Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...

Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...

Post »

Anetko przed kopiącym psem to tylko ogrodzenie pomoże, on tak ma w genach ;:222
Aniu kocham ten łan floksa pod jodłą mimo że z braku słońca słabo kwitnie ale ta zieleń jest cudna. ;:167
Justynko jeżeli te liście są zdrowe i zielone to je zostaw ale jeżeli suche i mają plamki grzybowe to musisz je poobcinać i spalić. Potem wyzbierać wszystkie stare liście z ziemi, rozgarnąć koczyki i dopiero wtedy pryskać miedzianem. ;:108

Już niedługo będą tak kwitnąć floksiki
Obrazek
tego mam od AniDS

Obrazek

a ten rośnie pod jodłą
Obrazek

Mam jeszcze pod magnolią ale nie umiem znaleźć zdjęcia ;:131
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Te poduchy są bardzo urocze.
Już niedługo znowu je zobaczymy, bo dobrze przezimowały.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Koty mnie śmieszą i zazdroszczę im pewności, że wszystko im się należy, bo taki jest porządek świata :D
Floksy śliczne, mam tylko różowy, ale rozrósł się w strasznie wielką poduchę. Będę ograniczać :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko, ale masz cudowny ten zakątek z jodłą i floksami ;:63 Czy ten żywopłot dookoła to bukszpan? Pięknie to wygląda - nie wiem dlaczego nie znam tego miejsca u Ciebie ;:173
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majka, o jeden dzień za późno przeczytałam wzmiankę o floksach :? Cięłam wczoraj byliny i floksy wydawały mi się szare, więc trochę je poobcinałam.... ;:224
Na różach oberwałam większość liści, wkrótce zrobię oprysk miedzianem ;:173
Trochę mnie zmartwiły zapowiedzi mrozów w przyszłym tygodniu..u mnie wegetacja rusza... ;:218
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z floksów kocham szydlaste i te maluchy mogą sobie rosnąć do woli. Jak już uporam się z różami to powsadzam kępki floksów, macierzanki czy innych takich maluszków w nogi różanych terminatorek i będę miała z głowy widoki gołej ziemi pod różami.

Grażynko ten mój pod jodłą zawsze taki szary po zimie ale bardzo szybko robi się zielony ;:215

Ewuś kocie istoty zawsze są pępkami świata ;:306 Edul przyjdzie do mnie, usiądzie z przymrużonymi ślepkami i czeka aż raczę się domyśleć o co mu chodzi a jak wstanę żeby go obsłużyć to łaskawie pokazuje że chce jeść, pić lub wyjść na dwór i zawsze dziwi się że go nie rozumiem. ;:306
Skoro będziesz ograniczać różowego floksa to mogę prosić o kawałek ;:180

Monia nie znasz tego kawałka bo rzadko go pokazuję, to jest taka rabata wstydu jak wymyśliła Aguniada na taki kawałek ogrodu do przeróbki a mój jest ciągle w przeróbce. ;:131
Tak to jest żywopłocik bukszpanowy i podobne robię na każdej rabatce od północnej strony choć w tym wypadku projekty tego fragmentu były zupełnie inne - miały być 4 narożne rabaty otoczone żywopłocikami z bukszpanu a w środku jodła. Od pomysłu minęło trochę czasu i zamierzenia się zmieniły. Powoli doprowadzam ten kawałek do zamierzonego ładu i powinnam w tym roku częściej go pokazywać. :uszy

