Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Piękne rabaty ;:138 :D wszyscy czekają na wiosenne roślinki.
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Witaj Małgosiu -królowo begonii i nie tylko, uczytałam się Twoich wątków ...że ho ..ho..skończyłam i jestem na bieżąco nie będę smęciła- pięknie u Ciebie i już, zachwyciła mnie
różnorodność roślin kolorowo i cudnie -oglądając zdjęcia w szaro bure i zimowe dni to balsam na nasze serca ... a teraz mam kilka pytań -kupiłam kilka bulw begonni i czy powinnam je przed podpędzeniem pomoczyć w wodzie czy sadzić w doniczki i po15 05 wysadzać na własciwe miejsce ? czy powinnam je zaprawić tym Topsinem przed wsadzeniem pytam bo sie nieco pogubiłam . 2) miałam u siebie wierzby -pendila Iwa tak jak Twoje -jedną mi złodzieje buszujący po działce złamali a druga po kilku latach po
przycięciu w kwietniu zmarzła , mimo to nadal chcę ją mieć u siebie problem jest bo nie znam pełnej nazwy czy to Iwa -Negra czy Nigra to co mi oferowano to może i Iwa
ale ma inne listki -bardziej okrągłe (też ją mam)ale to nie to Twoja jest identyczna na końcach liście są lekko pomarańczowe mnie przywieszka niestety zgineła -
chodzi mi o tą: Obrazek
3)co to za roślinka po liściach variegata. ale nie wiem -mam rudbekię -słoneczne kwiatuszki rozweselają ogród -dosadziłabym i tą Obrazek .3)zamówiłam troche lili i też nie wiem co zrobić aby kolejny raz ich nie
stracić-przed sadzeniem pomoczyć czy spryskać Topsinem ? Miedzianem? i czy sadziłaś moze w donicach i do ziemi -żeby nornice mi nie pożarły? czy lepiej dołek + dobra ziemia(u mnie piachy) i siatka drobna w siatkę cebule okręcić i zasypać ziemią -koszyki u mnie się nie sprawdziły -na dzisiaj dosyć smęcenia pozdrawiam cieplutko Ela ;:196 ;:196 a no może jeszcze spytam o kanny która kwitnie u Ciebie najwcześniej, widziałam ,ze dokupiłaś jakieś nowości -czy sprawdziły się u Ciebie odmiany kupowane w ogrodniczym czy markecie ----?jeszcze raz ;:196 -Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Monia,szaleństwo chyba zacznie się jak dostane paczkę od p.Podstolca,bedzie problem gdzie to posadzić.
Jolu,malwy miałam chyba bylinowe,bi jak posiałam jednego roku to kwitły mi dopiero w następnym,a jedną żółta miałam kupowana z gotowej sadzonki na agrze.Lilie kupowałam u nas w sklepie ogrodniczym.
Aniu,czerwona tawułkę też kupowałam w tym roku i rózowa.Jutro chcę iść dokupić lilie miniaturowe,ale aż boję się wejść do ogrodniczego,bo może w międzyczasie mieli nowy towar.
Dorotko,nie widziałam malw w Mai,ale ogladałam tylko w niedzielę,zapomniałam o sobotnim odcinku.Była za to znajoma z ogrodowiska.Jak byś zgadła,bo w piątek pojechałam po spożywke na imieniny i jakoś tam mnie skierowała intuicja. :;230
Yanka,Becia,witam serdecznie i dziękuję.
Elu,roslina o która pytasz to słoneczniczek wariegata,bardzo długo kwitnie.Wierzby nie znam nazwy zupełnie,ale w przeciagu 2 lat rozrosła mi się bardzo,ze objętością wchodzi juz daleko na taras.Begonii nie moczę przed wsadzeniem tylko pod każdą cebulkę daje kilka ziarenek osmocoty,a topsinem pryszcze w sezonie ze 2 razy jak mam rozrobiony do rh.

