Mrożno oj mroźno,ale za oknem świeci słoneczko

Niech świeci cały dzionek
Energii potrzebuję koniecznie...
Maju powoli się budzimy z zimowego snu,przecież wiosna za pasem...i wybory wciąż ich dokonujemy,to bardzo fajne uczucie
Na tą chwilę róż już nie dokupuję,najpierw przyjdzie 5 sztuk i juz się martwię gdzie je posadzę
Podoba mi się wiele i najgorsze jest to,że nie można mieć wszystkich
Na pewno na jesień zamówię kilka pozycji...
Kaniu do tej pory dzieliłam żurawki bezodmianowe,dopiero zaczynam tak naprawdę z nimi przygodę.
Z tego co mi wiadomo,okazów nie dzielimy,ponieważ one cierpią na tym...a Ty próbowałaś?
Iduś oj zawróciły mi w głowie żurawki...zamówiłam Paprika i kilka innych nowości

Cieszę się z tego zakupu...
Mam nadzieję,że te mroziki teraźniejsze im nie zaszkodzą...
Moniś Majeczka już kuka na niego i ma go w planach i oczywiście rozważa...ma nosa do róż i bakcyla
Ja na razie będę miała JC
Ewuś dobrze,że mamy różne gusta i wymieniamy się poglądami...wcale nie musi się każdemu podobać dana róża
Dorotko mi też się podoba każda roślinka dosłownie,wszystko co z ziemi wyłazi sprawia mi radochę
Teraz moim chciejstwem jest przetacznik First Love...Wandzia go pokazała u siebie no cudo po prostu
Śniegu u mnie pod dostatkiem,czekam na krokusy aż pokażą swoje kolory,w tej chwili widać im tylko kiełki...
Gosiu żeniszek corocznie kupuję i sieję,zawsze wschodzi ,a żurawki cytrynowe no mam tylko jedną w tej chwili Tiramisu i spisuje się świetnie

Ciekawe czemu Ci giną

A jakie odmiany straciłaś Gosiu?
Kasiu LO ciężko uformować,ponieważ kwiaty ma bardzo ciężkie,podpieram kratkami bambusowymi,może w ten sposób można tę różę uformować

Artemis zbiera same pochwały...należy mu się ...
Alu Artemisa nie wąchałam

Musze w tym roku nosa zanurzyć między płatki
Jestem ciekawa Twojej niebieskiej hortensji...
Trawnik u mnie też się kurczy,ja na swojej działce mam mały warzywniaczek,ale tam urzęduje moja mama,nie chcę jej zabierać radości sadzenia pomidorków,ogórków,rzodkiewek,cebuli itd...Mam też trochę truskawek...już dwie róże wcisnęłam pomiędzy truskawkowe krzaczki
Nie polewaj liści,a na pewno nie w słoneczny dzień,może nastąpić poparzenie...
Princess Diana powojnik express
Pączek Eden...kuleczka śmietankowa...
Ta azalia chyba w tym roku nie zakwitnie....większość pąków ptaki zjadły
Miłego dnia