To było tak.........

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: To było tak.........

Post »

A ja dziś rano miałam dużo energi chyba Dzięki ;:3 ;:3
Moja córa miała na balkonie nasturcje, zwisała cudownie i było pięknie tylko dużo wody lała rano i wieczorkiem :wit
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Ewciu...pomysł z kobeą furtkową rewelacyjny ;:63 , odkrywczy ;:63 i nowatorski ;:63 .
Ale...tylko jedno. Podlewanie. W czasie upałów może jej być mało wody w takiej doniczce 25 x 25 ;:224 .
Coś by trza wykombinować dodatkowo, jakieś nawadnianie odwróconą do góry nogami butelką na przykład...
No chyba że będziesz na działce tak często aby zapewnić jej wystarczającą ilość picia :;230
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ewunia jak to wszystko wzejdzie to troszkę tego będzie ;:306
Agatko - wzięłam przykład z Twoich parapetów ;:306
Iza mam nadzieję że dadzą radę przecież to nie będzie 200 kg , a jak nie wytrzymają to się nowe dospawa :;230 . dziś na działce była sąsiadka -u nas też wszystko śpi
Jadziu ja mam nasturcję niska i pomyślałam że wysadzę ją w te pustaki - może coś z tego będzie .
Kasiu dlatego myślałam, żeby ziemię połączyć z agrożelem- mam zamiar go kupić żeby altanę pomalować jako tło dla roślinek :;230 , a gdyby się to nie sprawdziło to w butelkach jestem już obeznana :;230
A teraz powiem Wam, że nie mogę usiedzieć już w domu pochodziłam dziś po Waszych ogrodach i wszędzie wiosna ,a ja do swojej wiosny mam 40 km ;:223
Ale pojawiła się nadzieja że w piątek pojadę na działkę i zostanę do niedzieli . muszę przygotować miejsce pod nowe rośliny - no i pod warzywniak :;230 - dlatego najprawdopodobniej zabiorę się z sąsiadką bo przecież z rodzinką to nic nie zrobię ;:223
A teraz co się u mnie dzieje na parapetach :;230
Drugie podejście do patyczków hortensjowych :heja

Obrazek

Obrazek

Wychodzą jeżówki

Obrazek

Obrazek

Hościątka rosną w silę ;:306

Obrazek

Obrazek

i to co teraz podoba mi się najbardziej ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i dwa kolorki :wink: Biała ma łodyżkę zieloną ,a druga w fiolecik wpada :lol:

Obrazek

Pomidorki Venus dla Agatki

Obrazek

Znalazłam szklarenkę którą kupiłam ze dwa lata temu w przypływie pasji ogrodniczej ;:306 ;:306
Przyda się na pomidorki

Obrazek

Cześć wysiewów ląduje już u dzieci w pokoju
Obrazek

Czy ja już się chwaliłam że wykończyłam jednego storczyka ;:145 - mam nadzieję ,że drugi nie będzie za nim tęsknił ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Co to za skobelek co głowę w piasek schował ;:306 ;:306 Kobea ? To też ja za Storczyki się nie biorę ;:306 ;:306
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ewunia tak to kobea ;:108 - codziennie latam i patrze czy nowe kolanko wychodzi ;:306 ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Melduję sie kochana po raz 2 :) u Ciebie piękne rozsady, wszystko pięknie Tobie rośnie :) ;:196
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Już od dawna śledzę Twój wątek :) masz piękny ogród, a i poczucie humoru ;:215 jak ja lubię takich ludzi :) będę zaglądać do Ciebie złotko często ;:108 ;:4
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale popłynęłaś ogrodowo ;:333 No i hortensję ładnie Ci puszczają :tan Czy Ty masz tam ogrzewanie na działce że chcesz zostać ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Ewcia- wschody rewelacja -pomidorki super też uprawiałam kiedyś na parapetach od nasionka -do czerwonego pomidora ,trochę go zle zapyliłam bo w środku nie do końca był
pełny a radoche miałam to było w czasie budowy domu -wszystkie parapety puste a ja szalałam ...jak chodzi o jeżyki to mamy je na działce i truptają od nas do sąsiadów
i jeszcze na następną działkę-wendrowniczki takie, jesteśmy przyzwyczajeni do nich,co nie znaczy, że się nie przestraszę od czasu do czasu... :wit
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

mewa pisze:Cześć wysiewów ląduje już u dzieci w pokoju
:D No i przy okazji można poznać gusty kulinarne szefowej wątku :;230
Ewka...kobea moje marzenie...trzecią turę właśnie wysiałam, dwie poprzednie bez efektu ;:145 .
Jak Ty te płaskie nasionka do ziemi wkładasz :?: Pionowo na sztorc, czy płasko jak talerz ufoludków ;:224 :?: :?: :?:
Pomocy, bo nasionek w moim mieście zabraknie zanim mi coś wylezie, a uparta jestem że hoho ;:108
Nasturcja w pustakach będzie świetnie wyglądała ;:138 , jakbyś ją z lobelią niebieską lub fioletową połączyła, to po prostu bosko by było.
Jak myślisz...czy mogę już ciotuni podiwanić patyczki z hortensj? Obudziły się już? czy poszczekać jeszcze.... ;:224
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ewo - zrezygnowałabym z donicy na furtce, kobea z dwóch pozostałych i tak wlezie na furtkę, to mocno rozrastające się pnącze. U mnie w zeszłym roku zakwitła we wrześniu.
Nie wiem jak często jesteś latem na działce, ale w donicach latem ziemia będzie szybko przesychać, musisz o tym pamiętać.

Po przemyśleniu - jednak daj na furtkę i noś ze sobą sekator bo kobea tak się poplącze, że nie będziesz miała jak wejść. :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Te pustaki kojarzę w półcieniu-wtedy nasturcja może nie zakwitnąć :( Posiałam raz z rozpędu w półcienistym miejscu i doczekałam się samych liści. Też ładne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Ewciu, super wschody, jak dla mnie, możesz pokazywać tą budzącą się przyrodę do życia codziennie

wtedy będę ciągle na Twoim wątku siedziała.

Dziękuję za pomidorki ;:167 ;:167 ;:167 a reszta super cudna, widzę że załapałaś parapetowego wirusa ;:138 ;:138 ;:oj

Witam wtorkowo :heja :heja :heja :tan :tan :tan
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Witaj Ewo
Pięknie powschodziły Twoje roślinki, a kobea cudeńko :tan :tan :tan
;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Ewuniu!.
..witam w piękny, wtorkowy dzionek.
Roslinki super!...patyczki hortensji tez chyba ukorzenione, prawda? Kobea też mi pięknie rośnie...
Oczekuję jeszcze nasionek passiflory / męczennica/...piękną miałam dwa lata temu ..niepotrzebnie jesienią, w doskonalym stanie wyrzuciłam....bo można przechować prawdopodobnie ...ale nie posiadłam jeszcze wtedy wiedzy i mądrości FO
Sprawdzę jak przechowały się dalie...napiszę na pw.
Pozdrawiam ;:3
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”