Ogródek Robaczka cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
fiwonka

Re: Ogródek Robaczka cz. 7

Post »

Ale Ci wszystko porosło ;:oj ;:180 Moje lobelki w większości padły, a te co zostały nie wytworzyły jeszcze listków właściwych :( Dlatego tydzień temu zrobiłam wysiew nr2 :)

A kolorek paznokci super ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje siewy są do kitu. Twoje prezentują się ekstra.
Nie mam reki do siewów. Nie chodzi o samo wschodzenie, ale o utrzymanie tego co wzeszło.
Prognozą się nie martw. Jeszcze wczoraj miało podawali, że bedzie w przyszłym tygodniu -15 u mnie, a teraz już tylko -10. Może i to się nie sprawdzi
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

fiwonka pisze:
A kolorek paznokci super ;:215
Ale nie pod kolor lopaty ;:306 ;:306
Kasiu,przy okazji zapytam,chyba masz roze Dieter Müller,jak ona sie u Ciebie sprawuje :?: ;:168
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiek Twoje wysiewy bardzo dobrze sobie radzą i oby tak było do samego wysadzenia ;:215
Wczoraj druga kobea mi wylazła z ziemi, heliotrop to nawet przez lupę dojrzeć nie umiem - na 30 doniczuniek wyszło coś zielonego w 4 i tak stoi już drugi tydzień, lobelie to mam wrażenie że się cofają w rośnięciu ;:145
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Kasia, a co Ty masz taki ;:222 humorek..... spoko ;:196 te duże minusy nie dojdą do nas ;:168
Podziwiałam Ciebie za tyle optymizmu, a tu prawie na finiszu zaczynasz mieć czarne myśli. :;230
Parapetowy ogród masz mocno wypasiony ;:173
Czekamy na ;:3 ;:3 ;:3 ;:170
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Sweety, dzięki ;:196
sweety pisze:(...) Po nich jednak widać, jak Ci tęskno za wiosną... (...)
Zielone parapety dają dużo radości i pomagają przetrwać chłodniejsze dni za oknem ;:173 A tęsknota za wiosną ogromna... ;:131
Grażynko, ja też wciąż mam nadzieję, że synoptycy się po raz kolejny mylą, ale tym razem wszystkie serwisy pogodowe pokazują spore mrozy..oby nie było tak źle :uszy
Dorotko, nie mam jakiejś szczególnej ręki do wysiewów, ale odpukać na razie straty są niewielkie, a te, które przetrwały idą do góry :uszy
Anka, wiosna jak co roku startuje u mnie nieco wcześniej i sprawia mi dużo radości, ale w kontekście zapowiadanych mrozów mam spore obawy..
Martuś, lobelię będziesz musiała przepikować, bo wysiana za gęsto będzie słabiej rosła..Tulipanki wyrywają się do słonka, ale teraz pewnie się zatrzymają w miejscu. Musimy jeszcze poczekać ;:168
Iwonko, jeszcze jest czas na ponowny wysiew ;:168 Ja wysiewam wcześniej, żeby mieć szanse na rekompensatę ewentualnej porażki :wink: Zawsze jakieś straty są i 100 % siewek rzadko dorasta do dojrzałej roślinki, ale każdy parapetowy sukces cieszy... w końcu to nasza własna, wyhodowana roślinka ;:173
Gosiu, nie mam szczególnej recepty na siewy, ale zaglądam na parapet codziennie i zraszam, żeby nie zalać i nie przesuszyć maleńkich roślinek. Liczę, że prognozy się mylą i nie będzie tak źle ;:196
Alexia, witaj! Chyba pierwszy raz u mnie gościsz? Bardzo mi miło! Dieter Muller, którą wolę pod nazwą Sour Emmanuelle, mam od wiosny ubiegłego roku i cały sezon rosła w donicy. Była bardzo zdrowa, kwitła obficie, a jesienią trafiła od gruntu. Ma intensywny, lekko słodkawy zapach..kwiaty trzymały się bardzo długo, choć donica stała na słonecznym tarasie, od południa. Znalazłam dla Ciebie fotki z różnych okresów kwitnienia - sama oceń, czy przypadnie Ci do gustu ;:173

Zacznę od mojego ulubionego zdjęcia tej róży ;:131 20.06
Obrazek

21.06
Obrazek

24.06
Obrazek

Obrazek

25.06
Obrazek

26.06
Obrazek

29.06
Obrazek

27.06
Obrazek

21.07
Obrazek

15.08
Obrazek

19.08
Obrazek

08.09
Obrazek

13.09
Obrazek

11.10
Obrazek

14.10
Obrazek

Pierwszy sezon tej róży mogę uznać za udany, zobaczymy jak poradzi sobie w gruncie :uszy

