Nie tylko doniczkowe cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nie tylko doniczkowe cz.3

Post »

Ewa pisałam u Ciebie, że nie a jednak wysłałam swojego do Lidla ale koło mnie nie było kann, kupił mi tylko agapanta niebieskiego.(moje biały i niebieski nie przeżyły poprzedniej zimy)
Po tym co zobaczyłam to wątpię czy da radę wyrosnąć tak go okroili, żałuję że nie zrobiłam fotki ale już nie będę w nim dłubać.
I kolejna kanna tym razem z Castoramy, ciekawe czy znów indica. :wink:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Kochani coś nie mogę się zabrać aby wszystkie domowe w pełni pokazać, bo ciągle tło mi nie odpowiada. :wink:
Więc wymienię: aichrysony 3 odm., adenium, hobbit, 2 aloesiki, malutkie żyworódki, 2 koleusy, ginura, wilczomlecz białounerwiny, wilczomlecz lśniący, hoja carnosa, anturium, zwykła paproć, 3 skrętniki, 3 fiołki, belamkanda, fikus elastica variegata, kliwia, młoda walotta, scindapsus, 2 pelargonie, grubosz, tolmiea menziesi 2 odm., hutujnia, fuksja i obecnie pędzone i siane pacioreczniki.
A to foto mix.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonka - masz już tyle odmian i jeszcze szukasz nowości ;:oj . Przecież Ty się kolokwialnie mówiąc "zarypiesz" . Kazdą na zimę wykopać ,później oczyścić, posadzić , Kurcze naprawdę Cię podziwiam . Czy masz przyczepę samochodową jak Janusz?- na wystawianie na zewnątrz?-zapewne niedługo Ci się przyda ;:306 , jakby co to w Casto są :;230 :;230
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Iwona1968 pisze:I kolejna kanna tym razem z Castoramy, ciekawe czy znów indica.
Iwonko...no przecież stoi napisane że indica :wink: ...zresztą ja tez sie napaliłam w casto na kannę....indica wyoming...popularna, ale marzyłam o takim kolorze...i mam...no i jeszcze na necie coś zamówiłam...będę miała kannowo w tym roku ;:108 :;230
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wszystkie roślinki piękne i uchwycone tak jak trzeba

zieleń przecudna, i zdrowo rosnące kwiatuszki ;:oj ;:oj
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Iwonko ;:7
Na 18 nasion kann-na razie tylko 10 wyszło :shock: :? .Nie wiem,co z resztą,czy zgniły,czy czekają...
Wszystkie listki zielone-pewnie już tak zostanie,co? :lol:
Muszę posadzić do osobnych doniczek chyba?Już są trochę większe,niż na zdj.

Obrazek

Śliczne roślinki pokazałaś ;:215
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

mewa pisze:Iwonka - masz już tyle odmian i jeszcze szukasz nowości ;:oj . Przecież Ty się kolokwialnie mówiąc "zarypiesz" . Kazdą na zimę wykopać ,później oczyścić, posadzić ,
Ewuniu to już taka choroba, że nie mogę się powstrzymać i zawsze będę szukać choć nie mam tyle miejsca jak Janusz aby pędzić.
Mąż dostawił mi stolik w pokoju z myślą, że zwolnię półki a tu nic z tego jeszcze doszło więcej. ;:306
Gdybyś widziała minę mojego m. jak taszczę wiaderko na szafkę, bo na podłodze nie może stać bo pies, tego nie da się opisać.
Coś o tym wiesz jak jest masa wszędzie doniczek. Mój m.już marzy o połowie maja. ;:306
Wiem, czas najwyższy, to już takie lata, że z ilości trzeba przejść na jakość. ;:306

Kasiu dwa lata temu kupiłam dwie w Lidlu , było napisane indica a fotka duży kwiat , zobacz tutaj.
Obrazek
...i wyrosły piękne odmianowe Tropical Red i T.Yellow. A inny razem jak kupiłam odmianowe w Castoramie czy OBI to wyrosły indici.
Nigdy nie mamy pewności z takich sklepów co tak naprawdę nam wyrośnie a próbować trzeba, to dreszczyk emocji i ciekawość co to nam rośnie.

Agatko dzięki ;:196

Joluś jest ok., nie wszystkie nasiona kiełkują, ja też w tym roku mam słabsze wyniki. Jak mają dwa listki to kolor już jest określony.
Ja to robię inaczej, najpierw jak zetrę, namoczę na watce i wykiełkują to sadzę po kilka do pojemników, jak podrosną to dopiero dostają swoje m1. Możesz delikatnie przesadzić.
Obecnie moje siewki.

Obrazek Obrazek
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niech maluszki pięknie rosną w siłę;) :wit .
Awatar użytkownika
pull
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2012, o 20:39

Post »

Mam uwagę do hodowców pacioreczników z nasion. Na styku szyjki korzeniowej i pędu widać wyraźne zgrubienie. Z tego właśnie miejsca wyrasta drugi poziom korzeni a następnie rozrasta się kłącze. Dlatego ten fragment pędu powinien być przykryty ziemią - nawet jeszcze przed rozpikowaniem siewek. Po przesadzeniu do własnego M-1 lepiej posadzić za głęboko niźli za płytko. :wit
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

:wit Iwonko,piekne maluchy ;:63
Czy te siewki będą kwitły jeszcze w tym roku i czy potrzebują bardzo dużych donic :?:
Bo może i ja bym spróbowała w następnym sezonie ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Pati, Piotr ;:196

Marylko dzięki, ;:196 będą kwitły. :D Poniżej masz siewkę Tropical Rose w małej doniczce i siewkę Ingeborg w dużo większej donicy.
Wielkość zależna jest od odmiany rośliny matecznej. Jeśli chcesz małą, domyślam się że o taką Ci chodzi to kup na wiosnę Tropical Rose albo T. Red albo T. Wchite często są sprzedawane te siewki firmy Vitroflora.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pull
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2012, o 20:39

Post »

Iwonko Twoje ostatnie prezentacje rewelacyjne. Utrzymuj taki wysoki poziom dalej. ;:333

_________

U mnie w szklarni prawdziwy powiew wiosny. Ruszyła trzmielina japońska.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tropical Rose, piękne ma kwiaty i nie jest bardzo wysoka,o taką mi chodzi, Dzięki za info.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Marysiu wszystkie z serii Tropical nie są wysokie ,a są w różnych kolorach. W zeszłym roku Mariusz ( szczytnicz38) miał w sprzedaży całą serię Tropical
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki już go szukam....
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”