Zakątek Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątek Annes 77

Post »

:wit Ania, zrobiłaś dokładnie tak jak ja, wsiadłam i do przodu, bo już bym nie wytrzymała. :heja
Mam tylko większy komfort, bo drogi są utwardzone.
Prawda, że róże wyglądają wspaniale?.. tfu? tfu? nie zapeszajmy. :D
O??.. taka prymulka w gruncie Ci rośnie, moje padły po przesadzeniu z doniczek.
Hiacynt wcale nie gramoli się powoli?.. super już sobie podskoczył.
W kwiaciarniach nie wiele większe kupisz.
Rododendrony pięknie przezimowały. ;:173
Pisałam Ci, ze Józefinka ma być w sprzedaży. Ja czatuję na nią. ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju po prostu muszę czekać aż słonko ogrzeje ziemię i wtedy będę jeździć częściej ;:108
Aż żal czasami pomyśleć,że pod moją nieobecność tyle się dzieje i mam świadomość,że sporo przegapię,no ale cóż trudno.
Mam pod balkonem posadzoną różę Ritausma od lata zeszłego roku,byłam ją oglądnąć i ktoś złamał jej jedną gałązkę,ale ma czerwone noski :heja
Prymulka po przekwitnięciu w zeszłym roku została posadzona do gruntu,a na wiosnę zakwitła i zrobiła niespodziankę:)
Józefinka w sprzedaży? No ciekawa wiadomość :uszy
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Wiesz, co jak te prymulki dają sobie radę w gruncie, to ja jeszcze z jedną spróbuję posadzić.
Józefinka i róże pnące Poulsena ( Mamma też )będą w OBI i Auchan koniec kwietnia początek maja.... wiadomość pewna. :heja :heja
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

ale piękna wiosna :tan
u mnie hiacyntom widać dopiero noski a u twoich to już nawet pączki
piękne rh
ja nie mam jeszcze ani jednego bo muszę najpierw dobrego miejsca poszukać
chyba muszą mieć trochę cienia?
w jakim miejscu rosną u ciebie??
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wygląda na to, że u Ciebie dużo cieplej, aż takiej wiosny jeszcze u siebie nie widziałam :D Jubilee Celebration kupuj, bo ładna. Swoją mam od Gloriadei.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu wcale się nie dziwię Twojemu pragnieniu pojechania na działkę i odszukana wiosny :D I jak widzę po pięknych kwiatuszkach wcale się nie rozczarowałaś :D Roślinki rwą się do kwitnienia, równie spragnione słoneczka i ciepełka tak jak my :D Hiacynt niesamowicie wyrywny ;:oj to aż niesamowite...... prześcignął nawet krokusy ;:138
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No wiosna u Ciebie piękna już :) Przebiśniegi cudne. Hiacynt rośnie jak na drożdżach :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Szkoda Józefinki to śliczny powojnik .Moje różyce w takim samym stadium rozwoju .Ciekawe jak teraz dadzą sobie radę jak znów zapowiadają przymrozki na przyszły tydzień .Dobrze ,że mają być opady śniegu ,ale nie ma co się martwić na zapas
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
alexm
100p
100p
Od: 19 lut 2013, o 13:42

Post »

Aniu piękna wiosna już u Ciebie. Hiacynty ;:oj teraz... jestem zaskoczona. U mnie ledwo pokazały się krokusy, śnieżyczki i ciemiernik.
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Widzę, że do Ciebie wiosna też dotarła -serducho się raduje na takie widoczki - pięknie ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu byłam już jakiś czas w twoim wątku, ale oderwałam się na chwilę, by pójść w odwiedziny do alexm.
No dobra, jestem z powrotem.
To, co się u ciebie dzieje na działce, to po prostu cudo. Gdzie tam mnie do ciebie. Prawie nic nie wystawia jeszcze nosów z ziemi. Gdy zobaczyłam wychodzącą u ciebie piwonię, to aż mi dech z wrażenia zaparło.
MNie niestety zapał do robót ogrodkowych opadł po informacjach o nadchodzącym oziębieniu. Liczę tylko na to, że prognozy się jednak nie sprawdzą. Śledzę stację Meteo i codziennie zmieniają odczyty na dnia 19 marca. Najpierw zapowiadali w nocy -18, wczoraj -13, a dzisiaj już -11. Oby tak dalej...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też mam nadzieje, że z każdym dniem te temperatury będą większe. Dobrze, że przynajmniej śnieg pada
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Cudne przebiśniegi ;:138 .
Co do Józefinki, to zazwyczaj na wiosnę jest w ofercie Auchan.
Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej wszystkim :wit

