Monia,szaleństwo chyba zacznie się jak dostane paczkę od p.Podstolca,bedzie problem gdzie to posadzić.
Jolu,malwy miałam chyba bylinowe,bi jak posiałam jednego roku to kwitły mi dopiero w następnym,a jedną żółta miałam kupowana z gotowej sadzonki na agrze.Lilie kupowałam u nas w sklepie ogrodniczym.
Aniu,czerwona tawułkę też kupowałam w tym roku i rózowa.Jutro chcę iść dokupić lilie miniaturowe,ale aż boję się wejść do ogrodniczego,bo może w międzyczasie mieli nowy towar.
Dorotko,nie widziałam malw w Mai,ale ogladałam tylko w niedzielę,zapomniałam o sobotnim odcinku.Była za to znajoma z ogrodowiska.Jak byś zgadła,bo w piątek pojechałam po spożywke na imieniny i jakoś tam mnie skierowała intuicja.
Yanka,Becia,witam serdecznie i dziękuję.
Elu,roslina o która pytasz to słoneczniczek wariegata,bardzo długo kwitnie.Wierzby nie znam nazwy zupełnie,ale w przeciagu 2 lat rozrosła mi się bardzo,ze objętością wchodzi juz daleko na taras.Begonii nie moczę przed wsadzeniem tylko pod każdą cebulkę daje kilka ziarenek osmocoty,a topsinem pryszcze w sezonie ze 2 razy jak mam rozrobiony do rh.
-- 4 mar 2013, o 20:10 --