Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Post »

Nawet zimą u Ciebie jest pięknie :uszy , wypuszczasz już pieska na powietrze? :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie jednak dużo więcej śniegu. Zajęłam się domowymi-wszystko poza wielkimi daturami przesadzone, a i te wielkie wniosę chyba do domu. Koty (wiem to na pewno :evil:) zechcą włazić do donic w wiadomym celu-potnę krzewy hortensji i tawuł, które wsadzę w ziemię :twisted: Założę się, że kosmate nóżki (i tyłeczki) nie zechcą rezydować w donicach w takich warunkach :D Ale te ostatnie trzy wielkie donice to już na jutro, dziś będę wypoczywać.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Jak to cudnie zobaczyć już na ogrodowych fotkach prawdziwe tchnienie wiosny ;)
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przedwiosenny słynny Agusiowy (i PanaeMowy :wink: ) trawniczek :D . Za chwilkę wszystko wybuchnie zielenią :) . U mnie też chyba nie ma szkód (pomijam podeptane przez sucz dwie hortensje ;:124 , ale będą żyć :roll: ).
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Pierwsze fotki nawet z takim szarym trawniczkiem są piękne bo już widać wiosnę ;:138 zazdroszczę ci tych ogrodowych prac już nie mogę się doczekać u mnie ;:65 ;:65
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, mnie też nosi żeby zadziałać z trawnikiem, podobnie jak u Ciebie mam ślady po śniegu...kiedy zaczynasz akcję wertykulacja + nawożenie? :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko nie mogę nadrobić zaległości ;:185 ale jestem w moim ulubionym ogrodzie. Przysiądę sobie na znanym mi murku, powdycham zapach dymu palonych gałązek i popodziwiam wiosnę, bo u Ciebie prawie w ogóle nie ma śniegu. Jak to się stało ?
Miłej niedzieli życzę :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś sporo solidnej pracy wykonałaś ale czy coś cieszy bardziej ? Nic do szczęścia więcej nie potrzeba...grabi i kawałka niebieskiego nieba.
Ławka dla Pat cudna...właśnie takiej szukam...możesz podpowiedzieć mi kochana gdzie takową zdobyć? zakochałam się w niej ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mnie też nosi, ale nie ma sensu.
Tyle ławeczek, ale czy Ty w ogóle na nich przysiadasz?
Ja tam jakoś nigdy nie mam czasu. Ciągle cos sadzę, piele, ogladam.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Zazdroszczę takiej ogrodowej pogody.
U mnie jeszcze śnieg i mokro.
Ogród wygląda naprawdę pięknie.
Panujący u ciebie porządek (szeroko pojęty)-budzi szczery podziw.
Pozdrawiam ;:196
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Aguniu -pooglądałam Twój ogród i nie mogę uwierzyć, że u Ciebie wiosennie u mnie w ogródku przydomowym to po prostu skawalone pryzmy śniegowe na 80 cm mimo ,ze w słoneczku ok południa były 32 st chyba w innym kraju mieszkamy ? poczytałam o opryskach " promanolem" nigdy nie robiłam tym środkiem -wypróbuję, czy to tylko do połowy
marca ? w przydomowym zrobię w tygodniu gorzej z działką bo jutro jedziemy z M. na działkę czy to oprysk profilaktyczny ? i mogę nim potraktować RH i azalie i hortensje
wszystko jak leci ? U mnie nie widziałam specjalnie jakichś robali jedynie mszyca zaczęła niszczyć liście buków i to była jakaś "zdobniczka" ale udało mi się ją pogonić nie pamiętam nazwy środka ale to był jakiś Bayerowski - bardzo skuteczny ,mszyca tez była trudna do zidentyfikowania.Aguniu zdjęcia cudo uwielbiam robione " pod słońce "
dają piękną kontrę a wówczas całe zdjęcie nabiera plastyczności i można wychwycić niuanse w kolorach .Hortensje cudo moja wanilka nie była tak wybarwiona może za mało słońca bo dokarmiona była dobrze,są u Ciebie paprocie czy to pióropusznik?-też mam zamiar posadzić kilka ale muszę wypróbować której się u mnie spodoba ,brakowało mi po wizycie u Ciebie Saruni -Życzę zdrówka Tobie ,córci i P. M -Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Cześć Aga, trudno było nadgonić wczorajsze wpisy, ale udało się, mam tę przyjemną lekturę za sobą. Znów nie śpię, mała cały czas gorączkuje. Wczoraj udało mi się raptem dokończyć wycinać miskanty, ciachnąć rozchodniki i tyle. Dzień zakończyłam wizytą w szpitalu w Wilanowie na dyżurze pediatrycznym, od chorusianych maluszków aż czarno. Tak więc przyszły tydzień będę z maluchem w domku. Czytałam o Twoich planach zakupowych i przeróbkowych, będzie super. Pisałam kiedyś, że mam na liście klon Gold Globosum, co oczywiście jest nie prawdą, zerknęłam do zeszytu i mam w planach jeszcze dwa: Red Sunset i właśnie Kelly's Gold. M potwierdził, że na Dzień Kobiet oba są moje. Bardzo się cieszę. Wczoraj znalazłam też miejsce na jakiegoś ładnego rozłożystego berberysa, więc zapytam Cię o harlequina, widziałam u Ciebie taką piękną kępkę czy ona jest z jednej sadzonki? Dziś od wczesnego rana bardzo wieje, słoneczka chyba nie zobaczymy :( Pozdrawiam niedzielnie.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Aguś, w sprawie ławeczki napisałam na PW...już ją widzę oczami duszy w różowościach....a może nie powinnam tego pisać, bo zmienisz zdanie :D
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Witaj Aguniu niedzielnie ,u mnie pochmurno, nie jadę na działkę -pojedziemy w tygodniu to pożytek z wyjazdu będzie lepszy -zrobię te opryski jak się już od Ciebie dowiem
a w ogóle śniło mi się po wieczornej wizycie w Twoim ogrodzie, że byłam u Ciebie i siedziałam na ławeczce przy brzozach- w pewnym momencie poprosiłaś żebym zeszła na
chwilę bo musisz odłączyć ogrzewanie -bo na całej powierzchni masz podłogowe z wrażenia się obudziłam ....... ;:196 ;:196 Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aguś!
...witam serdecznie w niedzielne przedpołudnie.
Ślicznie , doprowadzony do perfekcji ogród... ;:138
U mnie dzisiaj zdecydowanie pogoda pogorszyła się....jest pochmurnie, wietrznie...a temp. tylko 4st.
Życzę miłej ;:3 niedzieli. ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”