Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Grudniowe widoki z ogrodu - niesamowicie wiosenne ;:oj ;:138
Faktycznie , z braku fotek wiosennych możesz je śmiało eksponować :;230
Ja też pazurami za bardzo nie grzebię w ziemi - łopata wbiła się tylko na ... 10 cm i a potem zaczeła wibrować - w mojej glinie "nie poszaleję" ;:185
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Ave, ja naprawdę nie lubię wczesnej wiosny, bo co z tego, że gdzieś wylezie jeden krokusik, kiedy cała reszta ogrodu wygląda żałośnie. A zdjęć wiosennych na razie nie robię przez przekorę, bo naprawdę nie ma czego fotografować. Czekam na stosowny moment ;:209.
Ja praktycznie mogę robić w ogrodzie wszystko, glebę mam piaszczystą. Obecnej sytuacji Ci nie zazdroszczę, bo faktycznie ciężko się w niej grzebie. Ale jak widzę ciemierniki u mojej przyjaciółki Basi, to zazdrość o tę glinę jednak mnie zżera. U Ciebie też pewnie wszystko rośnie większe.

Miłego, słonecznego dzionka - Jagoda
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no nie wiem... czy wieksze... ale później, to na pewno :;230
ciemiernikowe pączki juz widzę, ale tylko na jednej roslince, pozostałe 3 mają kwitnienie w nosie.
U mnie cokolwiek do oglądania będzie dopiero w kwietniu i to raczej pod koniec... ;:224
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ave, wiem, wiem, bo właśnie od Ciebie wracam ;:306. Znudziła Cię zima, a od kiedy zaczyna u Ciebie się wiosna :?: Nie wiem czemu nie zauważyłam dotąd Twojego piesiorka, czyżby był od niedawna :?: A te ciemierniki jutro u Basi sfotografuję - sama zobaczysz ;:209. Ja popadam w stany przedzawałowe, kiedy je widzę.

W oczekiwaniu na Twój - pozdrawiam z mojego ogrodu, Jagoda
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagoda, ślepak ze mnie jakiś, czy co? w jakich różach jej szukać? przeleciałam wszystkie...
A może mnie oświecisz Królowo Różana jak mam interpretować coś takiego 'kwitnie od czerwca do września, nie powtarza kwitnienia' Jak dla mnie to się wyklucza albo kwitnie cały sezon, albo powtarza kwitnienie w podanym czasie :roll: Kurczaki, mnie mam cierpliwości znaleźć coś odpowiedniego. Szukałam rok temu i na 6 sztuk 4 miałam inne, bo już dla mnie nie starczyło [ale się pytali] Jagi szukam coś [tak najbardziej] na miejsce przy furtce ;:3 . Myślałam też o clemku.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, Izo, zakręcona jakaś. Muszę sobie to co piszesz przetłumaczyć na nasze.
1. czytałaś ofertę Rosarium :?:
2. gdzie takie głupoty o kwitnieniu raz, ale od VI - IX wypisują :?:
3. czy mam rozumieć, że Rhapsody in Blue to nie ta róża, której szukasz :?:
4. przy bramce zdałaby się pnąca, czy taką chcesz :?:
I to wszystko przez ten remont :uszy.

