Rośliny Karoliny cz.III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Rośliny Karoliny cz.III

Post »

o wow ;:111 a przypomnij, gdzie takiego cudaka kupiłaś? kaktusa znaczy ;:215 bo jest przepiękny ;:167 takiego to i ja bym kupiła i miałabym M z głowy ;:306 bo chodzi i zachwyca się kaktusami, ale najlepiej to on by kupił a TY żona podlewaj opiekuj się itp... ;:222 więc taki co to podoba mi się to może u mnie zagościć ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Karolinko ;:108

Wspaniała kolekcja fiołeczków, ;:138 , hojce też nic niebrakuje, ;:219 i kaktusy niczego sobie ;:215 , jest co oglądać ;:162 .

Pozdrowionka :wit
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28

Post »

Śliczne epi. Oby Ci rosły jak najszybciej ;)
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Karolinko pytasz o pielęgnację filodendrona-nie robię niczego szczególnego-stoi w jasnym lecz nie nasłonecznionym miejscu i podlewam, gdy przeschnie, ale niezbyt często. Dostałam Kawałek tej roślinki od Filigranowej ale ładnie się puściła i rośnie. Widzę, że ostatnio stał się bardzo modny i poszukiwany na Fo. Chmmm wkrótce pewnie i ja pokażę własnego :) A Twoje nowe Kaktusy-bombowe-w przenośni i w rzeczywistości :)
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

;:oj ;:oj ;:oj Ten kaktusik jest fenomenalny ;:167 ;:303 Sama się w nim zakochałam ;:303
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08

Post »

Witaj Karolinko - przepiękne kwiatuszki , a zwłaszcza eszynusy i begonki , mam już oczopląsy ,
a zwłaszcza do urokliwej chryzantemy
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Halloooo, Karolinko,

no teraz to przesadziłaś z absencją w swoim wątku :;230

Niedługo wiosna, pojaw się!!!
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolinko daj fotkę swojego aichrysonka. ;:196
Muszę przyznać, że nie spodziewałam się, że to cudo tak szybko rośnie.
Chciałabym uformować ale jest strasznie gibki, pracuje nad tym.
Tamten jak zrobi się cieplej. :wink:
Czekamy na fotki.
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Karolinko!
Zaintrygowana tym, co mi napisałaś na PW, z ciekawości przybiegłam do Ciebie.
Gratuluję różnorodności, kolorów i miłych dla oka zdjęć.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

wszystko u ciebie piękne gazanie, piwonie,liliowce i kaktusiki,tez ;:167 mam kilkanaście :wink:
Dobrego,pogodnego dnia ;:3
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Aniu - anabuko1 witaj serdecznie! Dziękuję za odwiedziny, staram się z kaktusami nie szaleć bo to równie wciągające rośliny jak hoje, fiołki. A miejsca brak... Liliowce uwielbiam, wsadziłam kilka sztuk na jesień, mam nadzieję że przeżyły zimę i będą pięknie kwitnąć.

Iwonko - raflezjo witaj! Bardzo dziękuję, że zajrzałaś do mnie. Czytać pochwały z Twojej strony to dla mnie zaszczyt :D Zastanawiam się od jak dawna hodujesz rośliny doniczkowe, zgromadziłaś ogromną kolekcję różnorodnych kwiatów i cudownych zdjęć, jest na czym oko zawiesić!

Iwonko - Iwona1968 ;:196 Będą fotki aichrysonków. O dziwo rosną w bardzo chłodnym pomieszczeniu, na północnym parapecie, w temp. która w mroźne dni bywała bliska zeru. Jestem z nich dumna. Nie są to jakieś specjalnie duże okazy ale myślę, że po tym zimowaniu jak poczują ciepełko, wystrzelą szybko ze wzrostem. Kto wie, może doczekam się kwiatuszków... Nie są specjalnie dekoracyjnie ale radocha jest... to znaczy byłaby. Razem z aichrysonami zimuje bilbergia, vallota, jedna z kliwii - jak nie zakwitną w tym roku to się wkurzę ;:161 Do chłodnego pomieszczenia wyniosłam także nagarbię bo mi się strasznie sypała w domu. O dziwo teraz nie zrzuca liści. W zeszłym roku pięknie rosła na zewnątrz, w domu umierała. Myślę, że na wiosnę odbije.

Agatko wywołałaś mnie to jestem! Trochę przesadziłam. Wiosna jest bliżej, niż myślimy, od dwóch dni poranki są słoneczne, z temp. ok 5-7st. Ok południa zrywa się lodowaty wiatr znad morza i wszystko wraca do normy... No ale za parę dni ma być stopni naście, to może uda się troszkę wygrzać gnaty.

