Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Post »

Elu- przetaczniki to łatwe rośliny , bezproblemowe . ;:173
Ewciu w - ;:180 dziękuję za odwiedziny! :)
Ewciumaj - u mnie ziemia zamarznięta a w cieniu jeszcze warstewka lodu miejscami. Też coś niecoś zrobiłam,dzisiaj wybieram się znowu ale tylko na prace porządkowe . Idzie ochłodzenie i deszczowo-śnieżna pora ;:oj .Wczoraj się nie przepracowałam i dzisiaj mnie nic nie boli! ;:173
Jolu - nic nie dzieje się od razu ja 30 lat tworzyłam mój ogród . Różnie to nazywają :roll: w jednych ogrodach to się nazywa busz lub miszmasz a w innych klimat... ;:131
Nornice i u mnie są ale trzeba z nimi walczyć , ślimaków w ubiegłym roku nie było u mnie choć po inne lata - była plaga. Sarny od 2 lat mimo ogrodzenia obiektu działkowego się pojawiają ,,w ub.roku straty były duże w tym roku widzę niewielkie ślady bo w siatce dziura, chyba złodzieje rozpruli! :evil: i pojedyncze weszły...A dziewiczy ogród o jakim myślisz to ja rozumiem ,że chcesz coś posadzić i żeby nie trzeba było przy tym pracować ???? ;:131 i żeby było pięknie ?? No to ja nie wiem , jak to widzisz bo ja przy wydatnej pomocy mojego M w moim dziewiczym :roll: jak mówisz ogrodzie pracuję cały sezon ... Nie pracujemy już zawodowo i cały sezon poświęcamy na koszenie , pielenie, obrabianie rabat , przesadzanie bo nic nie rośnie samopas , itp..itd... :roll: I na obecny czas to stwierdzam,że muszę znacząco ułatwić i usprawnić sobie pracę bo siły już nie te i sprawić, żeby właśnie ogródek zaczął być dla mnie bo dotychczas to my byliśmy dla niego... ;:167 :D
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam na swoich włościach...był bardzo ładny , ciepły ale trochę wietrzny dzień a działkowiczów ..szt.1 ;:306 no i my z M- em. No ale wygrabiłam część rabat i wycięłam wszystkie bylinowe chabazie .Jesienią nie sprzątałam wiele by nie robić 2 razy tego samego... bo na wiosnę też grabienia miałam zawsze dużo!Najwięcej miałam liści po hostach ale suchutkie szybciutko usunęłam.Wielka góra do spalenia powstała ale wiatr uniemożliwiał dzisiaj palenie ognia .Jeszcze jeden dzień by mi się przydał,żeby jako tako sprzątnąć po zimie.
Z aparatu też zrobiłam dzisiaj użytek ale za wiele do fotografowania nie było...Nie mam jeszcze krokusów no i nie wiem,czy w ogóle będę miała bo na razie tylko marne piórka wyszły a drzewko pod którym rosną od 3 lat dziwnie "chodzi",pewno karczownik się nim zajął.. ;:oj .Nie widać też ranników ... ;:131
Kilka kępek przebiśniegów a na resztę wiosennych umilaczy jeszcze muszę poczekać ...

w poszukiwaniu wiosny... ;:3

Obrazek

Obrazek
młode RH mają nabrzmiałe pąki
Obrazek
te kły nie wiem czyje , chyba czosnki
Obrazek
ciemiernik powolutku się rozwija
Obrazek
sąsiadkowy wrzosiec
Obrazek