A teraz odpowiedz na te pytania, coś zaradzimy.
;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Te grudniowe zdjęcia wyglądają tak, jakby przedstawiały posprzątany już ogród wiosenny. ;:oj
Teraz też, gdzie nie spojrzę, to wolę oczy zamknąć :? Tym bardziej, że to białe mnie odrzuca. :lol:
Ale już przebiśniegi widać coraz wyraźniej :tan
:wit
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Jagi przeglądałam na stronce R ofertę[bez cennika] i nie znalazłam Rhapsody a bym ja chciała :lol:
I tu przy opisach są takie oznaczenia. Przy bramce pnąca by mogła być, ale nie taka za bardzo szalona, żeby jednak czasem kogoś wpuściła ;:3 . Mam nadzieje że to tylko przez remont a nie co innego ;:124
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Jagi ja mam podobny stosunek do wczesnej wiosny jak Ty. U mnie wszystko później startuje, nie za bardzo jest co teraz fotografować.
Ale Ci zazdroszczę działań w ogrodzie :roll: - ja w pracy do popołudnia ;:223 , a potem....wiesz - dzieci, papu itp.itd.
Ale nic to, jutro urywam się wcześniej, mam nadzieję że popracuję :D
Buzaki pracujące...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej, hej, późnym wieczorem :!:
Nie wiem, jak to się dzieje, że czasu mam coraz mniej. I nie mogę winić pogody i ogrodu, bo się nie przepracowałam. Głównie snuję się, obserwuję koty, piję kawkę na tarasie, gawędzę z sąsiadami, a czas płynie. No ale szczęśliwi czasu nie liczą :uszy.

Żeby Wam do końca nie podpaść, że niby jestem tak całkiem niewrażliwa na wiosnę, dokonałam wyczynu i sfotografowałam to, co aktualnie pokazują absolutnie wszyscy. Czyli trzymam się w jakiejś średniej forumowej normie ;:306

Obrazek

Teraz odpowiem na Wasze wpisy, potem atrakcja dnia dzisiejszego.

Krysiu, te grudniowe zdjęcia, to taka przekorna prowokacja, która miała dowieść, że ponieważ grudzień niczym się nie różni od marca, to nie ma się czym podniecać ;:218.
Na razie :!:

Izo, najwyraźniej nerwowo szukałaś tej róży ;:306. Jest i na stronie R. w zakładce: róże parkowe i w ofercie na 2013 i w cenniku ;:306. Jeśli więc ją chcesz - dopiszę do mojego zamówienia. Pnącą wybierz sama, proponuję jakąś bezkolcową, skoro ma rosnąć przy furtce.

Daffo, dzięki, że mnie z tą wiosną rozumiesz, nie takich widoków po wiośnie oczekuję i nie takie chce się fotografować ;:218 . One dopiero nadejdą.
Nie masz pojęcia, jak serdecznie Ci życzę dobrego jutrzejszego dnia na ogródkowanie. Boję się, Pracusiu, żeby pogoda nie spłatała Ci figla. Kciuki trzymam ;:215.

Mecz PSG bez Zlatana Ibrahimowicia był nudny, jak flaki z olejem, ale na szczęście są inne dyscypliny sportowe. Widzieliście już Szuwarka na równoważni, dziś Ibrakadabra na lodzie :!:

Obrazek

Obrazek

Muszę dodać, że była to jazda na cienkim lodzie i ostatnią figurą był efektowny skok do lodowatej wody. Zarówno skok, jak i wyskok, odbyły się tak błyskawicznie, że fotograf nie zdążył ;:oj.

Ze sportowym pozdrowieniem - Jagoda
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

ooo, widzę, że Ibrakadabra nie tylko piękna i pełna wdzięku, ale i nad wyraz odważna i wysportowana ! A katarku po tym wyczynie nie dostała? Zdjęcia świetne, moim zdaniem o wiele ciekawsze, niż te wszędobylskie przebiśniegi... ;:224
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Zdjęcia Super.Fotograf-ka się spisał-a ;:138 ;:138 ;:138
Czy mam zmieniać pulpitowy krajobraz Jaguś :?: ;:196
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

cud ;:oj kot chodzi po wodzie ;:oj :wink: :wink: super ujęcie ;:215 wyszedł na rybki? :wink:
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:138 mnie się podoba ,nawet bardzo.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj miałam się własnie zapytać, czy mokrego lądowanka nie było ? ale okazało się, że masz kociurę zdolną niesłychanie i nawet spod lodu umie wystartować z prędkością światła :;230
Świetne fotki ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”