Siedlisko z sosnami cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.4

Post »

Coś mi się gubisz :tan Ale mamy regularną zimę ,sypie cały dzień i znowu odśnieżanko ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ej, no nie smutaj...akurat masz czas na doleczenie zatok podczas tego powrotu zimy :wink: Mnie to jedynie lekko stresuje, że rośliny zaczynają przychodzić, ale mam donice produkcyjne, będę wszystko upychać, albo na warzywniku dołować, jak mróz odpuści....chyba odpuści kiedyś, nie?
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Marzenko ;:196 śliczne parapetowce.O panów się nie martw i nie przejmuj. ;:168
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Jak Pan siedzi za kierownicą to nikt nie ma racji to wiem z doświadczenia ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sosenko zielona :wit.
Stanowczo wolę kapelutki, parapetowce, a nawet opowiastki o GPS-ach, bo to co na ziemi...
jakoś ni cholery mnie nie podnieca ;:306.

Pozdrawiam wyczekująco (na prawdziwą wiosnę) - Jagoda
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pozdrawiam, u mnie znów zima, biało jak okiem sięgnąć ;:223
Do kitu taka pogoda :? Dobry nastrój też zasypany gdzieś pod śniegiem ;:223
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Witam w biały poniedziałek. Nie powiem, żebym była szczęśliwa z tego powodu, ale czego się nie robi dla roślinek ;:oj , nawet śnieg sie lubi :wink: .
Napadało tego puchu sporo, ale nie odśnieżam, liczę na odwilż ;:124

ElleBelle, nie odśnieżam, robię bunt. Wczoraj byłam na wcześniejszych imieninach u chrzestnej Bożenki. Zawiozłam parapetowca i coś do ogrodu. Potem mam dostać szczepki pelargonii :D
Mnie tak nosi jak jadę obok, bo też kierowca jestem. Najgorzej jednak jak ja w domu a on jedzie i mam mu drogę podpowiadać :oops: . Jednak ostanio jak jedziemy razem, siadam z tyłu i nic mnie nie interesuje ;:170

Pati, porobiłam zamówień i nie zapłaciłam. Nie mam stracha, że coś przyjdzie ;:306 . A tak serio, wczoraj nie wytrzymałam i posadziłam begonie, a raczej to co z nich zostało. Ciekawe czy udało mi się je przechować? Były wysuszone :( . Muszę kanny podpędzić w donicach, ale ziemia w worku zamarzła mi na podwórku ;:202

Gosiu, dziękuję za uznanie dla parapetowców ;:196 . Panem racej się nie stresuję, ale od czasu do czasu, tak podniesie mi ciśnienie, że nie panuję ;:223 i muszę sobie ulżyć.

JagiS, mnie to ... za oknem też nijak nie podnieca, ale jak już musi być to lepiej teraz niż w maju ;:131 . Na pociechę są parapety, a jak i to nie pomaga, można po ofertach w necie się poszwędać... pamiętając, żeby nic nie kupić :;230 , bo kieszeń pusta i miejsca brak

Jolu, jak zaczeło padać w piątek, to w sobotę nawet ucieszył mnie ten śnieg. Jednak jak zobaczyłam ile tego jest w niedzielę to się zeźliłam, miałam wyjazd zaplanowany. No i dorga zupełnie biała i śliska. A dziś znów pada i lasu nie widać, który mam 20m od okna.

Zaraz jakieś fotki będą, ale najpierw muszę je obrobić
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marzenko, u mnie tez powrót zimy i biało na horyzoncie ;:219
Do mnie pewnie niedługo zaczną przysyłać pierwsze zamówienia, akurat te zapłacone ;-)
Czekam na fotki ;:65
Miłego :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, nie żebym celowo nie zapłaciła, ale samo tak jakoś wyszło. W sumie tylko róże mam zamówione. Resztę staram się sama wysiać. W tym roku fundusze bardzo okrojone remontem kuchni i robieniem płotków p/psowych. Podziwiałam Twoje wysiewy i szczęka opadła mi na maksa. Jestem pod wielkim wrażeniem rozmachu z jakim zrobiłaś wysiewy. Czy podesłać Ci nasionka surmii (katalpy), Takie drzewko pasowałoby u Ciebie :wink: , a wyhodowane od nasionka tym bardziej...