Obrazek
pąki na bzie
Obrazek

cdn... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj u mnie już od rana pada , przestaje, mży... ;:oj
Od prac działkowych - odpoczynek i tak będzie przez kilka następnych dni a może prognozy znów się zmienią ..pozostaje czekać ;:131

w poszukiwaniu wiosny - wczoraj

żurawki ładnie przezimowały okryte stroiszem
Obrazek

azalie póki co mają nabrzmiałe pąki ale jak się ochłodzi to mogą powrócić sarny ... na razie obgryzły parę pędów różanych :evil:
Obrazek
tulipany się przebijają
Obrazek
okrycia zimowe jeszcze zostawiłam
Obrazek
ten ciemiernik ma ochotę zakwitnąć po raz pierwszy :)
Obrazek

cdn.. :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie takiej wiosny nie ma :?
No, ale jestem cierpliwa poczekam jeszcze chwilę. Tylko, żeby nie za długo.
Maryniu, widac, że ten Twój miszmasz jest kontrolowany. Ja tez staram się swój kontrolowac, więc wiem o czym mówisz i dlatego Twój jest mi tak drogi.
Szczególnie, że tak pieknie Ci to wychodzi
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Maryniu,wspomnienia,wspomnienia,a chciałoby się,zeby to było już.Mnie diabeł podkusił i częścio2wo obcięłam drzewka,teraz martwie się czy im nic nie będzie.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ja też już kolejny rok nie sprzątam jesienią tylko wiosną bo po pierwsze za jednym zamachem, a po drugie jednak liście i resztki roślin stanowią zawsze jakieś zabezpieczenie zimą.
Rannikami się nie przejmuj, one potrafią wyskoczyć dosłownie z dnia na dzień.
Chyba u każdego po jakimś czasie pojawia się chęć by w końcu przestać dodawać sobie roboty i zorganizować ogród w sposób wymagający mniej pracy. Dlatego pomalutku skłaniam się ku krzewom i iglakom...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Część sucholców sprzątnęłam jesienią, część teraz. Rabat nie grabiłam, okazuje się, że dobrze zrobiłam, bo zapowiadają ochłodzenie. Do przycięcia zostały mi 2 tawuły i pięciornik, owocowe tnie M. No i przygotowanie rabaty na róże i półcienistej. Potem można już będzie sadzić to, co przyjdzie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj DZIEŃ KOBIET :)

Mężczyźni i Panie "starej daty " nadal o nim pamiętają ;:167 ..choć niby pamięć już nie ta ..już wczoraj dostałam od M bo do B-ki rzucili ;:306 a dzisiaj Pani Doktor też dostała.Podobno co 2-gi Pan przed gabinetem miętosił je w reklamówce.. ;:306

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ślicznie się mąż spisał :D U nas w pracy też się panowi zorganizowali i dostaliśmy po gałazce tradycyjnego gożdzika.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W L-lu młody Pan w odświętnym garniturze - rozdawał róże z życzeniami i miłym uśmiechem :D
Zauważyłam ,że wielu młodych Panów kupowało kwiaty , dużo w marketach wszelkiego kwiecia , tulipany,róże,goździki... Tanio i miło! :)
Aniu , młodym Mężem się chwalić - to normalka ale seniorem ;:167 to już coś! :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Jaki wspaniały bukiecik tulipanków.Uwielbiam je ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dziś w prezencie otrzymałam szybką wycieczkę do lekarza+powrót do domu. Bez dopytywania się, czy na pewno trzeba, więc nie jest źle. Biorę leki i mam zamiar wyzdrowieć :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Łezka się kręci gdy przypominam sobie z dawnych czasów tulipanka i paczke rajstop- ale tylko w związku z tym , że były póżniej balety pracownicze w restauracji i " zaprawieni" panowie...oj mógł człowiek wtedy nieżle powalcować a teraz?....jeden klekot... ;:306
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu w - :) byli to czasy... ;:306
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Od 19.46 śmieję się z tego klekotu ale co ta Ewa wygaduje.Siostra żony zaciągnęła mnie na spotkanie emerytów.Miałem jej
pomagać futra wieszać w szatni .Klekot ?.Śpiewy i tupot walcujących tam tylko słyszałem.A jak 85-letnia pani śpiewała
tango,które dawno temu śpiewała Marta Mirska "Pierwszy siwy włos" to trzeba to było słyszeć.Ten klekot to tak chyba
trochę przekornie ?.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”