Jak pudełko zapałek...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jak pudełko zapałek...

Post »

Posiałam dziś jeszcze różowe i białe żeniszki zwykle miałam same niebieskie zobaczymy jak wzejdą . ;:138
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć moje kochane forumkowe "psiapsiółki" :wit

Ja dziś przygotowałam sobie wielodoniczki do przepikowania części roślin. Nasypałam ziemi i pooglądałam co już mogę rozsadzać ;:108 Ale zabiorę się do tego jutro, bo dziś coś nie mam nastroju. Tylko jutro od rana mam troszku biegania i załatwiania spraw różnych, więc pewnie ruszę z tym po obiedzie ;:173

Bogusiu dziękuję ;:196 . Zaszczyt to dla mnie i wyróżnienie. Nawet nie wiem za co :oops: , ale miłe. Wiosna ruszyła pełną parą, troszku się martwię, czy wiatr i mróz rosnącym już roślinom nie zaszkodzą. Nadzieja w śniegu, którego u nas całkiem sporo

Beciu właśnie z mamą mam jutro troszku bieganiny, bo okazało się, że musimy zorganizować jej transport do szpitala. A przy wypisie lekarz obiecywał transport do i ze szpitala :evil: Jutro pewnie żeniszki przesadzę, aż jestem ciekawa Twoich różowych, bo białe to gdzieś widziałam ;:108 ale różowych nie ;:131

Iwona :D i to mnie trzyma w jakiejś euforii, bo to, co za oknem, to szkoda gadać ;:222
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Agnieszko u mnie biało i zimno a ja zaziębiona okrutnie ..głowa pęka ale nie daję się... łykam tableteczki piję ciepłe mleczko ..miałam dzisiaj pikować gazanie ale odłożę do jutra...
...mam nadzieję że z mamą wyjaśniło się już ...zdrówka życzę ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ;:196 jutro dopiero jedzie do szpitala, ale skierowanie na transport wychodziłam ;:333 No i okazało się, ze mogę z nią pojechać, tylko że w jedną stronę. O ile jutro po zabiegu by wracała, to powrót ewentualnie też.
A ja poszukałam moje nasionka zebrane z gazanii i też posiałam :tan Nie wiem tylko, czy coś mi urośnie, bo nasionka mam sprzed dwóch lat, ale co tam. Właśnie uszykowałam sobie stół w kuchni i będę pikować żeniszki i petunie. I mam do rozsadzenia tez tunbergię :D Więc zabawa na pół popołudnia, albo i lepiej.
Mnie dziś bardzo głowa bolała, jak wróciłam do domku, ale po dwóch proszkach troszku mi przeszło. Ja moim chłopakom na przeziębienie serwuję herbatę z miodem, sokiem z cytryny i z malinami. I dostają rutinoscorbin. Odpukać taka kuracja dość skuteczna dla nich i dla mnie
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu, jeśli tunbergia jeszcze wytrzyma tam gdzie jest, to jej odpuść na razie.

Ona baaaardzo nie lubi przesadzania, jeśli będzie miała więcej korzonków, lepiej to zniesie

ja tylko tak mówię, zrobisz jak uważasz, a gdybyś pokazała wszystko po pikowaniu

byłabym przeszczęśliwa :heja :heja
Pozdrawiam, Agata.
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agata :D zgodnie z twoją radą tunbergia jeszcze pomieszka w pojemniczku po spożywkach ;:224
A ponieważ jeszcze zima nie odpuszcza, mój grudnik kwitnie sobie w najlepsze
Obrazek
A dla przywołania jednak wiosny, po tygodniu w domu:
Obrazek

I kawałek moich dzisiejszych działań:
żeniszki:
Obrazek
petunie
Obrazek
Miłego wieczoru i spokojnego dnia jutrzejszego :wit
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Świetnie Ci to wyszło Agniesiu, dziękuję za spełnienie mojej prośby

uwielbiam oglądać czyjeś rozsady, będę Ci kibicowała, petuniom i żeniszkom też

u mnie te roślinki są milimetrowe :;230 , ale to nic, wszystko zdąży do wczesnego lata dojść do formy.

