Od sadzonki do sukcesu.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od sadzonki do sukcesu.

Post »

Tak właściwie to mam coś jeszcze do pokazania, chociaż planowałam to na jutro.... ale skoro Agatka i Baśka tak ładnie proszą :D to nie mogę być taka jędzowata ;:214 ;:306 ;:306 ;:185 i wrzucę jeszcze dzisiaj tego fiołeczka. ;:108 ;:108

Agatko, Mirt to wiecznie zielony krzew, delikatny i luźno rozgałęziony o skórzastych, małych i owalnych liściach, które po roztarciu pachną jak macierzanka. Jest symbolem płodności i czystości ( hmmm... ;:131 a to może iść w ogóle w parze ...?)
Używany był i nadal jest do wianków i ozdób stołów na chrzcinach, I kom.św i weselach.
Mi tez bardzo miło się kojarzy ?z domkiem na wsi pod lasem, gdzie mieszkałam do 7 roku życia... ach... ;:110
No dobrze dość tego gadania, wstawiam zdjęcie mojego śliiiiiiiicznego fiołeczka :D
Obrazek

Agatko -
miło Cię znów u mnie widzieć, z Tobą zawsze jest weselej ;:138 ;:138 ;:138 Dziękuję, że wpadłaś ;:138 ;:138
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki Alinko, czyli muszę kupić mirt mojemu synowi i synowej

bo czekam i czekam na te wnuki, ot tak im zaniosę :;230 :;230 , nawet się nie domyślą o co biednej matce chodzi ;:306 ;:306

fiołeczek przepiękny, nie wiem dlaczego na zdjęciach one są takie ładne, a w sklepie wpatruję się w te fiołki

i nie mogę urody aż takiej w nich znależć, i przecież nie drogie są, a mi szkoda pieniążków żeby choć jeden kupić.

Ale oczywiście na zdjęciach podziwiam na forum, a już Twój to jest przepiękny. Nawet listeczki ma super cudne, i jest tak

ładnie zagęszczony, zazdroszczę Ci Alinko i tyle Ci powiem ;:131 ;:131
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

Powodzenia Agatko z tym Mirtem - może będzie skuteczniejszy od próśb skierowanych do boćka ;:333
Ten fiołeczek naprawdę jest taki śliczny... i masz rację, często w kwiaciarniach widuję się fiołki i jakoś nie zachwycają... Mam jeszcze jednego przepięknego fiołka ? kradzionego... ;:224 ;:224 za nic w świecie nie mogłam zmusić go do wypuszczenia korzonków... ;:155 dopiero za trzecim podejściem (od tej kradzieży chyba ręka mi uschnie ;:306 ;:306 ) wypuścił korzonki i młode listki. Teraz czekam na kwiatki ? to je wtedy pokażę ;:177
Dobrej nocki życzę :wit
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Kochana fiołeczek piękny jest ;:167 Piszę się na listeczek ;:131
A mirt ;:167 ;:303 Też bym takie szczepki chciała ;:170
Awatar użytkownika
Kama86
500p
500p
Od: 8 sty 2013, o 18:45

Post »

Fiołeczek naprawdę piękny. I listki ma ładne i kwiatuszki- takie fioletowe falbanki ;:63
Awatar użytkownika
Krzysia
Przyjaciel Forum - silver
Od: 3 lip 2012, o 10:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Brawa dla fiołka ;:138 śliczne kwiatki i listki takie piękne , no okaz zdrowia. Mirt ;:oj oj jak ja go dawno nie widziałam mi oczywiście kojarzy się z wiankiem na I komunię ;:190 gdzie te czasy...
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No tak, i zaraz fiołek będzie rozparcelowany, a taki ładny gdy jest w kupie :;230 :;230
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Ech chyba poszukam swoje fotki z I Komunii i powspominamy te czasy, bo widzę, że nie tylko mnie się z tym kojarzy :)
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

Aluniu ? dziękuję za miłe słowa ? listek fiołeczka jest już Twój. Musimy tylko poczekać za kwitnieniem, bo mam kilkanaście rodzajów fiołków i nie wiem który jest który :;230 A z Mirtem też się coś wykombinuje ;:108

Kamilko ? dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa ? falbaneczki są faktycznie śliczne ;:108 ;:108

Krzysiu ? Mirt....jak wehikuł czasu przenosi nas w przeszłość, kiedy byliśmy młodzi....śliczni...i niewinni.... achhh jooo.... ;:118

Agatko ? czuję się tak jakbym fiołeczka już nie miała ale jeden listek schowałam - JEST MÓJ i nie dam go nikomu ;:185 ;:185 ;:306

Basiu - widzę, że Ciebie Mirtowy wehikuł czasu też dopadł.... ;:1
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Alinko, czy mirt kupuje się w sklepach ogrodniczych, czy raczej w kwiaciarniach,

bo tak się dzisiaj rozejrzałam po okolicy i kicha, a gdy popytałam sprzedawców, każdy twierdził

że jego babcia kiedyś miała :;230 :;230 , też mi wiadomość ;:306 , moje obie nie żyją, więc co ja mam zrobić

na bociana czekać??? a jak cholernik nie przyleci dobrowolnie???.......
Pozdrawiam, Agata.
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Kochana jesteś ;:196 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Krzysia
Od: 3 lip 2012, o 10:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alinko my wciąż jesteśmy młodzi....śliczni... niewinni... a mirt tylko nam o tym przypomina :;230 że to nie minęło ;:oj
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

Masz rację Agatko ? na próżno szukać Mirtu w sklepach i kwiaciarniach. Nawet w centrach ogrodniczych go nie widzę. ;:185 Wychodzi na to, że zdobyć go można tylko u znajomych, gdzie jakimś cudem uchował się do dzisiejszych czasów. W sobotę będę w ulubionym sklepie z krzewinkami i krzaczkami ... jest szansa, że tam będzie. Dam znać jak coś znajdę. ;:333

Krzysiu ? masz rację !!! ;:138 No jak ja mogłam w to wątpić ;:14 ? przecież jesteśmy takie śliczne, młode i niewinne..... ach sama słodycz. ;:oj ;:170 Teraz juz o tym nie zapomnę ;:224 ;:224

Dziś nie wytrzymałam :tan i kupiłam sobie Wielkanocnik pomarańczowy !!! :heja Jest śliczny ale szkoda, że nie wyhodowałam go sama... byłaby większa radość ;:131 ;:108
Obrazek
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jesooooo, jaki superaśny, nie no jak jutro takiego zobaczę, to chyba wszystkie pieniążki wydam, na wszystkie kolorki.

Alinko, chyba pokażesz gdy zakwitnie???

Pomarańczowego chyba nie widziałam, musi być super piękny.

Alinko, jakie jeszcze były kolorki???
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

Ja mam jeszcze różowy ale są jeszcze białe i czerwone ..... ach... też piękne ;:333

Iwona45 je ma na ostaniej stronie.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”