Ogródek Robaczka cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Robaczka cz. 7

Post »

Kasiu wyciągnij mebelki a potem je schowasz, bo idzie ochłodzenie ale na krótko. Kawę zdążysz wypić :lol:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ha! wiedziałam! wiedziałam, ze im grozisz i dlatego tak ładnie rosną - aż mam ochotę powiedzieć...a co powiem: a nie mówiłam.....zawsze działa ;:306
no u mnie na pewno odpada 16 marca - sobota bo mój wujek ma imieniny i jest wiiieeelkka impreza ale pozostałe weekendy...jak najbardziej! :uszy
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dokładnie, ja też mam zamówione rośliny i jak zaczną przychodzić to nie zdążę z wszystkim.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kasiu, ;:196
super ptasie radio u ciebie ;:138 u mnie też siadają ale na płocie ;:306 bo Kita je goni ;:134

Widziałam cię dzisiaj jak działasz w ogródku..., pogoda cudna, prawda? Próbowałam ogarnąć rabaty i naszykować nowe miejsca na róże ... ciasno się robi ... chyba będę sadzić u ciebie ;:218
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

[quote=

Widziałam cię dzisiaj jak działasz w ogródku..., pogoda cudna, prawda? Próbowałam ogarnąć rabaty i naszykować nowe miejsca na róże ... ciasno się robi ... chyba będę sadzić u ciebie ;:218[/quote]

Propozycja nie do odrzucenia. ;:306
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Swiezutkie widzialam ale wspominkowych mi brakuje. Lubie Twoj ogrod skapany w letnim sloncu ;:167 a jak teraz nie powspominasz do konca, to juz nie powspominasz, bo sezon kwiatowy sie zacznie na nowo.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Julka, wygrzebałam kolejne wspomnieniowe :uszy
Ewcia, następnym razem zatrąb :wink: Wpadłam do domu przed 17 i wykorzystałam ostatnią godzinkę słońca ;:65 U mnie kochana też miejsca brakuje, ale czekam na sugestie gdzie ta rabatka ma powstać... ;:224
Julianno, wysyłki pewnie wkrótce, trzeba być przygotowanym na akcję: sadzenie :uszy
Marta, umówimy się pewnie pod koniec marca, jak zrobi się cieplej :tan
Marysiu, mebelkom chłód nie zaszkodzi, z resztą, może nie będzie tak źle...codziennie zmieniają prognozy. Jeszcze kika dni temu zapowiadali u nas na początek przyszłego tygodnia -8* a teraz -1*... sama nie wiem co o tym myśleć..może znowu tylko straszą? :roll:

Na życzenie Jule trochę wspomnień ;:131

Bremen Stadtmusikanten
Obrazek

Louis Odier - myślę nad zaprojektowaniem jakiejś podpory na tą różę. Wypuściła mi w pierwszym roku 2-metrowe pędy i cały krzak wygina się do słońca, chciałabym ją jakoś uformować w zgrabny krzew ;:173
Obrazek

Wokół czerwonego buku widać hiszpańską lawendę - po pierwszych oględzinach stwierdzam, że przezimowała :shock:
Obrazek

Powojnik Sweet Summer Love - wdzięczna nazwa i obfite kwitnienie to nie jedyne jego zalety - pachnie wprost obłędnie ;:170
Obrazek

Obrazek

Crocus Rose - sadzona latem, z donicy, bardzo marniutka. Ciekawe, co pokaże w tym roku ;:65
Obrazek
DSC_0230 by robaczek_poznan, on Flickr

Chippendale - również sadzony późnym latem, z donicy. Urzekł mnie od pierwszego wejrzenia ;:170
Obrazek

Obrazek

Alabaster
Obrazek

Pinky Winky - nie zrobiła na mnie piorunującego wrażenia, wolę Vanilla Fraise ;:173
Obrazek

łuki - czekam, kiedy obrosną różami...
Obrazek

Obrazek

I trochę słońca z końca września 8-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

gloriadei pisze:Kasiu, ;:196
super ptasie radio u ciebie ;:138 u mnie też siadają ale na płocie ;:306 bo Kita je goni ;:134

