Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

:wit Małgoś, jeśli chodzi o sianie to z całą pewnością wina nasion. Ja w tym roku kupiłam 3 opakowania tunbergii z różnych firm. Z dwóch firm wzeszły choć słabo. Z jednej nie wschodzi nic. A przecież siałam tak samo i w jednym dniu. Tak więc nie wydawaj kasy na nasionka bo szkoda jeśli trafisz na byle jaki towar. Lepiej zaopatruj się u dziewczyn z Fo lub kup gotowe sadzonki.
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Masz rację Kasiu,bo w tym roku zrobiłam eksperyment z nasionami miny.Pózniej wysiewane z plantico wyszły szybciej niż z L...i maja już listki malutkie,a w tych drugich wyszło kilka żdżbeł i sterczą takie kikutki.Chcociaz nie wiem czy z jednych i drugich cos bedzie,bo zaczynaja niknąć.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Gosia ja chcę się cofnac w czasie ;:145 Jakie było słońce na Twoim tarasie ;:3
Gosia ta roslinka to moze jakas jezyczka co :?:
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

:wit
Powróciłam cudownie do "świata żywych", a na pewno aktywnych Forumowiczów, przynajmniej mam taką nadzieję :)
Witam serdecznie, zagłębiam się w ogród piękny, choć jeszcze zimowy i życzę szybkiego nadejścia wiosny i słoneczka ;:3
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Małgosiu prawdę powiedziawszy nie wiem jak to bedzie z tym wyjazdem na zlot bo nie mam kasy.jeśli spadnie mi jakaś manna z nieba na którą sie nie zanosi to bardzo chętnie ,jak na razie nie zaplaciłam pierwszej raty bo niema z czego ;:185
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie jest podobnie z nasionami - wszystkie siane tak samo a z jednej paczki wzeszly wszystkie nasiona a z innej ani jedno. Tez juz siac nie będę, bo na te pare rozsad co mi potrzeba, to sianie jest bez sensu - ale sprobowalam, wiem ze moze sie udac i wystarczy.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Małgoś - ciesz się,że masz roślinki pod kołderką więc bezpieczne a sobie daj tylko na wstrzymanie ;:oj i czekaj cierpliwie na wiosnę bo ona tuż..tuż.. ;:173 A co do siania i nasionek to powiem,że sama nie wiem od czego zależy powodzenie.Nasiona na których mi bardzo zależało wysiałam równocześnie/ z tej samej paczki/ do tej samej ziemi i w tym samym czasie do 2 różnych pojemników.W jednym już kila dni temu wzeszły a w drugim - 0! Mimo,że inne rośliny w tym pojemniku też już są . No i co na to można powiedzieć? Sama nie wiem. :?
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu ja też pocieszam się kupionymi tulipanami ;:3
ale ta pogoda płata nam figle widać to na Twoich zdjęciach,oby szybko śniegi stopniały ;:100
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Małgosiu :wit
Myślę ,że zima jednak szybko się skończy a śnieg stopnieje i podleje nam solidnie ogródki :tan
Życzę Ci słoneczka w te zimowe dni ;:168
Śliczne tulipanki :D
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Pierwszą partie wysiewałam w ziemie z osmokotę i na prawde ładnie aż za szybko wzeszły druga teraz w uniwersalną ziemię już nie tak :cry: co prawda jeszcze moga wzejść ale zobaczymy. :D :wit Gosiu na pewno urosną Ci ładne sadzoneczki. :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Małgosiu, u mnie w zeszłym roku o tej porze też było zielono za oknem, ale roze były czarne nad kopcami, a teraz wystają zielone pędy znad śniegu...chyba jednak wolę tegoroczną wersję, choć powrót zimy mi nie na rękę...trzeba przetrwać ten tydzień i już, będzie lepiej!
Milego dnia. :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,chyba nie języczka ;:185 Chyba będę musiała wstawić Marzence fotkę,może rozpozna.
Tyniu,zaraz idę do ciebie,chora byłaś?
Ewuś,jak bedzie manna z nieba kapać to podstwa więcej garnków.Ja też nie jadę,wpłacę na zjazd absolwentów,będzie tylko ognisko z grilem bez balu,więc się zdecyduję.Mam na miejscu,a tak ten dosjazd najgorszy.
Jule,na pewno nie ma sensu siać tego,co mozna kupić na rynku.Ja drugi rok podchodzę do miny,bo chciałabym ją mieć,a nie dostanę nigdzie sadzonek i powinnam na tej minie poprzestac,reszta chyba bez sensu.
Maryniu,kolejny rok przekonuję się,ze u mnie jest tylko to,co posieję do gruntu.Kołderka niech sobie będzie jak jest mróz,ale chciałoby się już słoneczka.
Renatko,słońce przyszło szybciej w ubiegłym roku,ale straty po zimie były większe i niech tak zostanie.
Kasiu,to słoneczko by sie przydało,ale musi byc dodatnia temperatura,bo z dachu zsuwa się snieg i boję sie moje dziewczyny wypuścic,żeby im kręgosłupów nie połamało.
Beciu,trudno ,co bedzie to będzie.Nadrobie zamówieniem od p.Marka,mam około 20 lilii do wsadzenia i wiele innych bylin czeka w garażu.
Kasiu,masz rację,ja straciłam około 20 róz w ubiegłym roku i dlatego zraziłąm się do nich.Teraz sa zielone i to bardzo wysoko,mam nadzieje,ze parkowe nie bedą startować od zera.

Na dzień dzisiejszy mam 67 begonii,więcej nie będzie,bo pogrzebałam w tych,co nic się nie działo i poszły cebule do wyrzucenia zgniłe albo zmarzniete.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu Ty naprawdę jesteś Królową begonii.
Małgosiu i u mnie w zeszłym roku większość róż wymarzło, teraz nie wytrzymałam zamówiłam od nowa następne.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jak teraz czytam begoniach ;:124 przecież dzisiaj kupiłam JUŻ ziemię ,a zapomniałam je posadzić ;:124 .Ja nie sieję, bo nie mam efektów co innego w ogródku tam wszystko fajnie wschodzi ,więc szkoda moich nerwów .Kiedyś też miałam ziemię do siewów i co ?? i nic nie wzeszło ;:174 więc nie jesteś sama w tych przypadłościach
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Gosia i tak masz cudnie w ogródku. Nie zamartwiaj się siewem. Ja mam tylko kobeę i starczy. Na ryneczku są takie piękne sadzonki za parę groszy. Lewkonie i niecierpki kupuję co rok i mam. Szkoda czasu i nerwów. Masz blisko Bożenkę - czego Ci zazdroszczę bardzo - to Cię poratuje ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”