mewa pisze:Iwonka - masz już tyle odmian i jeszcze szukasz nowości

. Przecież Ty się kolokwialnie mówiąc "zarypiesz" . Kazdą na zimę wykopać ,później oczyścić, posadzić ,
Ewuniu to już taka choroba, że nie mogę się powstrzymać i zawsze będę szukać choć nie mam tyle miejsca jak Janusz aby pędzić.
Mąż dostawił mi stolik w pokoju z myślą, że zwolnię półki a tu nic z tego jeszcze doszło więcej.
Gdybyś widziała minę mojego m. jak taszczę wiaderko na szafkę, bo na podłodze nie może stać bo pies, tego nie da się opisać.
Coś o tym wiesz jak jest masa wszędzie doniczek. Mój m.już marzy o połowie maja.
Wiem, czas najwyższy, to już takie lata, że z ilości trzeba przejść na jakość.
Kasiu dwa lata temu kupiłam dwie w Lidlu , było napisane indica a fotka duży kwiat , zobacz tutaj.

...i wyrosły piękne odmianowe Tropical Red i T.Yellow. A inny razem jak kupiłam odmianowe w Castoramie czy OBI to wyrosły indici.
Nigdy nie mamy pewności z takich sklepów co tak naprawdę nam wyrośnie a próbować trzeba, to dreszczyk emocji i ciekawość co to nam rośnie.
Agatko dzięki
Joluś jest ok., nie wszystkie nasiona kiełkują, ja też w tym roku mam słabsze wyniki. Jak mają dwa listki to kolor już jest określony.
Ja to robię inaczej, najpierw jak zetrę, namoczę na watce i wykiełkują to sadzę po kilka do pojemników, jak podrosną to dopiero dostają swoje m1. Możesz delikatnie przesadzić.
Obecnie moje siewki.