Majeczki moje kochane ;:4 Z natury jestem niepoprawną optymistką, ale -14* stopni w połowie marca może każdego optymistę sprowadzić na ziemię z głuchym łomotem..Oby się nie sprawdziło ;:131 Wysiewy idą w górę i mam nadzieję, że nabiorą masy i w kwietniu powędrują do gruntu bo wyjeżdżam na 2 tygodnie i muszą sobie wtedy radzić same :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kasiu nie będzie tak żle. ;:215
Chociaż zima niestety ma ciągoty powrotne. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

aha czyli trzeba będzie przepikować.....dzięki ;:196
jutro z mamą kupimy skrzyneczki to będę się bawić ;:306
cuuudna ta róża ;:173
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

I co nasypało śniegu? ;:202
U mnie krokusy jeszcze śpią,może to i lepiej.
Wschody masz cudowne.No i piękne zdjęcia róż ;:138
pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Wschody ładne już ;:173 Krokusiki śliczne małe kolorowe słoneczka,,,ąż szkodaże cieczyć dajej nie mogą,bo ta zima zła znowu przyszła ;:222
A róza cudnnaaa ;:215
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Kasiulu , jeszcze jesteś młoda , nie pamiętasz gorszych zim. Do 10 kwietnia śnieg nie topniał, 30 jeszcze przy drodze leżały pryzmy czarnego śniegu. Przykre jest to , że już zakosztowaliśmy ciepła , a teraz to nawet nie wiadomo kiedy będzie znowu tak wysoka temperatura. Prognozy nieciekawe. Nawet po minięciu mrozów nie będzie upałów. Lepiej niech się nie sprawdzi. ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Robaczku .....Świętojański - zawsze chciałam Cię tak nazywać ...bo one mi przypominają ... puszczanie wianków na Wiśle , pod Wawelem w Krakowie , w Noc Świętojańską - w wigilię Św. Jana i nieodmiennie kojarzą się z maleńkimi , świecącymi robaczkami w nocy .
Te klimaty - jak dla mnie są bliskie sercu ...bo kocham Kraków - jak żadne inne miasto .
Twoje róże - tak cudowne - wkrótce i u mnie zagoszczą ...a będzie ich sporo , bo 19 sztuk ...już nie mogę się doczekać ... :tan
To moje zamówione na ten sezon ....
Bonica 1 x
Camelot 1 x
Gartentraume 1x
Uetersener Klosterrose 1 x
Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose 1x
Aachener Dom 1 x
Kortersen 1 x ...
Shogun 1 x ...
New Dawn 2 x
Isabel Renaissance 1 x
Grand Hotel 1 x
Baronesse 1 x
Grand Mogul 1 x
Te zamówione u kogo innego ;
Aida wielokwiatowa 1 x
Burgund wielkokwiatowa 1 x
Rozalia pnąca 2 x
Chopin 1 x
Żałuję , że nie zamówiłam później , bo Barcarole teraz się dopiero pojawiła - jest śliczna , rośnie u Jadzi- Jakuch .
Pozdrawiam Cię serdecznie , życząc miłej niedzieli ;:196 .

P.S. Na temat pogody nie rozmawiam ...bo już się telepię ...z nerwów ...wylazły moje krokusy i w słońcu wtorkowym ...zakwitły , a w środę ...zamknęły swe podwoje ;:145 ...
Już mam dość ...niechby był ten śnieg ...a tu pada ...zimnica wietrzna , mgliście - jednym słowem - niczym w listopadzie ...brrrrr.......

Modlitwa / Prośba Ogrodnika ... ;:167

...No , niechże się Pan zlituje i ześle nam promienie słoneczne ,
Wszak to nie może trwać wiecznie ...zaczyna być - niebezpiecznie ...
A tu deszcze , śniegi , wiatry - jednym słowem - chłody ....
Czy ogrzejesz swoim ciepłem - serca nasze i ogrody ...

Panie Boże...mamy dość tej zimnicy ...
Rusza wegetacja roślin - trzymanych w piwnicy ...
Nic dobrego nie wróży bura szmata na niebie ...
Więc pokornie prosimy - nie zostawiaj nas w potrzebie ... ;:180
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu, chyba aż takich mrozów nie bedzie. Z dnia na dzien zmieniają prognozy
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Kasiu,dziekuje Ci bardzo ;:167za wspaniale zdjecia i opis"Dieterka".Nie zdawalam sobie sprawy,ze oficjalnie nigdy u Ciebie nie bylam.Ty dla mnie "stara zmajoma",mam kilka ulubionych ogrodow i rozanek.Kibicuje na bierzaca,ale nie odzywam sie,bo..................nie mam nic do powiedzenia, poza zachwytami.
Wracajac do roz,chcemy je kupowac "glowa",a jednak zazwyczaj decyduje ;:167 .Mam nadzieje,ze jeszcze kiedys nasze wirtualne drogi sie skrzyzuja.Prawdziwej ;:3 wiosny. ;:168
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Kasiu relacja z parapetów i ogrodu super bardzo lubię spacerować po Twoim ogrodzie :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”