Już pisałam,że śnieg napadał,ale nie wiedziałam,że tak dużo,dopiero jak wzięłam się rano za odgarnianie z auta to nie było już tak wesoło i moja mina lekko była zdziwiona

Ale co tam....ważniejsze są roślinki

Za tydzień ma być już wiosna,więc ostatnia pora na sanki
Byłam dziś w Auchan,oczywiście zajrzałam na stoisko ogrodnicze,jak ja tam lubię oglądać,buszować,a nie zawsze coś kupię.Dziś kupiłam tylko żeniszka w kilku kolorach,mieszane nasionka i już są wysiane,to będzie eksperyment ...
Moniś wiadomo,że róże na pierwszym miejscu są,ale żurawki są naprawdę ciekawe i kolorowe,a ja lubię roślinki,które można zestawiać kolorkami

Tiramisu polecam,u mnie ładnie zimuje

Dużo róż zamówiłaś? Chyba gdzieś czytałam,że od Sipa tak?
Nie martw się znajdziesz miejsce

Pamiętaj,że wszyscy na tym forum to pozytywni ludzie z pasją,a co źle,że kochamy naturę?
Najgorzej jest teraz,ta okropna tęsknota za zielenią,słońcem,śpiewem ptaków...ach rozmarzyłam się i właśnie zakupy są taką odskocznią
Alu no czekałam na Ciebie

Właśnie piję w tej chwili kawkę,wiem,że trochę późno ,ale najwyżej pooglądam jakiś film dzisiaj wieczorkiem i może oczy mi się nie przymkną

Nie lubiłaś hortensji? A to czemu? Bo późno kwitną może?
Zakupoholizm trafnie to ujęłaś trwa i trwa i ciągle myślę co by tu kupić,ostatnio chodzi za mną piwonia drzewiasta
Oj bardzo tęsknię za słońcem

Przeglądałam notatki z zeszłego roku i 11 marca cięłam powojniki,a dziś one głęboko pod śniegiem schowane siedzą

Ja tez ciągle siedzę i myślę co gdzie posadzić,ale jak jestem na działce to dopiero widzę i wtedy najlepiej wiem co gdzie umiejscowić.Stawiam doniczkę na ziemi,parę kroków do tyłu i się zastanawiam jakby to była bardzo istotna sprawa,a mąż ma wtedy ze mnie ubaw
Jeśli chodzi o listki to ja nie wykonuję specjalnych zabiegów,wczesną wiosną pryskam miedzianem,wiadomo staram się nie polewać liści wodą,
naprawdę to wszystko
A co to za trawka ? Jakaś piękność pewnie...google pomoże ...
Maju hihihi Tiramisu ładna i smaczna z nazwy,ale nie będę jej próbować...co to to nie
Zamówiłam jeszcze z jadalnych Paprika jakaś czerwona nowość
Maju dziś zmieniłam z Alchymista na The Alnwick Rose...zasugerowałam się Twoimi wpisami,że to torpeda róża,a ja bojąca jestem i nie lubię jak mnie ktoś albo coś dominuje
Zima za oknem,a mój fiołek kwitnie sobie w najlepsze
Hercules w pąku...
Żurawka
Creme Brulee
Artemis
Louise Odier dla Majeczki