Kasiek skoro je przycięłaś to nic strasznego się nie stało, będziesz miała bardziej zwartą kępkę. Floksy przycina się z reguły po kwitnieniu lub jesienią . Ja swoje czasami przeczeszę grabiami żeby wykruszyć te suche listeczki.
Te wahania dobowe temperatury mnie najbardziej martwią, ale miejmy nadzieję że nie będzie tak źle. :uszy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Też mam nadzieję ,że nie będzie aż tak wielkich różnic miedzy dniem nocą .Kto by z nas nie wolał Majka łagodnego przechodzenia ,ale nie od nas to zależy ;:224 Też uwielbiam kwitnące floksy szydlaste ,a ten od Ani Ds śliczne ma kolorki . Zawsze z utęsknieniem czekam na to kwitnienie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Bry wieczór... mnie także martwią zapowiedzi mrozów, ale liczę że tak źle nie będzie... w każdym razie luzuję z ambitnymi planami, bo aura jeszcze zdradliwa i niepewna.
Floksy przeurocze, Majutku... Bardzo lubię te delikatne kwiaty, zarówno niskich jak i wysokich odmian...
Miłego kolejnego tygodnia!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu tak mi wpadł ten floksik w oko że go wydębiłam od Ani a teraz się ładnie rozrasta. ;:215
Aguś też powoli będę robiła, jeszcze muszę jabłonkom wyciąć wilki, wygrabić część liści zwłaszcza spod orzecha, pościnać dużo suchych bylinowych. I mam pytanie - czy ścinać już suche trawy czy jeszcze poczekać :?:
Tobie udanego tygodnia w fabryce ;:196
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:162 :wit Majka, jeszcze poczekaj z trawami. Ja swoje powiązałam i czekam na koniec marca. Podobno jak zauważysz ziekone młode listki, to wtedy można je ściąć. Nie wiem czy tak jest, ale ja czekam. Różowego floksa mogę Ci przywieźć. To jest ten nad oczkiem.

Obrazek
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pewnie za kilka dni da się odkroić kawałek floksa :D Siewki kolorowej dziewanny też dobrze widać, więc może w przyszłym tygodniu wyślę-jeśli nie będzie mrozów :wink: Gdybyś miała przypadkiem sadzonki swoich floksów, lubiłabym takie :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tez lubie te poduchy floksow ;:167 a foto Tosi jest nieziemskie ;:333
Traw tez jeszcze nie przycinam, powiazane sa, to niech sobie jeszcze beda zwiazane - moje i tak pozno ruszaja, to niech maja cieplo w srodku.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam po ciężkim dniu pracy choć może nie tak stresującym jak praca w fabryce jakakolwiek by była :wit
Tosia ładniutki ten floksik , bardzo chętnie przyjmę kawałek ;:196
Traw nie wiązałam wcale bo rozplenicy nigdy nie wiążę, wolę jak swobodnie fruwa na wietrze, a miskant Zebrinus sztywno trzymał swoje pióra więc tak go zostawiłam. Poczekam aż skończą się mrozy nocne. ;:173
Ewuś moje floksy rozłażą się bez pamięci jak to one potrafią więc chętnie je podskubię z boków. Twojego chętnie przygarnę a i siewki dziewanny też bo kocham te bezproblemowe kwiecie. ;:167
Na ogrodzie mam nawet sporo siewek tej zwykłej pospolitej dziewanny mimo że M. jak kosi to nawet na nie nie zwraca uwagi i zawsze są bez łbów. :evil:
Julek taki zestaw floksów z innymi kwiatkami są niesamowite ;:215
Pisałam Tosi że traw nie wiążę , niech same się trzymają a mam tylko bezproblemowe to muszą przezimować , innego wyjścia nie mają ;:306

Troszkę wiosny w ogrodzie.
Coś mi się zdaje że Szachownice perskie od Ewuni-taczuni zachciały przelatować i przezimować spokojnie a teraz raczyły wyglądnąć na świat ;:oj
1.
Obrazek
2.
Obrazek
3.
Obrazek
Resztę chyba zgubiłam ;:131

Cebulica Tubergena też już pcha się do słońca
Obrazek

krokusy coraz większe
Obrazek

przebiśniegów przybywa w ilości i wysokości - na tle szarego floksika
Obrazek

a to floksik pod magnolią - prawie cały zielony a jaki grubiutki ale nie umiem znaleźć zdjęcia kwiatków ;:131
Obrazek

ruszająca Pashmina która wcale nie była okryta, tzn pędy stały sobie tak nad kopczykiem i chcą rosnąć ;:215
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wszystkie róże zacznają sie budzić .Najgorzej wygląda La france chociaż była okryta .Może taki jej urok,ze ma ciemniejsze łodyżki .Nawet patyczki Chopina,których nie okrywałam mają sie jak na razie dobrze .Oby teraz te przymrozki ich nie załatwiły .Oczęta też mają się dobrze .Coraz więcej nosków się pokazuje
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majka, poduchy floksów wyglądają super! Przebiśniegi na ich tle też ;:173
Różyczki jak dotąd zieloniutkie wszystkie i rwą się do życia aż miło :tan
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”