Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko, wygląda na to że będzie podwójne szczęście - i keiki i kwiatuszki 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- orange30
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny kochane jak najbardziej będę pisała co się dzieje z moją niespodzianką. Osobiście jestem w szoku, nie spodziewałam się tego w ogóle. Ale muszę Wam napiać, że chyba niezła ze mnie opiekunka storczyków, bo dwa kolejne wypuszczają na starych pędach, a jeden wypuszcza całkowicie nowy pędzik kwiatowy. Co za radość 
Dzisiaj podlewałam moje szczęścia i doszłam do sedna, to jednak nie miniaturki pachną a dendrobium phalenopsis to ciemno fioletowe. Tyle szczęścia naraz

Dzisiaj podlewałam moje szczęścia i doszłam do sedna, to jednak nie miniaturki pachną a dendrobium phalenopsis to ciemno fioletowe. Tyle szczęścia naraz

- orange30
Mój falek "niespodzianek" mnie zadziwia coraz bardziej. Nie dość, że wypuszcza keiki (teraz już widoczne na 100%) to jeszcze nowy pęd kwiatowy. Ale niestety pąki kwiatowe które wychodziły równocześnie z tego samego miejsca co keiki jednak przywiędły. Zbyt duże przesilenie dla roślinki chyba. Jak troszkę podrośnie to zrobię fotkę.
A teraz nowość z dnia dzisiejszego! Korzystając z wolnego czasu pojechałam obejrzeć do zaprzyjaźnioej kwiaciarni co nowego słychać? Kiedyś pani miała piękną Vandę, ale ze strachu czy podołam w jej pielęgnacji, stchórzyłam i nie wzięłam. Dzisiaj mówię, że żałuję, że nie zdecydowałam się na tą Vandę jednak i jakby mogła pani kwiaciarka żeby mi przywiozła, a ona mi daje miniaturkę. Zwątpiłam bo nie planowałam żadnego zakupu, a pani mówi, że zapłacę ja wróci z urlopu. Z konieczności żeby kwiaty się nie zmarnowały pani się pozbywała co mogła. Szkoda mi tylko bo przede mną klientka wzięła piękną żółtą miltonię, na którą choruję od dawna. Mam ale obiecaną po urlopie. Więc cierpliwość moja wystawiona znowu na próbę

Jakość fotek nie najlepsza bo telefonem kom. robione
A teraz nowość z dnia dzisiejszego! Korzystając z wolnego czasu pojechałam obejrzeć do zaprzyjaźnioej kwiaciarni co nowego słychać? Kiedyś pani miała piękną Vandę, ale ze strachu czy podołam w jej pielęgnacji, stchórzyłam i nie wzięłam. Dzisiaj mówię, że żałuję, że nie zdecydowałam się na tą Vandę jednak i jakby mogła pani kwiaciarka żeby mi przywiozła, a ona mi daje miniaturkę. Zwątpiłam bo nie planowałam żadnego zakupu, a pani mówi, że zapłacę ja wróci z urlopu. Z konieczności żeby kwiaty się nie zmarnowały pani się pozbywała co mogła. Szkoda mi tylko bo przede mną klientka wzięła piękną żółtą miltonię, na którą choruję od dawna. Mam ale obiecaną po urlopie. Więc cierpliwość moja wystawiona znowu na próbę

Jakość fotek nie najlepsza bo telefonem kom. robione

- orange30
Renatko tylko 30 zł sobie zażyczyła!
Ostatnio jak widziałam, ale była troszkę bardziej okazała to ponad dwa razy tyle kosztowała
Kiedyś już od tej pani dostałam dwa gratisy, tzn. falki nie kwitnące. Przypuszczam, że kwiaty były scięte do bukietu. Teraz czekam z niecierpliwością, co pokażą te moje gratisy niespodzianki? na razie się mają dobrze, puszczają listki i korzonki. Tylko patrzeć jak wypuszczą pędzik kwiatowy:)

- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko ,ale masz fajnie,kurcze za 30 zł Vanda :P i jeszcze gratisy,jak Wy to robicie dziewczyny,Jagoda tez dzisiaj dostała Dendrobium nobile gratis,a ja jak to czytam to jestem zła ,bo ja jeszcze nigdy nic nie dostałam i nie mam w pobliżu fajnej kwiaciarni, gdzie są ciekawe storczyki,a czsu na szukanie tez mi brakuje.Fajnie ,że Ty masz takie szczęście cieszę się razem z Tobą.W Ogrodzie Botanicznym nie byłam ,było opalanie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- orange30
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa. Bardzo się cieszę z tej Vandy a zarazem boję czy dam radę się nią prawidłowo opiekować
No ale jak ktoś kiedyś powiedział "czego się nie robi dla miłości"? Może jakoś podołam temu wszystkiemu
Na obecnie istniejący stan storczykowy 28 szt. tylko i aż zamęczyłam 1 cambrię.