Mój fijoł 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój fijoł 9

Post »

Ewcia ?? Gdzie raport poranny ?? Zasypało Cię czy przymarzłaś do łoża???? ;:113
U mnie -6* za oknem pada...pada...pada...drobnica śnieżna.Słychać tylko jak dozorcy szuflują ... a materiału mają sporo...współczuję wszystkim odśnieżającym !
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Melduje -9 u mnie....słonka nie widać ;:14 Czy to się nigdy nie skończy?
Wczoraj widziałam klucz żurawi ,a gdzie wiosna ?
Warzywka też mam latem,to super sprawa zjeść ogóreczka swojego i ugotować zupkę z własnych korzeni ;:108
A sałatę to jem i jem i jem,tyle jej zawsze moja mamcia posieje...na kanapki,do obiadu mniam ;:303

Pozdrowionka i miłego dzionka :wit
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Witaj Ewo :wit Warzywniaczek ślicznotka. I pomysł z siatką na słupie mi przypadł do gustu. Nie jestem zbyt oryginalna i chciałam po słupie puścić winobluszcz. Jak bym taka siatka oplotła słup to i ciekawsze pnącze można zasadzić .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj,Ewuś ;:196
Warzywnik to masz spory ,ja mam dużo mniejszy,ale i wystarcza mi :) Ja tez chciałabym patrzeć na roślinki na żywo :wink: Różyczka, delikatna,subtelna,,,tez mam białą, wczoraj myślałam co to zrobić,żeby pomieścić jeszcze ze 4 róze, i wymyśliłam :!: :!: :!: Powiększę deko klombik z różami,i dokupię fioletowe,pełne,bo tak za mną chodzą :tan
....i czekamy na wiosnę....u mnie dziś zawierucha straszna ,sypie całą dobę i nic nie przestaje,Jest -7 ;:161 Ta pogoda wcale marowej nie przypomina ;:188
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Ewa, a Boule de Neige Ci nie przemarza ? Opatulasz na zimę, czy tylko kopczyk ? Podoba mi się, ale boję się przemarzania.
U mnie po takiej siatce wokół pnia drzewa wspina się doskonale clematis :D Warzywniczek na medal, szkoda tylko, że zgniło i sczezło ;:174 Ale może w tym roku będzie dla odmiany lepiej, oby. ;:108
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p
Od: 9 lut 2012, o 14:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa w Twoich stronach to doba ma chyba 48 godzin, warzywnik i tak duży ogród i wszystko ogarniasz. ;:oj
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ewciu czy ta siatka na pniu drzewka to dla powojników? zamówiłam Boule de Neige i tez jestem ciekawa jak sie sprawuje :wink:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewuś tymi mrozami to mnie zmroziło ;:303 tej nocy to chyba było jeszcze zimniej niż poprzednio ;:303
Jak Wy tam żyjecie w tym zimnisku ;:168 dobrze że aby śniegu jest trochę bo u nas śniegu prawie zero a na termometrze dużo miej niż zero ;:222
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

N a dzisiejszą i jutrzejszą noc zapowiadają największe mrozy :oops: :oops: Ale pogoda ducha nas ociepli i nasze roslinki :wit :wit
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

ewamaj66 pisze: Obrazek
O żesz Ty...........ale warzywniaczek ;:oj Ewuś czy to może być mój wzór ?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Krysiu, koniecznie chociaż małą grządkę-wszystko naprawdę inaczej smakuje ;:oj Kiedyś mi na tym nie bardzo zależało, ale od pewnego czasu lubię prawdziwe jedzenie pochrupać.
Gosia, na słupie mam powojniki Fujimusume i Multi Blue. Od tego sezonu będzie też Huldine, niech tylko przejdą te okropne mrozy.
Ania, naparstnica. Po siatce wspinają się powojniki.
Iza, mam nadzieję, że poczekają z wysyłką do ustania chociaż największych mrozów :roll: W każdym razie Twoje przechowam jak swoje.Jeśli padną (co nie daj Boże ;:202), to jednakowo.
Jule, u mnie rano tylko -15, więc ocieplenie się chyba zbliża ;:306
Maryniu, właśnie przed chwilą się pochwaliłam -15, cóż to jest? Śnieg nie padał, wszystko przede mną :wink:
Ania, słonecznie i okropnie wietrznie :evil: Może wiatr przyniesie zmianę pogody...
Gosia, o winobluszczu także myślałam, ale on rośnie ogromnie wysoki-trzeba by było ciąć, żeby nie właził na druty. Tylko ze względów praktycznych (weź i tnij tak wysoko :evil:) posadziłam powojniki. Estetycznie też wydają mi się piękniejsze.
Ania, nie ma co sobie żałować odrobiny przyjemności :D Dosadź róże, żebyś mogła się nimi cieszyć.
Marysiu-nie wiem :roll: Ta róża rośnie u mnie dopiero od wiosny i pierwszy raz zimuje. Już niedługo będę mogła coś powiedzieć o jej zimowaniu.
Ewa-nie ogarniam ;:306 Ale bardzo lubię próbować :D
Ewa Mewa-to mały warzywniczek, ale wzoruj się, jeśli masz ochotę :D
Ewa w, dla powojników, świetnie się wspinają. Ciąć też łatwo :D O róży powiem coś, kiedy ją obejrzę.
Majka, w dzień jest całkiem ciepło, a noc M dokupił węgla.
Jadziu, już nie chcę mrozów :(

Zielonego mi trzeba.
Obrazek

Takie czarne też ładne :D
Obrazek

Już umówiłam tanią siłę roboczą na wycięcie korzeni tej suchej forsycji...Mróz mi wszystko zepsuł :evil:
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

uschła Ci forsycja? A co jej się stało. To niezniszczalny krzew bynajmniej tak myślałam ;:224
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Ewciu,
Widziałaś, jak w Rosji zabezpieczają róże na zimę? ;:oj ;:oj ;:oj
Co Ty na to?
Hmmmmm, dla mnie to po prostu wyższa szkoła jazdy...powiem wprost: mi by się raczej odechciało posiadania róż :wink: nie miałby mi kto tego zrobić...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Gosia, ona w ogóle przez ostatnie 10 lat kwitła ze dwa razy :evil: Może taka odmiana. Druga kupiona w tym samym czasie przynajmniej nie jest sucha.
Justyna, widziałam-niestety, moje zdanie na temat takiego zabezpieczania jest podobne :roll: Miałabym w ogrodzie tylko jednoroczne, bez problemu z zimowaniem ;:306

Tymczasem tęsknię za zielonym.
Obrazek

Albo czerwonym.
Obrazek

Nawet czarnym.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold