiać będę później, żeby nie przysłali samych korzonków.

Jak się dobrze przyjrzałam zdjęciom, to po prawdzie każda rabata czegoś wymaga... ;:209.

Przedogródek - czegoś mu brak.

Obrazek

Jezioro - do poprawki.

Obrazek

Kuchenna, też można coś dołożyć, niekoniecznie czerwonego, choćby zamaskować ten krawężnik.

Obrazek

Tarasowa, może jeszcze ze dwie różyczki wejdą.

Obrazek

Donica i begonie, a co posadzić w tym roku :?:

Obrazek

Ulubiona. Stąd to raczej coś trzeba zabrać , a nie dokładać ;:218.

Obrazek

I tak z każdą rabatą. A już na pewno wszędzie można dołożyć coś niebieskiego ;:306.

I tym sposobem jesteśmy o dzień bliżej wiosny :heja - Jagoda
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Jaga a nie myślałaś o wysokich liliowcach w przedogródku .
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Muszę ci napisać, że też zrobiłam w tygodniu przegląd fotek w katalogu kompozycje: ;224 (posprzątałam i nawet nazwałam rabatki-wszystko gdy mi zabrali na kilka dni internet ;:306) pod kątem zmian. Przede wszystkim, żeby upchać róże ;:170.
Przyda się mała reorganizacja w kilku miejscach. Coś tam już mi chodzi po głowie ;:65
Idę się z tym przespać :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzisz, Justynko, nie może być spokoju. A ponazywanie rabatek bardzo ułatwia sprawę.
Czyżby zbawienne skutki awarii internetu ;:306. Fajnie mówisz - upchać róże ;:306.

Pa, pa - ;:196 Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”