Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.

Zablokowany
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie ma? Zobacz jeszcze raz Platynko
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

już wskoczyło :) wygląda to na KEIKI...
platynka :)
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak też myślałam, że to może być keiki, ale to z boku jakoś dziwnie przypomina pąk kwiatowy. Poczekamy, zobaczymy, tylko jak długo jeszcze czekać mi potrzeba? :)
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko ,ale masz fajnie :P
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Chciałabym, żeby przynajmniej jeden z moich phalaenopsisów kiedyś zrobił mi taką niespodziankę :)
Awatar użytkownika
Aankaa
500p
500p
Od: 11 kwie 2008, o 12:31

Post »

Halinko informuj nas koniecznie o wzroscie niespodzianki :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Halinko, wygląda na to że będzie podwójne szczęście - i keiki i kwiatuszki :shock:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny kochane jak najbardziej będę pisała co się dzieje z moją niespodzianką. Osobiście jestem w szoku, nie spodziewałam się tego w ogóle. Ale muszę Wam napiać, że chyba niezła ze mnie opiekunka storczyków, bo dwa kolejne wypuszczają na starych pędach, a jeden wypuszcza całkowicie nowy pędzik kwiatowy. Co za radość :)
Dzisiaj podlewałam moje szczęścia i doszłam do sedna, to jednak nie miniaturki pachną a dendrobium phalenopsis to ciemno fioletowe. Tyle szczęścia naraz :)
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój falek "niespodzianek" mnie zadziwia coraz bardziej. Nie dość, że wypuszcza keiki (teraz już widoczne na 100%) to jeszcze nowy pęd kwiatowy. Ale niestety pąki kwiatowe które wychodziły równocześnie z tego samego miejsca co keiki jednak przywiędły. Zbyt duże przesilenie dla roślinki chyba. Jak troszkę podrośnie to zrobię fotkę.
A teraz nowość z dnia dzisiejszego! Korzystając z wolnego czasu pojechałam obejrzeć do zaprzyjaźnioej kwiaciarni co nowego słychać? Kiedyś pani miała piękną Vandę, ale ze strachu czy podołam w jej pielęgnacji, stchórzyłam i nie wzięłam. Dzisiaj mówię, że żałuję, że nie zdecydowałam się na tą Vandę jednak i jakby mogła pani kwiaciarka żeby mi przywiozła, a ona mi daje miniaturkę. Zwątpiłam bo nie planowałam żadnego zakupu, a pani mówi, że zapłacę ja wróci z urlopu. Z konieczności żeby kwiaty się nie zmarnowały pani się pozbywała co mogła. Szkoda mi tylko bo przede mną klientka wzięła piękną żółtą miltonię, na którą choruję od dawna. Mam ale obiecaną po urlopie. Więc cierpliwość moja wystawiona znowu na próbę :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Jakość fotek nie najlepsza bo telefonem kom. robione :)
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

No, no! Ale masz szczęście! Nie dość, że będzie falusiowy dzidziuś, to jeszcze taka śliczna Vanda!
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p

Post »

Witaj Halinko,pełnia szczęścia mieć taką Vandę u siebie, ale Ci się trafiło :P czy to w kwiaciarni przy dworcu??aż Ci zazdroszczę tego cudeńka,a jakie ceny miała pani przed urlopem??
Halinko życzę ,by długo kwitła i cieszyła oko.
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko tylko 30 zł sobie zażyczyła! :) Ostatnio jak widziałam, ale była troszkę bardziej okazała to ponad dwa razy tyle kosztowała :) Kiedyś już od tej pani dostałam dwa gratisy, tzn. falki nie kwitnące. Przypuszczam, że kwiaty były scięte do bukietu. Teraz czekam z niecierpliwością, co pokażą te moje gratisy niespodzianki? na razie się mają dobrze, puszczają listki i korzonki. Tylko patrzeć jak wypuszczą pędzik kwiatowy:)
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p

Post »

Halinko ,ale masz fajnie,kurcze za 30 zł Vanda :P i jeszcze gratisy,jak Wy to robicie dziewczyny,Jagoda tez dzisiaj dostała Dendrobium nobile gratis,a ja jak to czytam to jestem zła ,bo ja jeszcze nigdy nic nie dostałam i nie mam w pobliżu fajnej kwiaciarni, gdzie są ciekawe storczyki,a czsu na szukanie tez mi brakuje.Fajnie ,że Ty masz takie szczęście cieszę się razem z Tobą.W Ogrodzie Botanicznym nie byłam ,było opalanie.
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Halinko Cieszę się razem z Tobą :D :D :D
Vanda cudowna i bardzo fajna cena.
Jak na razie moja nie stwarza problemów,jestem tylko ciekawa czy u mnie kiedyś zakwitnie.
Niech żyją fajne kwiaciarki :!:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny dziękuję za miłe słowa. Bardzo się cieszę z tej Vandy a zarazem boję czy dam radę się nią prawidłowo opiekować :) No ale jak ktoś kiedyś powiedział "czego się nie robi dla miłości"? Może jakoś podołam temu wszystkiemu :) Na obecnie istniejący stan storczykowy 28 szt. tylko i aż zamęczyłam 1 cambrię.
Mój spis wątków
Moje robótki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”