Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Post »

Ach , moje ukochane błękity ...dziękuję Aguniu ;:196 ...a tak nawiasem mowiąc - wyobraź sobie ( zamknij oczy ) ...róże w kolorze blado różowym ...prawie róż pudrowy i błękitne przetaczniki , szałwie , ale nie omszone , tudzież majestatyczne kamasje .
Do czerwieni i mocnych kolorów bordo , to jedynie biel i ...wrzosowy jasny , prawie lila ...z lekka tylko wpadający w wyblakniętą lawendę .
Pozdrawiam cieplutko ... ;:196 :wit
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne wspomnienia ;:108 Cudne kolorystycznie, moje ulubione fiolety /w naturze tylko/ :D
Dzisiaj uskutecznił mój M. psiukanie promanalem ;:138
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kamasje kwitną wcześnie, potem zostaje mnóstwo liści, a przetaczniki po przycięciu przekwitłych kitek będą miały kwiaty do mrozów. Prawda, że biały jeszcze mi nie kwitł, ale różowe i niebieskie tak robią :D
Fajnie było biegać po ogrodzie, ale plecy bolą :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Hmmm...masz w ogrodzie sporo fioletów....część niebezpiecznie blisko błękitu...myślę, ze to kwestia czasu i to niebieskie jednak u Ciebie w ogrodzie zagości :) Bo wiesz, ja kiedyś nie tolerowałam różowego w żadnej postaci...a teraz to nawet wygódkę różową mam :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry wszystkim w piękną i słoneczną środę - już z górki do weekendu!
Teraz przyjemne +1st, ale zapowiadają +11st - myślę, co tu zrobić, żeby móc skorzystać z tej fantastycznej aury, jednak poza spacerem wokół biurowca i przysiądnięciem na ławeczce, pewnie niewiele więcej się ziści. Rabotać trzeba. Tym, którzy w domach szczerze zazdroszczę i życzę pięknego dnia w ogrodzie, a tym co w fabrykach normę wyrabiają - szybkiego do 16ej.

Pat, raczej nie ma szans, żeby mój ogród się zaniebieścił... akceptuję odcienie zbliżone do fioletu i nawet je lubię, ale o czystym niebieskim, poza pojedynczymi sztukami (np. szafirki), mowy nie ma :) <póki co>. Z różowościami to insza inszość. Miłego dnia Ci życzę!
Ewa, zostanę przy przetacznikach, bo jak wiesz - nie chcę uzyskać efektu sielsko-angielskiej rabaty... zawsze mogę tam wsiać dodatkowo różową gipsówkę, która zdobi cały sezon. Dziś też się cieszysz wolnością? Zazdroszczę :)
Kasiu, super, że masz zrobiony oprysk Promanalem! Ja się zasadzam na dziś :)
Jagódko, fajnie, że mamy różne upodobania kolorystyczne - dzięki temu nasze ogrody nie są powtarzalne, a w każdym dominują inne barwy... Przyznaję, że u Ciebie błękity wyglądają doskonale - ja niestety za tym kolorem nie przepadam, chociaż obiektywnie nic do niego nie mam ;-)
Majutku, dziękuję za głos za przetacznikami... pamiętam rabaty naszej Majeczki i tam szalenie mi się podoba właśnie takie wypełnienie między różami. Mam nadzieję, że tego nie sp*! ;-) Dobrego dnia w ogrodzie ;:167
Ewo, ja także szalenie lubię szałwie... muszę się rozejrzeć za nowymi odmianami... Miłego!
Robaczku, widzę, że obie tyramy w naszych fabrykach i tylko weekend może nas uratować... na szczęście już z górki! Co do obsadzania donic, ja także będę komponować dopiero w kwietniu i to pewnie w drugiej połowie, chyba że aura będzie na tyle sprzyjająca, że zaczniemy wcześniej... w ogrodniczych powoli coś zaczyna się dziać!
Jadziu, ależ oczywiście, że cieszymy się z najmniejszych symptomów wiosny... każdy nowy pączek czy kwiatek to powód do radości o tej porze roku... oby nam mrozy nie dokuczyły!
Aga, zostaję przy przetacznikach, chociaż dziękuję za głos o rdeście :) Co zjedliście dobrego na mieście? Choroba się nie rozkręciła i dobrze, bo robota w ogrodzie czeka i wiosna za rogiem :)
Gosiu, oczywiście, że możnaby połączyć... tyle że ja mam w zamyśle dość czystą w swej koncepcji rabatę i nie chcę naćkać zbytnio... jeden gatunek rośliny w dwóch wersjach kolorystycznych w zupełności mi wystarczy ;-) Z tymi mrozami to na razie spokojnie - może się nie rozkręcą aż tak... u mnie w pogodzie max -6st nocą - to da się przeżyć...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Już widzę tą sielsko-anielską rabatę różano-przetacznikową ;:224
Na mieście zjedliśmy lasagne, wypiliśmy winko i pojechaliśmy zatopić się w domku w pieleszach kanapy...lubię takie popołudnia a niestety jest ich za mało...eM wraca przeważnie do domu o 20-stej, dlatego tym bardziej się cieszę że wczoraj się udało.
Ogród nie zając nie ucieknie. Dzisiaj też nie uda mi się skorzystać z cudnej aury, po pracy jadę odwiedzić babunię ;:167
Miłego dnia w fabryce i możliwości pochłonięcia jak największej ilości tej aury za zewnątrz
;:196
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Czytam o kompozycjach z różami i szczerze powiem że różowe i białe przetaczniki to idealny wybór ...zakochałam się w kłosowych w zeszłym roku ,długo kwitną i sa przepiękne ;:167
Ja akurat uwielbiam błękity i fiolety z bielą ;:167 I wyekspediowałam wszystkie czerwone i bordowe kolorki ;:108 I to własnie lubię na FO możemy podziwiać różne spojrzenie na ogrody ;:138
Uwielbiam Twoje ogrodowe całokształty o każdej porze roku ...wszystko piękne i takie przemyślane .Super!!
Pozdrawiam słonecznie i bardzo cieplutko ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Też przyszłam poglądac błękity w Twoim ogrodzie.. :wit
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
x-ag-a
---

