Iwonko , u mnie także napadało, ba , stare zaspy przeniosło w inne miejsca
Kasiu , I tak może być . Mimo , że ocieplenie nadają , ale te dzisiejsze zaspy mogą na święta zostać. Bardzo realna sprawa, w nocy będą przymrozki , zwolni to topnienie śniegu.
Wandziu , najtaniej zrobić z liści , a gotowy nie jest drogi , co najważniejsze nieszkodliwy.
Graziu 
To było z rana , teraz znacznie więcej. Są zaspy powyżej metra, a jedna ma blisko dwu.

Chciałem zrobić fotki , ale obawiałem się , że nasypie mi śniegu w aparat.

Do jutra nie stopnieje, a teraz już nie pada. Zrobię jutro.
Kriss , odwołali lekcje , a czy w sobotę nie będziesz odrabiał
Beatko trudno mi powiedzieć co to za roślina po samych suchych nasiennikach. Przypuszczam ,że może to być któryś z żelażniaków. być może tzw. Szałwia jerozolimska. Dość wysoka , rośnie powyżej półtora metra, żółto kwitnie.
http://www.futuregardens.pl/en/zeleznia ... imska.html
Na tej stronie u góry masz w powiększeniu kwiatostan. Aptenia wymaga warunków podobnych do Delospermy cooperi , tylko parapet ratuje.
Kasiu , Wandziu , jeżeli chcesz posadzić czosnek wyłącznie w celach ochronnych , ożna i ten zimowy na wiosnę posadzić. Plon będzie pewnie mizerny , ale rolę ochronną spełni. Nawet dłużej będzie zielony.
Roska , nie było dużego mrozu , masz szczęście z piecem
Po zachodzie słońca wiatr nieco ucichł. teraz nadal wieje. Mróz ma być znacznie większy. Dzisiaj tyle co we Warszawie , Poznaniu i Zielonej górze. A nawet stopień więcej.
Gosiu , trawa szybka, na trzeci dzień już miałem zielono. Bo po wzejściu są oczywiście zielone. Nawet jak do gruntu wysadzałem , miała tylko lekki odcień .