Stefciu witaj! Oczopląsu to Ty dostaniesz jak dłużej pobędziesz z nami na forum. Eszynantusy to rośliny niewdzięczne i nie warte zachodu. Takie jest moje zdanie. Mona Lisa całkiem mi się posypała, Caroline niby żyje ale gubi liście i pączki, Japhrolepsis w raju ;:170 O Twisterze nawet nie wspomnę. Jedynie Specious ładnie rośnie, może zakwitnie w tym roku... Co do reszty to była miłość bez wzajemności :?

Alunia witaj! Ja zakocham się jeszcze bardziej, jeśli uda mu się zakwitnąć i to jak najszybciej ;:166 Na razie staram się go zimować.

Basiu dziękuję, że zajrzałaś i dziękuję za rady odnośnie pielęgnacji filodendronów. Póki co stoją w miejscu a Marble Qeen to mam wrażenie, że planuje zdezerterować :? Ale ja się tak łatwo nie poddaje. Nie ten, to będzie następny.

Ewuniu - e-w-u witaj i dziękuję!

Stefanek witaj! Dziękuję za pochwały kwiatków ;:196 Ostatnio dużo nowych gości odwiedza mój wątek a ja niczym sobie nie zasłużyłam ;:131

Aga! Jak miło zobaczyć Ciebie z bliska ;:oj Szkoda, że zdjęcie nie jest kolorowe ale za dużo bym chciała ;:306 Najważniejsze, że jest szeroki uśmiech na twarzy, tego mi teraz trzeba. Kaktusa - cudaka kupiłam w kwiaciarni. Wiesz co, i tak go muszę rozsadzić więc jeżeli ta sztuka mi się uda, to może zrobimy jakieś machniom? ;:183

Dorotko - szarotko! Poczytałam trochę o uprawie begonii na innym forum. Po przyniesieniu ze sklepu trzeba zmienić podłoże na bardziej przepuszczalne, np dodać trochę kory dla storczyków. Do tego ziemia do paproci, np. od Krajewskich i podobno begonki rosną ładnie. Niestety jeszcze nie testowałam ale jak polecę do miasta to zakupię taką ziemię. Poza tym z nimi trzeba jak z jajkiem... No zobaczymy, na ile mi starczy cierpliwości.

Magda41 dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:196

Renatko witam Ciebie serdecznie! Za chwilę pokażę jak pięknie się przyjęły niedośpiany od Ciebie, jestem zakochana ;:166 Ze szczerego serca podarowane ;:196
Będę jeszcze bordowego poszukiwać do kompletu.

Aniu Franiu ;:196 czy ja widziałam Twoją begonię?

Joasiu - Nastia witaj w moim wątku, dziękuję za pochwałę kaktusa ;:196

Elciu, Tesiu, Asiu - Hiuan, Agnieszko_ dziękuję Wam dziewczyny ;:196 Przepraszam, że tak hurtowo ale chciałabym wstawić jeszcze jakieś zdjęcia a padam już na twarz :D Muszę się nauczyć odpisywać na bieżąco ;:131
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Na pierwszy ogień moja ulubienica hoja hasselti. Widok dorosłej rośliny potrafi przyprawić o zawał serca :wink: To w moich oczach jedna z najpiękniejszych hoi ozdobnych z liści. Na razie cieszę się z malutkiego pypcia obok górnych listków, to znak, że chce być ze mną :tan

Obrazek

A to niedośpiany od Renatki, podarowane ze szczerego serca niemal natychmiast się przyjęły. Jestem zakochana ;:166 I poszukuję jeszcze bordowej odmiany ;:131

Obrazek

hoja Rebecca, która w rzeczywistośni nie ma tak dużych listków jak wskazuje na to zdjęcie. Podobno potrafi się pięknie wybarwić od słoneczka. Zobaczymy.

Obrazek

Lacunosa 'Thailand', która nie chce rosnąć... Może ktoś poradzi, jak ją pielęgnować?

Obrazek
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Karolinko, skoro Thailand to może w pełnym słońcu???

Nie mam pojęcia. Masz takie niespotykane roślinki, że człowiek głupieje od samego nazewnictwa, a co dopiero

jak uprawiać!!!
Pozdrawiam, Agata.
x-h-n

Post »

Ale piękności same! Ja w uprawie nie pomogę bo to nie moja bajka ale podziwiam i zachwalam ;:303
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Jeżeli chodzi o uprawę to niestety Ci nie pomogę,ale życzę powodzenia :D .
Kiedy następna porcja zdjęć? ;:65 Wiem że masz jeszcze inne skarbeczki ;:183 a ja taka niecierpliwa ostatnio jestem ;:14
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”