Post »

Dario, nie nastawiaj się za bardzo, bo błękitów u mnie jak na lekarstwo ;-))
Danusiu, fiolety z bielą jak najbardziej lubię, ale typowe niebieskości jakoś mnie nie ruszają... za to purpury jak najbardziej... to ciekawe, że jak patrzę oczyma wyobraźni na Twój ogród, to faktycznie nie widzę w nim miejsca na purpury - pewnie dlatego instynktownie ich unikasz. Z kolei u mnie jak najbardziej... To bardzo ciekawe zjawisko, nieprawdaż? :) Miłego dnia Ci życzę ;:196
Agnieszko, lasagne z winem - mniam mniam :) My wybierzemy się w sobotę do argentyńskiej restauracji (w sąsiedniej wsi!), prowadzonej przez rodowitego kucharza wraz z bratem - specjalistą od win... Organizują weekend z T-bone steak - PanM będzie miał gratkę ;-)) Miłego popołudnia z babunią :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Agunia, pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie :D Z tymi kolorami to jest tak, że dwa lata temu nakupowałam żółtych iglaków zachwycona takimi kontrastami w ogrodzie a teraz sama siebie pytam co wtedy piłam :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hmm powiadasz argentyńska restauracja ;:224 ... od razu zapaliła mi się lampa steki widzę wszędzie i czuję nosem pyszne wino...to będzie udany wypad...musi być ;:333
Popołudnia z babunią ;:170
x-ag-a
---

Post »

Magda, :lol: Może musisz myśleć o tych iglakach w kategorii 'złote', a nie żółte - będzie Ci lepiej :) Przyznaję, że mam problem z żółtym i niebieskim i nie chcę się z tego leczyć :lol:
Aguś, byliśmy tam tylko raz, ale lepszej wolowiny nie jadłam w życiu - wspaniale przyrządzone steaki, z pieczonymi ziemniakami w ziołach, pyszną zieleniną okraszoną grillowaną cukinią i papryką, z rewelacyjnym dressingiem... na samą myśl chcę tam wrócić - jest okazja :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No cóż, dla mnie błękity są the best :D Już teraz rozglądam się za niebieskimi jednorocznymi do obsadzenia donic.
Pogoda cudna, ja tam nie wierzę w żadne mrozy. Takie temperatury jak -1 czy -2 zdarzają się przecież w maju. Nie ma się co przejmować :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy wszystkie Agnieszki tam mają że nie trawią w ogrodzie żółtego i niebieskiego?
Ślinka mi cieknie aż na sam twój opis ;:152 a co dopiero jak bym to poczuła wszystko nosem ;:224
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Ja do swojego ogrodu też napakowałam złotych iglaków i wcale nie żałuję .Cały czas kolorowo nawet zimą . ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”