Zakątek Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes 77

Post »

W nocy napadało skutecznie sporo śniegu mam,a tego właśnie sobie życzyłam ;:108
Kołderka jest i można spokojnie spać,już niestraszne mi mrozy :heja

Jadziu spróbuję w tym roku ukorzenić patyczki Limelight,kupię ukorzeniacz i do roboty ;:215
Prognozę wczorajszą oglądałam i nie ma być wcale tak mroźno,także bądźmy dobrej myśli...u mnie rano - 8 stopni ;:131

Asiula mieczyki kupiłam w kolorze zielonym,ten kolor mnie przyciągnął,no wyjątkowy,szkoda,że one się pokładają,ale tym razem głębiej je wkopię ;:224 Próbuję zachować umiar i wiem,że szaleństwo zakupowe zmniejszy się wraz z nastaniem cieplejszych dni,bo zamiast siedzieć w sieci i wyszukiwać ciekawych okazji i roślinek,skupię się na działce :uszy

Obrazek

Uwielbiam tę fazę róż ;:224

Obrazek

Widać,że Ghislaine de Feligonde lubi żurawkę :uszy

Obrazek

Żurawka Tiramisu...moja ulubienica rośnie w półcieniu :uszy

Obrazek

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, jednak widać, że wzięło Cię na żurawki 8-) . No ale trzeba przyznać, że ta Tiramisu jest naprawdę efektowna (taka jaśniutka soczysta zieleń). I dobra do ciemnawych zakątków. Jak gdzieś zobaczę, to może i zakupię :lol: .
Ja na razie martwię się, gdzie posadzę zamówione róże :roll: i czy w ogóle starczy mi na to sił ...
Muszę Ci się do czegoś przyznać: zgłupiałam już do reszty ... :oops: . Wszystko oczywiście przez to kusicielskie forum :twisted: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
alexm
100p
100p
Od: 19 lut 2013, o 13:42

Post »

Aniu :wit ja z kawką do Ciebie :)
Przydreptałam i co widzę...piękna hortensja, kiedyś ich nie lubiłam, a teraz mam w ogrodzie. Podobnie przebarwia się do mojej vanilki, uwielbiam takie kolory.
Chosty też mnie nie kręcą.
Aniu-pogodynko,dziękuję za dobre wieści :D
Zakupocholizm nas dopada, bo tęsknimy za roślinami, pracą w ogrodzie i słoneczkiem.
Ja ciągle myślę co, gdzie wsadzę i, gdzie przesadzę :;230
A z umiarem bywa różnie, bo ciągle jesteśmy kuszeni...
Robisz piękne zdjęcia.
Czy coś stosujesz, że listeczki Twoich róż są zdrowe?
Wszyscy raczej się cieszymy ze śniegowej pierzynki, bo nasze roślinki mają ciepło...
Aniu ja trawkę zamówiłam MUHLENBERGIA CAPILLARIS, zwariowałam...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Aniu,
faktycznie szalejesz .... :;230 chociaż muszę Ci przyznać rację, że
żurawka Tiramisu - ładnie się nazywa , jest ładna.
Widać,że Ghislaine de Feligonde lubi żurawkę :uszy

pani też ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już pisałam,że śnieg napadał,ale nie wiedziałam,że tak dużo,dopiero jak wzięłam się rano za odgarnianie z auta to nie było już tak wesoło i moja mina lekko była zdziwiona ;:131 Ale co tam....ważniejsze są roślinki ;:224 Za tydzień ma być już wiosna,więc ostatnia pora na sanki ;:215
Byłam dziś w Auchan,oczywiście zajrzałam na stoisko ogrodnicze,jak ja tam lubię oglądać,buszować,a nie zawsze coś kupię.Dziś kupiłam tylko żeniszka w kilku kolorach,mieszane nasionka i już są wysiane,to będzie eksperyment ...

Moniś wiadomo,że róże na pierwszym miejscu są,ale żurawki są naprawdę ciekawe i kolorowe,a ja lubię roślinki,które można zestawiać kolorkami ;:108 Tiramisu polecam,u mnie ładnie zimuje :uszy Dużo róż zamówiłaś? Chyba gdzieś czytałam,że od Sipa tak?
Nie martw się znajdziesz miejsce ;:224 Pamiętaj,że wszyscy na tym forum to pozytywni ludzie z pasją,a co źle,że kochamy naturę?
Najgorzej jest teraz,ta okropna tęsknota za zielenią,słońcem,śpiewem ptaków...ach rozmarzyłam się i właśnie zakupy są taką odskocznią ;:108

Alu no czekałam na Ciebie :wit Właśnie piję w tej chwili kawkę,wiem,że trochę późno ,ale najwyżej pooglądam jakiś film dzisiaj wieczorkiem i może oczy mi się nie przymkną ;:224 Nie lubiłaś hortensji? A to czemu? Bo późno kwitną może?
Zakupoholizm trafnie to ujęłaś trwa i trwa i ciągle myślę co by tu kupić,ostatnio chodzi za mną piwonia drzewiasta :oops:
Oj bardzo tęsknię za słońcem :? Przeglądałam notatki z zeszłego roku i 11 marca cięłam powojniki,a dziś one głęboko pod śniegiem schowane siedzą ;:131 Ja tez ciągle siedzę i myślę co gdzie posadzić,ale jak jestem na działce to dopiero widzę i wtedy najlepiej wiem co gdzie umiejscowić.Stawiam doniczkę na ziemi,parę kroków do tyłu i się zastanawiam jakby to była bardzo istotna sprawa,a mąż ma wtedy ze mnie ubaw ;:306
Jeśli chodzi o listki to ja nie wykonuję specjalnych zabiegów,wczesną wiosną pryskam miedzianem,wiadomo staram się nie polewać liści wodą,
naprawdę to wszystko ;:108
A co to za trawka ? Jakaś piękność pewnie...google pomoże ...