Widziałam cię dzisiaj jak działasz w ogródku..., pogoda cudna, prawda? Próbowałam ogarnąć rabaty i naszykować nowe miejsca na róże ... ciasno się robi ... chyba będę sadzić u ciebie ;:218

Ja tam widziałam chyba wolną przestrzeń za płotem Kasi. Może tam obie podziałajcie :;230
To by się nowy właściciel ucieszył :D
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

robaczek_Poznan pisze:..kilka innych zakątków jest do poprawy, a różanki do stałego dopracowania. Na razie wszystko zaplanowane w teorii ale zobaczymy jak wyjdzie w realu... ;:224
Kasiu plany ambitne, skąd ja to znam, my zielono zakręceni chyba już tak mamy, że zawsze coś dopracowujemy i zmieniamy, ja dzisiaj też spojrzałam na jeden "kącik" i stwierdziłam, że można, by go zrobić inaczej ;:108 , ale czas pokaże, póki co mam co innego w planach, a priorytet mają różanki, potem dopiero reszta. Jejku do 19.00 w pracy, masakra, ale chyba idziesz na późniejszą godzinę, dobrze, że napisałaś, że dzisiaj byłaś o 17.00, bo jak Ewka napisała, że widziała Cię dzisiaj działającą na działce, to pomyślałam najpierw, że chyba z latarką ;:306. Zdjęcia wspominkowe urocze, tęskno mi do takich widoczków na żywo. Jakie opryski planujesz na weekend, pryskasz róże miedzianem? czy to już czas na nie, teraz zamęczę Cie pytaniami, bo ja w tej kwestii to raczkująca jestem, więc za wszystkie rady będę bardzo wdzięczna. Kiedy planujesz wsadzić clematisy z Gardenii do gruntu?
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Kasiu wypada podziękować i Tobie i Julci , Tobie że pokazałaś to co kochamy a Jule za to że to spowodowała :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Też zwróciłam uwagę na ten wolny areał po drugiej stronie ulicy........
Te łuki można by dalej pociągnąć :lol:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Olusiu, Gosiu ;:4 Tam jest pole uprawne :lol: Ale po obu stronach mam działki - jedna, niedawno wykupiona z duuuuuużym trawnikiem i druga, jeszcze nie zamieszkała. Już miałam chytry plan, żeby wykosić metrowy pas zielska przy moim płocie i posiać np. kosmosy :lol:
Monia, dziękuję za odwiedziny! ;:196 A jak Twoje poszukiwania wiosny? Miłego :wit
Ilonko, wracam późno, bo 2 razy w tygodniu chodzę na hiszpański, wpadam po zakupy i załatwiam inne tematy więc bywa, że schodzi mi do późna. Pracę na szczęście kończę o 16 :lol: Oprysku miedzianem jeszcze nie robiłam, w weekend postaram sę, jeśli nie będzie mocno wiało ;:108 Zostało mi jeszcze sporo krzewów do cięcia.
Powojniki z Gardenii powoli hartuję, będę sadzić po zapowiadanych przymrozkach, pewnie w przyszły weekend.
Tak to już chyba jest, że w naszych zielonych zakątkach zawsze jest coś do korekty, ale to nieustanne dążenie do harmonii jest chyba najpiękniejsze...;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no to oki......koniec marca mi jak najbardziej pasuje :D
ach zdjęcia wspominkowe......cuuudne ;:167
hmmmmm zaraz się chyba przewrócę......zaczynam tak ziewać, że zaraz połknę biednego netbooka ;:306
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć Robaczku, widzę, że Ty też masz zakusy na ugory. Ja uważam, że jak ktoś ziemię zaniedbuje - powinno mu się ją karnie odebrać ;:108.
Rozgarnęłaś już różom kopczyki, czy zrobisz to przy pryskaniu miedzianem :?:
Ja na razie zdjęłam tylko jodłowe gałęzie z róż.

;:196 Jagoda
PS. Ja bym ten kosmos za płotem walnęła :uszy.
fiwonka

Post »

O tak, kosmos fajny jest ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”