Jak na razie szukam pawilonu namiotowego oraz pierwsze co to chciała bym zrobić kolorową ścieżkę na wiosnę w tulipanach i innych kwiatuszkach,dobrze że mam skopaną całą działeczkę i mąż kupował nawóz(i przekopał z nawozem)tak pachniało że uuuu
MOJA skromna działeczka
- colli28
- 500p

- Od: 2 cze 2012, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: MOJA skromna działeczka
Witam wszystkich po długiej przerwie
chciałam tylko nadmienić że w tym roku będę sama działała na działce zawsze robił to mój mąż a ja tylko pomagałam z dziećmi Mój mąż idzie na poważną operacje kręgosłupa i nic nie będzie mógł robić mam nadzieje że będę znów czerpać inspiracje z forum
Jak na razie szukam pawilonu namiotowego oraz pierwsze co to chciała bym zrobić kolorową ścieżkę na wiosnę w tulipanach i innych kwiatuszkach,dobrze że mam skopaną całą działeczkę i mąż kupował nawóz(i przekopał z nawozem)tak pachniało że uuuu
więc ziemia będzie lepsza w tym roku oby. 
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- colli28
- 500p

Witaj binia12 dziękuje za pozdrowionka tak masz racje już chyba każdy z utęsknienie czeka na marzec:-) i piękne ciepłe wiosenne
ja teraz chora jestem nie mogę się wykaraskać z choroby ech byle do wiosny 
- colli28
- 500p

Witam wszystkich postanowiłam wrzucić moje wiosenne okienko w kuchni:)
Malutkie hiacynty są moje trzymałam je cały czas w suchym pojemniczku i tak oto mi się pokazały mam nadzieje że się otworzą:) dwa pozostałe hiacynty są zakupione w netto:)

Tutaj moje trzymane w szafce w pudełeczku myślicie że się otworzą?

zakupione w netto

Malutkie hiacynty są moje trzymałam je cały czas w suchym pojemniczku i tak oto mi się pokazały mam nadzieje że się otworzą:) dwa pozostałe hiacynty są zakupione w netto:)

Tutaj moje trzymane w szafce w pudełeczku myślicie że się otworzą?

zakupione w netto

- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
śliczne, wiosenne okno, tylko za oknem mało wiosennie 
- colli28
- 500p

Oj tak Iwonko masz racje za oknem zima
ECH Byłam wczoraj na działce ale cóż wszystko zasypane śniegiem.
Mam teraz pytanko do odwiedzających mnie poszukuje doświadczonej osoby która pomorze mi zagospodarować raz na zawsze ścieżkę na moim ogrodzie w ubiegłym roku miałam tam kwiaty jest tam też powojniki nawet dwa wrzucę zdjęcia tej ścieżki nie ukrywam że z jednej strony i drugiej mam sąsiadkę którą chciała bym zasłonić::)

ścieżka długa jest jakieś 15m a szeroka 170cm a ok 30/40 cm od płotu mam wolnego miejsca i chciała bym tak naprawdę odsłonić się od sąsiadki chociaż z jednej strony wsadzić coś takiego żebym nie musiała tego wykopywać na zimę.Bardzo proszę o pomoc w zagospodarowaniu tego miejsca z góry dziękuje wszystkim którzy będą wpisywali swoje pomysły.
Mam teraz pytanko do odwiedzających mnie poszukuje doświadczonej osoby która pomorze mi zagospodarować raz na zawsze ścieżkę na moim ogrodzie w ubiegłym roku miałam tam kwiaty jest tam też powojniki nawet dwa wrzucę zdjęcia tej ścieżki nie ukrywam że z jednej strony i drugiej mam sąsiadkę którą chciała bym zasłonić::)

ścieżka długa jest jakieś 15m a szeroka 170cm a ok 30/40 cm od płotu mam wolnego miejsca i chciała bym tak naprawdę odsłonić się od sąsiadki chociaż z jednej strony wsadzić coś takiego żebym nie musiała tego wykopywać na zimę.Bardzo proszę o pomoc w zagospodarowaniu tego miejsca z góry dziękuje wszystkim którzy będą wpisywali swoje pomysły.
- iwona0042

Otworzą się na pewno, a na odgrodzenie to może jakieś iglaki?, no tak ale lepiej żeby to było szybko, to no może ligustr, który ma małe wymagania siedliskowe, szybko rośnie i dobrze znosi cięcie formujące. Taka zielona ściana sama wygląda bardzo efektownie, ale jest też doskonałym tłem dla innych roślin. Trzeba tylko systematycznie przycinać młode pędy ligustrów i zmuszać je w ten sposób do rozkrzewiania się.
- colli28
- 500p

Iwonko ligustur już kiedyś myśleliśmy z mężem o tym właśnie i również zastanawialiśmy się właśnie nad iglakami tylko tak szczerze jakimi 
- iwona0042

A to tak wygląda, to chyba ligustr byłby dobry i szybko rośnie 
- colli28
- 500p

Iwonka nie przysłałaś mi linka tego ligustr
to wygląda tak:
http://www.ogrod-gardener.pl/1/5/15/lig ... ustrum.jpg
lecę obowiązki wzywają Pozdrawiam wszystkich:)
to wygląda tak:
http://www.ogrod-gardener.pl/1/5/15/lig ... ustrum.jpg
lecę obowiązki wzywają Pozdrawiam wszystkich:)
- iwona0042

Tak, to tak wygląda i szybko zarasta 
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- colli28
- 500p

Mandragora właśnie wiem że fotki u mnie się nie otwierają ale dlaczego to nie mam pojęcia nawet zbytnio nie wiem gdzie mam to zgłosić
Dziękuje za pomysły na pewno na coś się zdecydujemy bo przecież musimy Chcieliśmy zakupić płotki i zakryć częściowo sąsiadkę ale nie wiem czy to będzie miało ręce i nogi
no zobaczymy każdy pomysł rozważymy 
- iwona0042

Ja jeszcze pytanko, z jakich okolic jesteś? 
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Na fotosik wrzucałaś pewnie zdjęcia bez rejestracji? Pewnie po prostu zostały usunięte z serwera. Spróbuj się zarejestrować (fotosik, imageshack) i dopiero wstawiać fotki, nie powinny ginąć
Z jakąś matą można spróbować, ale taka wiklinowa szybko straci swój urok. Chociaż jeśli na nią puszczać jednoroczne, to w sezonie letnim i tak mata byłaby niewidoczna