Maju hihihi Tiramisu ładna i smaczna z nazwy,ale nie będę jej próbować...co to to nie ;:306
Zamówiłam jeszcze z jadalnych Paprika jakaś czerwona nowość :uszy
Maju dziś zmieniłam z Alchymista na The Alnwick Rose...zasugerowałam się Twoimi wpisami,że to torpeda róża,a ja bojąca jestem i nie lubię jak mnie ktoś albo coś dominuje :;230

Zima za oknem,a mój fiołek kwitnie sobie w najlepsze ;:108

Obrazek

Hercules w pąku...

Obrazek

Żurawka Creme Brulee

Obrazek

Artemis ;:167

Obrazek

Louise Odier dla Majeczki ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Louise Odier dla Majeczki ;:167

dla mnie ;:oj :heja :heja :heja ślicznotka jedna ... jak ja nie mogę się doczekać
kiedy..... ona będzie pachnieć ;:168
Ania tym razem Creme Brulee :;230 czy wszystkie żurawki mają takie smaczne nazwy :;230
Zamiana Alchymista na The Alnwick Rose moim zdaniem jest dobrym posunięciem, a co sadzisz o tej nowej co
Ci pisałam - Christopher Marlowe ? Kolorek dość ostry ale ........ zależy z czym się go zaprezentuje. ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju dla Ciebie a pewnie :uszy Może cię przebudzę z zimowego snu niedźwiedziu ;:306
Wiesz co ...dobrze zauważyłaś...same smakowite żurawki mam u siebie,czyżby to przypadek?
Nie....jeszcze mam Reginę ,także nie wszystkie smaczne :;230
Pytasz o Krzysztofa ;:224 Bardzo podobna do JC ,weszłam na hmfa i popatrzyłam na nią...hmm rodzina Austina ,dobry egzemplarz i mało znana prawda?Ma pełne kwiaty,takie jak lubisz...masz ją skąd zamówić?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania niedźwiedź się ledwo ocknął ;:306
Krzysztofa można zamówić u nas w kraju, jak będziesz chciała to Ci podam namiar.
Ja ją dodatkowo oblukałam w rosyjskiej bazie róż i na blogu "moje róże moja pasja"
Mam na nią oko, ale to już chyba na jesieni, bo tych co muszę wiosną posadzić sporo mi się
jakoś uzbierało, a po zimie siły opadły. Poza tym cały czas nie jestem pewna czy dobrze
dobrałam kolorystykę róż. :wink:
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, śliczne masz żurawki! Jak często dzielisz starsze egzemplarze? Ja też mam takie limonkowe (zapomniałam jak się nazywają :roll: ) i już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła je rozmnożyć dzieląc krzaczek.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Piękne żurawki i faktycznie same smakowite okazy :D Ciekawe jak będą wyglądały po zimie, w ubiegłym roku po niektórych wcele zimy nie było widać. Ja też nakupowałam już roślin, nawet część już zajmuje górną półkę w lodówce :lol:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Christopherek naprawdę jest niezły ... ;:oj ! Pierwszy raz słyszę o tej róży i też pognałam od razu na hmfa. Taki cukierkowy :D . Przypomina troszkę Jubilee Celebration, tylko kolorek ma bardziej intensywny. Ciekawe jak ze zdrówkiem u niej?
Chyba nikt z forumków jej jeszcze nie ma 8-) . A może Majeczka coś kombinuje ... :wink: ?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Poleciałam zobaczyć, co to za jeden ten Marlowe :D Ciekawy układ płatków, choć nie powiem, żebym natychmiast tej róży zapragnęła :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aneczko bylinowo to ja od dawna choruję ...i trawiasto....i clemkowo....i hostowo i bylinowocieniowo... ;:219 ale w końcu miejsce sie kończy....teraz przyjedzie fura bylinek .. dzwonki, floksy i przetaczniki i jeszcze cos tam....kiedy to bedzie no....u mnie pada to białe ...bleee :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przypomniałas mi, że miałam w tym roku posiać żeniszka.
Musze wskoczyć do Auchana.
Czy tobie te cytrynowe żurawki rosną bez problemu?
Co kupię giną. :roll:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, Artemis jest wspaniały, uwielbiam tą różę ;:170 Louis Odier to również jeden z moich ulubieńców, kombinuję jakąś podporę dla niego, żeby wyeksponować cały krzaczek bo mi się nieco pochyla w stronę słońca..czy formujesz mu jakoś krzaczek cięciem?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”