Hej wszystkim
W tej chwili za oknem minus 4 stopnie,brak śniegu,zero słoneczka,znów zasypiam zamiast się budzić...może kawa pomoże?
W zeszłym roku o tej porze już kwitnące krokusy miałam na działeczce i słoneczko świeciło,no nic trzeba czekać
Rozglądam się za liliowcami ostatnio,brakuje mi ich,mam kilka i stwierdzam,że są bezproblemowymi roślinami
Melduję,że dopadła mnie również choroba żurawkowa,jeżówkowa i liliowcowa
Do tego podobają mi się piwonie,a ostatnio poluję na drzewiastą
Maju to super wiadomość

Józefinka jest piękna,jedną uśmierciłam,zmarzła mi na balkonie
Prymulki z powodzeniem posadź w ogrodzie,ale jak jest ostra zima potrafi wszystkie wymrozić,niestety miałam cały rządek i wszystkie po zimie musiałam wyrzucić
asiula moje rh rosna w półcieniu,zasilam je na wiosnę azofoską,w miarę potrzeby roztworem z Substral dla rh,polewam po liściach:)
Kup koniecznie rh,ładnie wyglądają nawet zimą
Ewcia JC zamówiona

Do tego domówiłam Gartentraume ,Stefkę i The Alnwick Rose i Summer Song
Aguś cieszę się,że byłam,zobaczyłam,mam nadzieję,że mi starczy jeszcze na kilkanaście dni,hiacynty pchają się do góry szalone
Mam 4 posadzone na jesieni z Biedrony,kolor na opakowaniu łososiowy,ciekawe,czy będzie właśnie taki...
Mid dzięki za odwiedziny,hiacynt ma się dobrze,przebiśniegi są takie delikatne

Każda oznaka wiosny cieszy:)
Jadziu Józefinka pozostała tylko na fotkach,tak się z niej cieszyłam

Ja nie mam śniegu

Mam nadzieję,że nie sprawdzą się prognozy...liczę na to
Alu wiosenka przyszła,czekam na krokusy jeszcze i resztę hiacyntów(podobno łososiowych)
asta witaj u mnie wiosenka zawitała,ale w tej chwili zimno ,już wszystkim tęskni się do ciepełka...
Wandziu a mi się wydawało,że to takie normalne oznaki u mnie,piszesz,że u Ciebie nic nie wychodzi z ziemi?
Piwonie wyłażą rzeczywiście dość szybko,muszę je zasilić jakimś dobrym nawozem
Oby te odczyty pogodowe zmieniali na coraz niższe,ja z rana jak się obudzę zaraz lecę do okna...nigdy tak nie robiłam,a teraz to priorytet:)
Gosiu no zazdroszczę Ci tego śniegu,na razie jeszcze nie ma mrozów,ja nie chcę powtórki z tamtego roku,nie zdzierżę tego
Asiu tak wiem,że w Auchan można ja kupić,ale jeśli jest w ofercie to trzeba szybko kupować,bo przeważnie kwitnące egzemplarze sprzedają i idą jak ciepłe bułeczki:)
Liliowiec
Pixie Parasol
Munstead Wood w zbliżeniu,rośnie na pełnym słońcu
Munstead Wood z białą szałwią
Miała być Clair Renisstance ,a jest teraz bezimienna,zakup z Niemiec
Błękitny Anioł to niezniszczalny powojnik