Mój kwiecisty zakątek cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek cz.5

Post »

Witaj,Tadziu :wit
....i czekamy na wiosnę. i czekamy i co :?: :?: Maskara z tą pogodą ;:oj u mnie dziś zawierucha straszna ,ciągle,ciągle sypie,jak wstyczniu a nie w marcu ;:161 ;:161 ;:161 Nie dawno wrócviłam do domu,śniegu po kolana ;:223 Dopiero od wtorku ocielenie ;:131 :wink: Nic,trzeba czekać dalej ;:173
Miłego dnia,chociaz takie śłoneczko Ci poślę,bo na inne się nie zapowiada ;:3 ;:3 ;:3
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aniu dzięki ;:196 Nic inaczej u mnie, za miastem drogi nieprzejezdne. Kolumny zasypanych samochodów. Twoja sąsiadka Ania , odcięta od świata . Przekopują się. ;:222 ;:222 Mimo wszystko , miłego dnia. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadziu u mnie dziś kolejna porcja śniegu, jest o tyle lepiej że nawiało w miejsca gdzie śniegu prawie nie było.
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Oj czekamy czekamy, a snieg dalej pada ;:223 ;:223 ;:223 , jak tak dalej będzie mrożić to jajka będziemy świecić w śniegu :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ło matko znów same komunikaty pogodowe. Nie wiem, co napisać. JEST JAK JEST.
Wiesz, chyba spróbóję tego Bioczos'u. Może okaże się skuteczny, bo czosnek sadzi się jesienią, a więc i tak już przepadło. A samej nie bardzo mi się chce robić domowy wyciąg.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Tadziu to mówisz że wiosna u Ciebie po kolana... ;:306 to tak jak u nas,a w niektórych miejscach to nawet po pas.
Chyba tylko dzieci ten śnieg cieszy,bo z tęsknotą patrzą przez okno i mówią..."jaki piękny śnieżek,a jakie super górki nasypało".Ale nie wypuszczam ich z domu...kto ich potem w tych zaspach znajdzie ;:224
Miłego dnia Tadzik ;:168
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

U mnie to samo - Syberia. Ja się nie cieszę, chociaż lekcje odwołali. ;:215

-- 15 mar 2013, o 11:45 --

U mnie to samo - Syberia. Ja się nie cieszę, chociaż lekcje odwołali. ;:215
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Tadziu, wpadłam do Ciebie po prośbie :wink: , bo wiem, że masz ogromną wiedzę o roślinkach.
W tamtym roku dostałam takie nasionka, właścicielka rośliny nie wie jak się nazywa, a ja nie miałam okazji jej widzieć.
W tamtym roku umieściłam foto tego cuda (na dole postu) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=35&t=59596 , ale nikt nie odpowiedział. Nie wiem co to za cudo i kiedy to wysiać. Może Ty skojarzysz.
A Aptenii z tego postu nie udało mi się przetrzymać przez zimę :(
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

wanda7 pisze:Ło matko znów same komunikaty pogodowe. Nie wiem, co napisać. JEST JAK JEST.
Wiesz, chyba spróbóję tego Bioczos'u. Może okaże się skuteczny, bo czosnek sadzi się jesienią, a więc i tak już przepadło. A samej nie bardzo mi się chce robić domowy wyciąg.

Wandziu są odmiany czosnku który możesz sadzić wiosną, zimowe tylko sadzi się na jesieni :) A bioczos polecam ;:108
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

tade k pisze:Takie widoki to na Grenlandii czy Antarktydzie. ;:oj ;:oj Zaspy do metra , wiatr nie mam czym zmierzyć , ale pewnie do setki w porywach blisko. Śnieg oczywiście pada , na szczęście mróz niewielki . Na ulicach pustki , Jedzie ten kto naprawdę musi. I do tego może wyjechać
u mnie to samo ;:202 tak wiało i wieje nadal...aż mi piec zgasiło-jak wróciłam z pracy to było 16 stopni.Widać nie dawno zgasł....ale jednak to różnica z 21. ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tadziu,chyba coś bedzie się działo w pojemniku z trawą,szkarłatka na razie spi spokojnie.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Iwonko , u mnie także napadało, ba , stare zaspy przeniosło w inne miejsca ;:oj ;:oj
Kasiu , I tak może być . Mimo , że ocieplenie nadają , ale te dzisiejsze zaspy mogą na święta zostać. Bardzo realna sprawa, w nocy będą przymrozki , zwolni to topnienie śniegu. ;:222
Wandziu , najtaniej zrobić z liści , a gotowy nie jest drogi , co najważniejsze nieszkodliwy. ;:333
Graziu ;:168 To było z rana , teraz znacznie więcej. Są zaspy powyżej metra, a jedna ma blisko dwu. ;:224 ;:224 Chciałem zrobić fotki , ale obawiałem się , że nasypie mi śniegu w aparat. ;:oj Do jutra nie stopnieje, a teraz już nie pada. Zrobię jutro. ;:108 ;:333
Kriss , odwołali lekcje , a czy w sobotę nie będziesz odrabiał ;:306 ;:306
Beatko trudno mi powiedzieć co to za roślina po samych suchych nasiennikach. Przypuszczam ,że może to być któryś z żelażniaków. być może tzw. Szałwia jerozolimska. Dość wysoka , rośnie powyżej półtora metra, żółto kwitnie. http://www.futuregardens.pl/en/zeleznia ... imska.html
Na tej stronie u góry masz w powiększeniu kwiatostan. Aptenia wymaga warunków podobnych do Delospermy cooperi , tylko parapet ratuje.
Kasiu , Wandziu , jeżeli chcesz posadzić czosnek wyłącznie w celach ochronnych , ożna i ten zimowy na wiosnę posadzić. Plon będzie pewnie mizerny , ale rolę ochronną spełni. Nawet dłużej będzie zielony. ;:333
Roska , nie było dużego mrozu , masz szczęście z piecem ;:215 ;:108
Po zachodzie słońca wiatr nieco ucichł. teraz nadal wieje. Mróz ma być znacznie większy. Dzisiaj tyle co we Warszawie , Poznaniu i Zielonej górze. A nawet stopień więcej. ;:333
Gosiu , trawa szybka, na trzeci dzień już miałem zielono. Bo po wzejściu są oczywiście zielone. Nawet jak do gruntu wysadzałem , miała tylko lekki odcień . :uszy
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Tadku, no ładnie u Ciebie :) To Ty masz lilie, czyżbyś robił zakusy na moje skorupki ;)
Teraz tylko przebiegłam przez Twój 5ty wątek, muszę się mu przyjrzeć lepiej.
Co Wy z Wandą piszecie o zimowych czosnkach?
Przecież normalny czosnek sadzi się już teraz w marcu. O czym Wy mówicie..?
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Dziękuję Tadziu.
Jak to ma być takie jak na tym foto, to mi się nie podoba. No nic, wysieje parę nasionek do gruntu bo brak mi parapetów i zobaczę co to.
Aptenia mieszkała na parapecie, ale pomyślałam, że będzie jej lepiej w chłodniejszym miejscu, wyniosłam do chłodnego i zapomniałam o niej. Ususzyłam :(
Może uda mi się gdzieś wiosną kupić.
Delosperma została na parapecie w pokoju, nieco wyłysiała, ale żyje. Gdybym Aptenii nie wyniosła to pewnie też by przeżyła.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Patrycja domyślam się że Wandzia - Tadzia na czosnek ozdobny bierze... ;:306
a Tadzio nie potrzebuje bo ma go pod dostatkiem do wyboru i koloru a my oczopląsów dostajemy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”