Elu- przetaczniki to łatwe rośliny , bezproblemowe .
Ewciu w -

dziękuję za odwiedziny!
Ewciumaj - u mnie ziemia zamarznięta a w cieniu jeszcze warstewka lodu miejscami. Też coś niecoś zrobiłam,dzisiaj wybieram się znowu ale tylko na prace porządkowe . Idzie ochłodzenie i deszczowo-śnieżna pora

.Wczoraj się nie przepracowałam i dzisiaj mnie nic nie boli!
Jolu - nic nie dzieje się od razu ja 30 lat tworzyłam mój ogród . Różnie to nazywają

w jednych ogrodach to się nazywa busz lub miszmasz a w innych klimat...
Nornice i u mnie są ale trzeba z nimi walczyć , ślimaków w ubiegłym roku nie było u mnie choć po inne lata - była plaga. Sarny od 2 lat mimo ogrodzenia obiektu działkowego się pojawiają ,,w ub.roku straty były duże w tym roku widzę niewielkie ślady bo w siatce dziura, chyba złodzieje rozpruli!

i pojedyncze weszły...A dziewiczy ogród o jakim myślisz to ja rozumiem ,że chcesz coś posadzić i żeby nie trzeba było przy tym pracować ????

i żeby było pięknie ?? No to ja nie wiem , jak to widzisz bo ja przy wydatnej pomocy mojego M w moim dziewiczym

jak mówisz ogrodzie pracuję cały sezon ... Nie pracujemy już zawodowo i cały sezon poświęcamy na koszenie , pielenie, obrabianie rabat , przesadzanie bo nic nie rośnie samopas , itp..itd...

I na obecny czas to stwierdzam,że muszę znacząco ułatwić i usprawnić sobie pracę bo siły już nie te i sprawić, żeby właśnie ogródek zaczął być dla mnie bo dotychczas to my byliśmy dla niego...