Mój kwiecisty zakątek cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek cz.5

Post »

Przepraszam , że mnie nie było kilka dni , ale tyram , nareszcie ;:215 Rąbię drwa , aż wióry lecą. ;:224 ;:224 Kondycję wyrabiam do sezonu . ;:333 Pogoda zepsuła się , choć i tak nie była za ładna. Trochę śniegu popadało , nie chce wredna zima odpuścić. ;:124 Nie wiem , jak to się stało , ale pod śniegiem tulipany , krokusy i szafirki wypuściły ''noski'' ;:oj ;:oj Mało tego , posiane jesienią nasiona dyptamu wzeszły , na działce , nie w domu.
Nie ma innej opcji , wiosna pcha się na siłę ;:108 ;:3
Justyś , hibki są wkurzające, póżno wychodzą , przeważnie w początku maja. Tak jak ich ''drewniani'' bracia , także póżno liście wypuszczają. Miałem jedną czerwoną tawułkę , moja wina , dałem jej uschnąć , rosłą pod bzem i w czasie suszy znikła. ;:202 Jaka ziemia , u mnie w tym miejscu lekko kwaśna pewnie , nigdy nie sypałem tutaj wapna, tylko gdzie skalniaki , tam podsypuję. Moje liliowce jeszcze w lodówce, za kilka dni posieję.
Marysiu , mam co prawda psa , ale z nim nie da się schudnąć. On taki szczuplutki jak i ja. ;:306 Na długi spacer nie da się wyciągnąć . Za kilka dni zaatakuję włości z łopatą i motyką. No tak te ''stare'' bułeczki są bardziej sycące niż te pompowane. :wink: Zasiewy dopiero w początkowej fazie. Jednorocznych nie sieję dużo. Na byliny jeszcze czas. ;:333
Jurku , z tą kłódką to zły pomysł. Nawet gdybym klucz wyrzucił i tak bym ją szybko wytrychem otworzył. ;:306
Kasiu , niestety , do tych roślinek tylko powzdychać mogę. Ich ceny na pewno nie spadną do ''mojego poziomu'' . Więc powzdychamy razem . ;:202
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MORANGO pisze:Tadziu miłek cudowny, ale cena jeszcze ;:oj ;:oj ;:oj bardziej, ale ten rarytasik z ebaya och moje marzenie, powzdycham troche do niego ok ? :;230
A mój miłek amurski tej zimy chyba nie przeżył , miałam go już z 7 lat nawet kilka osób ma już sadzonki od niego , a nie wyszedł do tej pory z ziemi . :cry:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

No nareszcie Tadzio się pojawił i zaraz słońce za oknem zaświeciło ;:3 a u mnie drwa leżą i nie ma kto rąbać, pan z miasta mógłby sobie odciski na łapkach porobić ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No,proszę jaki przygotowanie do sezonu,drwa,,, ;:180 A u słonko wychodzi :tan ;:3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Drwa teraz rąbiesz? Zazwyczaj to się chyba jesienią robi, jak to sezonu grzewczego się człowiek szykuje?
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Hi hi niektórzy piszą ,by tylko bzdury popisać a o coś zapytać ?to...,,, przepraszam,,,za moj nietakt
bardzo dobra uwaga do wyżej napisanego postu.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Tadziu miłej niedzieli u mnie słoneczko było sliczne ,teraz troche chmurek...ale i tak nie wytrzymam i polece pózniej zobaczyć co w trawie piszczy :uszy Na razie tylko przebisniegi i jeden ciemierniczek ;:224
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Geniu , bardzo dziwna sprawa, tamte , wybitnie mrożne zimy przeżył , a tej nie :?: ;:oj ;:oj Ziemia była tylko przy powierzchni lekko zmarznięta , może wilgoć mu zaszkodziła. :?:
Marysiu , moje łapki wyrobione , choć przez zimę wydelikatniały :wink: Odciskó nie będzie , jak się odpowiednio narzędż trzyma ;:306 ;:306
Aniu , drwa nie moje , ale w ramach rozgrzewki do sezonu popracować warto. ;:108 ;:108
Gosiu , to drewno za darmochę, do tego świeże. Do palenia musi wyschnąć , mokre nie ma tylu kalorii i mało ciepła daje. Ma na to cieplejszą połowę roku , jesienią będzie suche ;:108
Wiesiu , nie wszyscy muszą się znać na przygotowaniu opału. ;:333
Dorcia , nie wiem , czy ruszać się z domu. Stagnacja na działce. Tylko 2 na plusie , śnieg nie topnieje . U mnie na całej działce warstwa zbitego śniegu , tylko okienka miejscami. ;:202 Pod blokiem cieplej , to już tylko tam gdzie był odrzucany. Ja bliżej Syberii ;:223 ;:145 Miłej niedzieli. :D
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Tadziu jak tam coś sie już u Ciebie z tej ziemi wykluwa ? ;:3 na nadzielę zyczę :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kasiu , przez ''oczka '' w śniegu widać tulipany i krokusy, ledwie pokazały noski.Pewnie i pod śniegiem coś jest , ale jak zobaczę. Ważne , że wszystko świetnie przezimowało. ;:215
Miłej niedzieli ze słońcem :D ;:3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Tadziu, u mnie powoli widać wiosenkę więc wysyłam ją do Ciebie razem z tym hulającym wiatrem, żeby szybciej dotarła na lubelszczyznę :wink:
Dużo jeszcze leży u Ciebie śniegu? Za wcześnie na porządki? Ja zaczęłam wczoraj sezon i dzisiaj planuję znowu na chwilkę wyskoczyć i podziałać na rabatkach ;:65
Pozdrawiam marcowo i wiosennie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kasik , u mnie jeszcze regularna zima. Ziemia zamarznięta , grubo śniegu na roślinach . Choć już coś tam zaczyna na siłę z tej zmarzliny wychodzić. ;:333 Dzięki za ciepły wiatr, oby po drodze nie wystudził się. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tadziu, a u Ciebie to żadnych oznak wiosny w ogrodzie nie ma :?: Może by jakieś kwiecisty zakątek pokazać, co ;:180
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu , co ja mogę pokazać ;:oj 90% działki pod śniegiem. ;:202 Jak cożś zakwitnie pokażę. Kiedy to będzie .... nie wiem. Zależy od pogody.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadziu!
...witam serdecznie w niedzielne przedpołudnie.
Słoneczko przedziera się przez chmury...ale zdecydowanie chłodniej niż wczoraj...tylko 7 st. ...i wietrznie.
Zyczę miłej i ;:3 niedzieli...obowiazkowo bez śniegu... ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”