W tej chwili za oknem minus 4 stopnie,brak śniegu,zero słoneczka,znów zasypiam zamiast się budzić...może kawa pomoże?
W zeszłym roku o tej porze już kwitnące krokusy miałam na działeczce i słoneczko świeciło,no nic trzeba czekać ;:65
Rozglądam się za liliowcami ostatnio,brakuje mi ich,mam kilka i stwierdzam,że są bezproblemowymi roślinami ;:215
Melduję,że dopadła mnie również choroba żurawkowa,jeżówkowa i liliowcowa :oops:
Do tego podobają mi się piwonie,a ostatnio poluję na drzewiastą ;:108

Maju to super wiadomość :tan Józefinka jest piękna,jedną uśmierciłam,zmarzła mi na balkonie ;:124
Prymulki z powodzeniem posadź w ogrodzie,ale jak jest ostra zima potrafi wszystkie wymrozić,niestety miałam cały rządek i wszystkie po zimie musiałam wyrzucić ;:14

asiula moje rh rosna w półcieniu,zasilam je na wiosnę azofoską,w miarę potrzeby roztworem z Substral dla rh,polewam po liściach:)
Kup koniecznie rh,ładnie wyglądają nawet zimą ;:108

Ewcia JC zamówiona :tan Do tego domówiłam Gartentraume ,Stefkę i The Alnwick Rose i Summer Song ;:224

Aguś cieszę się,że byłam,zobaczyłam,mam nadzieję,że mi starczy jeszcze na kilkanaście dni,hiacynty pchają się do góry szalone :uszy
Mam 4 posadzone na jesieni z Biedrony,kolor na opakowaniu łososiowy,ciekawe,czy będzie właśnie taki...

Mid dzięki za odwiedziny,hiacynt ma się dobrze,przebiśniegi są takie delikatne ;:224 Każda oznaka wiosny cieszy:)

Jadziu Józefinka pozostała tylko na fotkach,tak się z niej cieszyłam ;:131 Ja nie mam śniegu ;:145 Mam nadzieję,że nie sprawdzą się prognozy...liczę na to

Alu wiosenka przyszła,czekam na krokusy jeszcze i resztę hiacyntów(podobno łososiowych)

asta witaj u mnie wiosenka zawitała,ale w tej chwili zimno ,już wszystkim tęskni się do ciepełka...

Wandziu a mi się wydawało,że to takie normalne oznaki u mnie,piszesz,że u Ciebie nic nie wychodzi z ziemi?
Piwonie wyłażą rzeczywiście dość szybko,muszę je zasilić jakimś dobrym nawozem ;:224
Oby te odczyty pogodowe zmieniali na coraz niższe,ja z rana jak się obudzę zaraz lecę do okna...nigdy tak nie robiłam,a teraz to priorytet:)

Gosiu no zazdroszczę Ci tego śniegu,na razie jeszcze nie ma mrozów,ja nie chcę powtórki z tamtego roku,nie zdzierżę tego ;:134

Asiu tak wiem,że w Auchan można ja kupić,ale jeśli jest w ofercie to trzeba szybko kupować,bo przeważnie kwitnące egzemplarze sprzedają i idą jak ciepłe bułeczki:)

Liliowiec Pixie Parasol

Obrazek

Munstead Wood w zbliżeniu,rośnie na pełnym słońcu

Obrazek

Munstead Wood z białą szałwią

Obrazek

Miała być Clair Renisstance ,a jest teraz bezimienna,zakup z Niemiec

Obrazek

Błękitny Anioł to niezniszczalny powojnik ;:215

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu Munstead Wood przepiękna, w każdej fazie rozwoju wygląda bajecznie :D

Piwonie i ja bardzo lubię..... drzewiaste niestety poza sferą moich marzeń, bo miejsca brak w ogródku..... ale są naprawdę piękne....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”