MOJA skromna działeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: MOJA skromna działeczka

Post »

Witam wszystkich po długiej przerwie :wit chciałam tylko nadmienić że w tym roku będę sama działała na działce zawsze robił to mój mąż a ja tylko pomagałam z dziećmi Mój mąż idzie na poważną operacje kręgosłupa i nic nie będzie mógł robić mam nadzieje że będę znów czerpać inspiracje z forum :heja

Jak na razie szukam pawilonu namiotowego oraz pierwsze co to chciała bym zrobić kolorową ścieżkę na wiosnę w tulipanach i innych kwiatuszkach,dobrze że mam skopaną całą działeczkę i mąż kupował nawóz(i przekopał z nawozem)tak pachniało że uuuu ;:224 więc ziemia będzie lepsza w tym roku oby. :D
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit To pozdrowienia dla M. , na pewno wszystko będzie dobrze , trzymam kciuki za Was ;:333 Wszyscy już ostatkiem sił czekamy na Wiosnę aby móc zacząć działać w naszych ogrodach i jak zawsze coś przerabiać , dorabiać , rozrabiać ;:306
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Witaj binia12 dziękuje za pozdrowionka tak masz racje już chyba każdy z utęsknienie czeka na marzec:-) i piękne ciepłe wiosenne ;:3 ja teraz chora jestem nie mogę się wykaraskać z choroby ech byle do wiosny :wit
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Witam wszystkich postanowiłam wrzucić moje wiosenne okienko w kuchni:)
Malutkie hiacynty są moje trzymałam je cały czas w suchym pojemniczku i tak oto mi się pokazały mam nadzieje że się otworzą:) dwa pozostałe hiacynty są zakupione w netto:)

Obrazek

Tutaj moje trzymane w szafce w pudełeczku myślicie że się otworzą?
Obrazek

zakupione w netto :uszy
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

śliczne, wiosenne okno, tylko za oknem mało wiosennie :wit
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Oj tak Iwonko masz racje za oknem zima :roll: ECH Byłam wczoraj na działce ale cóż wszystko zasypane śniegiem.

Mam teraz pytanko do odwiedzających mnie poszukuje doświadczonej osoby która pomorze mi zagospodarować raz na zawsze ścieżkę na moim ogrodzie w ubiegłym roku miałam tam kwiaty jest tam też powojniki nawet dwa wrzucę zdjęcia tej ścieżki nie ukrywam że z jednej strony i drugiej mam sąsiadkę którą chciała bym zasłonić::)

Obrazek

ścieżka długa jest jakieś 15m a szeroka 170cm a ok 30/40 cm od płotu mam wolnego miejsca i chciała bym tak naprawdę odsłonić się od sąsiadki chociaż z jednej strony wsadzić coś takiego żebym nie musiała tego wykopywać na zimę.Bardzo proszę o pomoc w zagospodarowaniu tego miejsca z góry dziękuje wszystkim którzy będą wpisywali swoje pomysły.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Otworzą się na pewno, a na odgrodzenie to może jakieś iglaki?, no tak ale lepiej żeby to było szybko, to no może ligustr, który ma małe wymagania siedliskowe, szybko rośnie i dobrze znosi cięcie formujące. Taka zielona ściana sama wygląda bardzo efektownie, ale jest też doskonałym tłem dla innych roślin. Trzeba tylko systematycznie przycinać młode pędy ligustrów i zmuszać je w ten sposób do rozkrzewiania się.
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Iwonko ligustur już kiedyś myśleliśmy z mężem o tym właśnie i również zastanawialiśmy się właśnie nad iglakami tylko tak szczerze jakimi ;:14
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to tak wygląda, to chyba ligustr byłby dobry i szybko rośnie ;:108
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Iwonka nie przysłałaś mi linka tego ligustr :D

to wygląda tak:

http://www.ogrod-gardener.pl/1/5/15/lig ... ustrum.jpg

lecę obowiązki wzywają Pozdrawiam wszystkich:)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, to tak wygląda i szybko zarasta ;:108
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

:wit Przyszłam pooglądać Twoją działeczkę, niestety zdjęcia do 7 str. nie wyświetlają się w ogóle :( Jeśli chodzi o tę ścieżkę, to osobiście ze względu na jej szerokość posiałabym tam pnącza jednoroczne (bo pewnie zimą aż tak bardzo odgradzać się od sąsiadów nie ma potrzeby) - np. groszek pachnący pnący, tunbergia, wilce, fasola ozdobna, z samej zieleniny np. chmiel japoński (rośnie jak szaleniec :). Z własnego wysiewu wcale drogo nie wyjdzie. Albo z jednej strony zdecydować się na coś wieloletniego i poobserwować, ile miejsca zabierze, a z drugiej co roku eksperymentować z pnączami jednorocznymi :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Mandragora właśnie wiem że fotki u mnie się nie otwierają ale dlaczego to nie mam pojęcia nawet zbytnio nie wiem gdzie mam to zgłosić :roll: Dziękuje za pomysły na pewno na coś się zdecydujemy bo przecież musimy Chcieliśmy zakupić płotki i zakryć częściowo sąsiadkę ale nie wiem czy to będzie miało ręce i nogi ;:124 no zobaczymy każdy pomysł rozważymy :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja jeszcze pytanko, z jakich okolic jesteś? :wit
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Na fotosik wrzucałaś pewnie zdjęcia bez rejestracji? Pewnie po prostu zostały usunięte z serwera. Spróbuj się zarejestrować (fotosik, imageshack) i dopiero wstawiać fotki, nie powinny ginąć :) Z jakąś matą można spróbować, ale taka wiklinowa szybko straci swój urok. Chociaż jeśli na nią puszczać jednoroczne, to w sezonie letnim i tak mata byłaby niewidoczna :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”