Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Post »

Wszystko co masz do przesadzenia to rób teraz, jak ziemia rozmarzła, rośliny jeszcze dobrze nie wybudzone to nawet nie zauważą zmiany miejsca. Takie przemeblowania ogródowe najlepsze są wczesną wiosną.A nad rzeczką możesz zrobić fajny mostek, albo i tarasik do opalania, pomysłów 1001.
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Bądź młyn. ;:306
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mario mostek odpada niestety, bo tuż przed rzeczką kończy się teren ROD :cry: . Kriss z tego też powodu młyn również odpada, choć to kuszący pomysł :;230 . Tak sobie cały czas myślę o roślince, która Cię zainteresowała.. i tak przywołuję w pamięci wyższe roślinki które w tym rejonie rosną... Na razie przychodzi mi do głowy tylko porzeczka pienna i pełno wysokich marcinków. Normalnie spać nie będę mogła spokojnie, dopóki nie rozwiąże tej zagadki ;:223 . Niech ta wiosna się pospieszy trochę, bo kwitnące roślinki łatwiej zidentyfikować ;:306 . Mario dzięki serdeczne za podpowiedź odnośnie przesadzenia gagatka :wink: . Ja to bym go wyeksmitowała z działki, ale mojemu M się podoba, więc tylko zmieni miejscówkę :wink: .
Pozdrawiam wszystkich cieplutko! ;:3
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam w gronie działkowiczów. Śliczną masz działeczkę, a ta rzeczka to skarb, woda do podlewania na wyciągnięcie dłoni. W upalne dni chłodek od wody, może nawet kaczeńce. Życzę przyjemnego uprawiania działeczki i miłego wypoczynku.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Spędziłem sen z Twoich powiek. ;:145 :;230
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Witaj Jarzębinko :wit , wyrzucasz takiego pięknego bukszpana ;:oj ? Chciałabym bardzo aby u mnie taki rósł. Próbowałam ukorzenić bukszpanowe patyczki ale nie udało mi się. Działeczkę masz sporą i fajnie, że rosną na niej jabłonie. Wiosną cudnie będą wyglądały obsypane kwieciem. U nas już przedwiośnie, prawda? Słońce świeciło i śnieg znika w zawrotnym tempie. Zdradzisz jak się nazywa rzeczka. Pozdrawiam serdecznie
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Witam Krystynę i Lusię :) ;:180
Lusiu, ja tego bukszpanu nie wyrzucę, bo M broni go własną piersią, a okruszkiem to on nie jest :;230 ale chce go przesadzić, bo w tym miejscu wymyśliłam sobie mieć hostowisko :lol: . A no, przedwiośnie pełną gębą ;:3 ;:138 . Rzeczka nazywa się Kacza :wink: :;230 ;:306
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

To się Kasiu, przy tym pięknym bukszpanie napracujecie, ale warto. A ja Twoją rzeczkę znalazłam pod nazwą Kaczo Strega. I wiem już mniej więcej w jakich okolicach Trójmiasta leży Twoja działka. W tej chwili u mnie za oknem piękne słońce, popracowałabym sobie trochę w ogródku ale nie pojadę dziś na Kociewie. Pozdrawiam niedzielnie.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Kasiu Jarzębinko miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj zwiastun wiosny piękny i działeczka też nie długo cała się zazieleni ,a bukszpan przesadź :wit
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Zostaw ten bukszpan, on i tak rośnie w taki sposób że możesz posadzić koło niego hosty.
Ale jeśli koniecznie chcesz go przesadzić to właściwie możesz już teraz, ale przygotuj się na ciężką robotę i nie masz gwarancji że się przyjmie.
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Witam przemiłych gości pięknie, niedzielnie! Ale Was dużo ;:138 !

Dła Was dziś, śliczny słoneczny kawełek żywopłotu frontowego,:
Obrazek

Krzaczki sadzone były jako straszne maluszki, choć już kwitnące :D , ale teraz ich praktycznie nie widać :cry: , boję się, że padły ;:145

Ok, co do bukszpanu, przemyślę jeszcze kwestię przesadzenia, skoro go tak dzielnie bronicie, wespół z moim M :;230 .
Eh, tak by się chciało na działeczkę, zwłaszcza że słonko pięknie świeci, ale wiatrzysko jest niemiłosierne :evil: .
Pozdrawiam cieplutko, miłej niedzieli! ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Zawsze mozesz bukszpan uformować są osoby które piekne zielone rzeźby z niego robią
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Kasiu!
Miło widzieć na forum kolejną sąsiadkę z trójmiasta. Życzę ci udanego "przemeblowania" działki.
A jakbyś chciała poznać forumowe koleżanki z Gdańska i okolic - to zajrzyj tutaj - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 16&start=0
serdecznie zapraszam :lol:
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Dorcia, Amba witajcie! ;:7
Dorciu widziałam na FO pięknie uformowane bukszpany i inne zieleninki, ale nie pasuje mi to do klimatu ogródka, który zaplanowałam w stylu wiejskim/rustykalnym :oops: . Na razie chyba zostanie jak jest.
U mnie dziś pogoda piękna, a ja raczej znów nie dam rady jechać na działkę :cry: . Komu potrzebne jeżdżenie po urzędach, nie można by pewnych spraw załatwić meilowo? :evil: .
Słuchajcie kochani odwiedzający, mam kolejną zagwozdkę. Mam hortensję, nie wiem jaką, nie znam odmiany :oops: . Poczytałam trochę o cięciu hortensji, ale nie jestem cięższa w wiedzę ani o gram :( . Wszystko przez to że nie wiem co mam :evil: . No więc pytanie brzmi ciąć ją teraz? Jak ciąć? Co ciąć? i jak nisko? Nic nie wiem o hortensjach, nawet nie mam jej fotki gdy kwitła, bo w momencie zakupy działki było już po kwitnięciu. Wiem tylko, że różowo sobie kwitnie ;:306 . Pozdrawiam serdeczne i życzę miłego dnia i tygodnia ;:3 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”