Zdjęcia z wczoraj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz niwiele lepiej , bo śnieży przeokropnie
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A begonie namaczałaś? moje też dość zmarnowane były, ale namoczyłam na parę godzin i już jakieś kiełki wychodzą...bardziej się o dalie boję, bo część wygląda na zmarnowaną mocno: też chyba niedługo zacznę pędzić w donicach, jak wymyślę, gdzie je postawić ;:224
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Marzenko,u mnie z pogodą podobnie po prostu biało.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
NOTO
200p
200p
Od: 2 sty 2013, o 10:28

Post »

survivor26 pisze:....bardziej się o dalie boję, bo część wygląda na zmarnowaną mocno: też chyba niedługo zacznę pędzić w donicach, jak wymyślę, gdzie je postawić ;:224
W jednym z 18 pokoi .... przecież Wy tam hektary pod dachem macie ;:oj
Pozdrawiam Tomek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam i od progu wklejam zdjęcie na dziś

Obrazek

Pati, wsadziłam póki co begonie miniaturki kupowane w markecie na wyprzedażach, nie namaczałam ich. Swoje begonie, kupne wysyłkowo jeszcze trzymam w piasku, ale chyba w tym tygodniu wszystko poprzeglądam i zacznę pędzić, w sumie 2 mies do połowy maja, a potem już bez obaw o przymrozki. Dalie też mam podeschnięte, ale jak przypominam sobie, to rok temu niewiele "mokrzejrze-wigorniejsze" dostałam w przesyłce od fachowego sprzedawcy.

Obrazek

Aniu, zima trzyma i ma się całkiem dobrze. Wczoraj dopadało śniegu, żeby w nocy przymrozić, teraz też śnieży

Obrazek

Tomek, jak dobrze znać imię a nie tylko nick. Wbrew pozorom ilość okiem wcale nie idzie w parze z miejscem na parapecie. U mnie niby też ich sporo, ale takie okno do podłogi jest przy siewkach bezużyteczne, bo parapetu brak. Na podłodze zaś urzęduje dziecko i nie myśli odsunąć się od okna, bo to najlepszy punkt obserwacyjny. Moje aautko po tuningu nie nadaje się na zimę. Podwoziem zacepiam śnieg. mam 12cm prześwitu pod zawieszeniem

Obrazek
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, takie zdjęcia to mi się o wiele bardziej podobają niż te zimowe :) Z daliami jeszcze czekam...nie wiem, jak długo dam radę :) W zeszłym roku begonie zaczęłam trzymać na dworze od końca czerwca i w tym roku też liczę na przyjazną aurę :wink:

Tomku...nie pokoi tylko koło 10, okien na górze 18...ale nieprzydatne na razie :roll:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati, no to kolejne zdjęcie hiacyntów, specjalnie dla Ciebie ;:196

Obrazek

Dalie chyba jeszcze zostawię w spokoju, bo rok temu podpędziłam je, potem wyniosłam do mini-szklarenki, i.... przyszedł mróz majowy. Nie pomogły 3 znicze wstawione do środka, pomarzły biedaki i zamiast być szybciej musiały się regenerować i od nowa startować. Nie będę się spieszyć. W domu i tak ciasno, bo mam stare i nowe meble w kuchni jednocześnie, wąskie przejście środkiem. Bardzo ograniczone dojście do parapetów. Jak postawię coś jeszcze na podłodze, to sama chyba w ogrodzie będę gotowac i jesć. Pogoda jednak temu nie sprzyja. Dziś -8 rano, a teraz pada to białe, puszyste.
mam za to sterylnie czysto wszędzie, żadnych min psich i rozdrobnionych przez Hiro gałęzi, tudzież innych przedmiotów znależionych przez niego nie wiem gdzie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”