Grudniczek wyszedł prawie że żółty na zdjęciu, przepiękny jest, moje już żadne nie kwitną,

poobrażały się i zrzuciły pączki.
Pozdrawiam, Agata.
majka1971
500p
500p
Od: 31 sie 2012, o 14:07

Post »

Witaj Agnieszko.U ciebie już kwiatki rozsadzne niech pięknie rosną i kwitną.Moje to tak różnie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ile cierpliwości kobieto miałaś, żeby te żeniszki pikować, ja pikowałam ale po kilka, no nie dałam rady pojedynczo, a wzeszło mi chyba 100% i nie wiem co zrobić z resztą, wyrzucić szkoda przecież, chyba się podzielę z koleżankami ;:108
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ależ trzeba mieć precyzję w łapkach żeby tak popikować :shock:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Igła pensetka i setka....
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry wieczór moje kochane ;:196
Wcale nie tak źle mi się pikowało. Tym bardziej, że w środę :heja Roślinki nie były takie malutkie, miały po 1-1,5cm, tylko w nowych kwaterkach posadziłam je dość głęboko :oops: Ale myślę, ze to im nie zaszkodzi, bardziej zmartwił mnie mróz nocny, termometr pokazał -17*C i przy rozszczelnionym oknie w dwóch pojemniczkach pojawił się mróz ;:202 Myślę, że do soboty będzie widać, czy maleństwa moje nie ucierpiały. A jeśli tak, to posieję nową porcyjkę nasion, a co tam ;:173

Agata on właśnie taki żółtawy jest, mam nadzieje, ze już skończy swój "bal" i wiosna wróci :wink: Żeniszki rozsadziłam wszystkie, ale petunii mam jeszcze ze trzysta tysięcy ;:145 Nie wiem, czy nie obsadzę całej drogi od domu do ogrodu samymi petuńkami, co 30cm każda ;:223 I to z siewu zebranego z kilku tylko kwiatków ;:oj

Majko rozsadziłam tylko troszku ;:215 , jeszcze będą tunbergie, osteospermum, heliotrop, gazanie i papryka, i pomidory ;:333 No ale regał mam mieć ustawiony na ławie praktycznie w oknie, więc wszystko powinno się pomieścić :wink:

Iwona po kilka chcę pikować lobelie, tylko na razie mają 2mm ;:oj . I czy urosną :?:

Ewa patyczek po lizaku i łyżeczka taka maciupka od lodów ze sklepu w kropki ;:333 I wysłać gdzieś w diabły całe towarzystwo domowe ;:65

Aniu Aniu pęsetą to bym pokruszyła te biedne delikatne łodyżki ;:14 A to trzeba delikatniutko jak z ;:86 ;:224 Oj poczekaj, też z ciebie się będę śmiała, jak ty zaczniesz swoje pikowki ;:215
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Zastanawiam sie czy muszę, ja siałam po jednym duzym nasionku, albo po 3 małe nasionka do otworków na palecie. Powinnam chyba niektóre przesadzic - chabry szczególnie, ale nie mam gdzie...Jutro wrzuce fotki, no i zapytam czy je pikowac, czy zostawic niech pojedynczo sobie rosną...wpadnij jutro do mnie... ;:65
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zajrzę na pewno ;:108 A roślinki zobaczysz sama. Jak się za mocno zagęszczą, albo zaczną wyciągać, to przepikujesz ;:333 A jak będzie ok, to zostawisz :D
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Agnieszko ja dzisiaj hosty pikowałam ( w porównaniu do Twoich to super wielkie) a i tak pewnie połowę uśmierciłam - jakoś mi to nie idzie ;:306 ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”