-- 4 mar 2013, o 20:10 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
elakuznicom
500p
500p

Post »

Małgosiu a czy ten słoneczniczek wariegata to bylina -czy z nasionek w łodźi nie widziałam -może u Ciebie cieplej i na pewno inna ziemia ta moja pendula była cudna
po przycięciu przyszedł chyba mróz wna początku maja i zmarzła -jestem ostrożna jak chodzi o wczesne cięcie ,ale Ty najlepiej wiesz jak jest u Ciebie :wit
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu,ja dostałam od znajomej kawałeczek maleńkiej samosiejki ze 3 lata temu,więc słabo się rozrasta.To jest bylina,u mnie daje znikomy samosiew,może miejsce mu nie odpowiada.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu,na jednym z poprzednich zdjęć widziałam patyczki w doniczkach,czy to może hortensje? Można już ciąć? ja dzisiaj przycięłam wierzbę Hakuro i teraz się zastanawiam (rychło w czas ;:14) ,czy jej nie zaszkodzę.
Twoje nowe zakupy zapowiadają znów przepiękny,kolorowy ogród.Ja też poczyniłam pierwsze zakupy ale przy twoich -moje to maleńki pikuś
Serdecznie pozdrawiam Danuta
elakuznicom
500p
500p

Post »

Dzięki Małgoniu- popytam jesteś kochana -bo kochasz zwierzątka ;:196 ;:196
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu,obcięłam kilka patyków z anabelki,bo w ubiegłym roku po takim ukorzenieniu wczesniejszym w tym samym roku mi zakwitła.Z reszty bukietówek dzisiaj obciełam tylko suche kwiaty,dalej boję się ciąć,bo chyba jeszcze za wczesnie.Zastanawiałam sie nad cięciem hakuro,ale chyba dobrze,ze się wstrzymałam,bo boję się ją stracic.

Obrazek

Obrazek

-- 4 mar 2013, o 20:31 --

Elu,kocham psy,chyba bardziej niż ludzi,są wierniejsze,szczerze kochaja i ten ich wzrok.Dzisaj tak szalały tyle godzin na powietrzu,a teraz aż chrapia ze zmęczenia.

Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ta malwy nie w Mai tylko w Roku w Ogrodzie , było sprawozdanie z Gardenii i te malwy były cudne takie cieniowane ;:173
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, a czy próbowałaś ukorzeniać Annabelle prosto w gruncie? Nie mam miejsca na koleje doniczki, ale może powtykam parę gałązek do ziemii..? ;:224
Zakupy super! Muszę się wybrać do Lidla, poluję na agapanty ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko,to muszę sobie w takim razie w necie z ciekawości obejrzeć.
Kasiu,próbowałam w gruncie tez, tez z powodzeniem,ale te z gruntu nie zawsze w tym samym sezonie kwitły.Zostały mi tylko dwie z mojego ukorzenienia,bo resztę rozdałam,ale musze dosadzic w kilka miejsc,bo one są łatwe do przyjęcia.Próbuje tez z rózowa anabelka,bo chciałabym w jednej kepie miec dwa kolory.
Basiu wstyd,wstyd,ale jest tyle ogrodów,ze nie sposób wszystkie odwiedzić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Małgosiu ;:196 podgladam ale dziś napiszę takich begoni jak Ty masz to na Fo nie spotkasz..
...koleusiki rosną ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

lora pisze:Małgosiu ;:196 podgladam ale dziś napiszę takich begoni jak Ty masz to na Fo nie spotkasz..
...koleusiki rosną ;:196
tak samo myślę !
ostatnie zdjęcie cudowne - chyba dokupię begonii !
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu,witam cię i takie słowa to jak miód.Mają dziewczyny piękne begonie,ja nie mogę dochować się tych typowo zwisających takich dorodnych.Teraz oznaczyłąm sobie na doniczkach,bo kupiłam 3 nowe i posadzę je oddzielnie.
Marysiu,dokupuj,bo one są najdłużej kwitnącymi kwiatami,nie ma chyba żadnej rośliny,która kwitłaby nieprzerwanie od maja do samych mrozów.
Idę zaraz do miasta,mam kilka spraw do załatwienia i będę wracac oczywiście przez ogrodniczy,bo muszę dokupić kilka miniaturowych lilii.Tak sobie pomyslałam,że przy tarasie njak mam kamienne koło to między niskie trawy posadzę te niskie lilie,one dorastają do 35 cm wysokosci,dłuzej podobno kwitną niż te normalne.Będzie dobrze?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Cudne te begonie i fuksje różowej anabelki nie mam ale wszystkiego mieć nie można .Może za parę lat też się poszczycę takimi pięknymi rabatami :D ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”