Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Jagódko na pewno dopiero reszta ranników sie pokażę tak samo jak przebiśniegi .Moich też jeszcze nie ma ,ale liczę ,że je zobaczę Wczoraj i dzisiaj u mnie też tabletki były w ruchu .Buziolki wiosenne 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Właśnie skończyłam oglądać film o Annie German ...uwielbiałam jej ciepły głos ...a zwłaszcza piosenkę " Człowieczy los ".http://www.youtube.com/watch?v=j6cCHuc3aOA
Lideczko ...cieszą , cieszą , każdy kwiatuszek , każdy listek zielony .
Też lada chwila muszę zamknąć i otworzyć swój - wiosenny ...wręcz nie wypada już pokazywać wspomnieniowych fotek , skoro wiosna puka do drzwi ...
Szkoda , że dzisiaj u mnie słońca nie było
...jednak spędziłam miło przedpołudnie w towarzystwie miłej osóbki , potem byłam odwiedzić Mamę i szybko ugotowałam obiad . Dzień pochmurny , jakiś śpiący...ponury i mżawka siąpiła .
I ja Ciebie serdecznie pozdrawiam ...
.
Jadzieńko...meteopatia ...jak nic , spać się chce , głowa boli , a człowiek jest jakiś apatyczny ...ba! , by nie powiedzieć , że " sflaczały " ...wczoraj
...dzisiaj
...jak w filmie z Bollywood
.
Też myślę , że to , co głębiej zasadzone , to musi mieć z góry cieplej , by się przebiło ...
Buziaki ...
Lideczko ...cieszą , cieszą , każdy kwiatuszek , każdy listek zielony .
Też lada chwila muszę zamknąć i otworzyć swój - wiosenny ...wręcz nie wypada już pokazywać wspomnieniowych fotek , skoro wiosna puka do drzwi ...

Szkoda , że dzisiaj u mnie słońca nie było

I ja Ciebie serdecznie pozdrawiam ...

Jadzieńko...meteopatia ...jak nic , spać się chce , głowa boli , a człowiek jest jakiś apatyczny ...ba! , by nie powiedzieć , że " sflaczały " ...wczoraj

Też myślę , że to , co głębiej zasadzone , to musi mieć z góry cieplej , by się przebiło ...
Buziaki ...

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iguś, bólu głowy współczuję.
U mnie zdecydowanie lepiej, dzisiaj już bez prochów
Ranników nie mam, ale jeszcze śnieg ( i dalej pada), więc nie wiem, co pod nim.
Oczar teraz teraz daje radość, wokół biało, a on rozpuszcza czerwone płatki
Pozdrawiam
i czekam na dzwonkowy szalik.
U mnie zdecydowanie lepiej, dzisiaj już bez prochów

Ranników nie mam, ale jeszcze śnieg ( i dalej pada), więc nie wiem, co pod nim.
Oczar teraz teraz daje radość, wokół biało, a on rozpuszcza czerwone płatki

Pozdrawiam

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Jagodka
Justysiu ...lada chwila i u Ciebie zniknie to białe badziewie ...a oczar zawsze był moim marzeniem ...M już nie godzi się na żadne drzewa ...zamówienia opłacone ...teraz tylko czekać , aż zaczną przychodzić róże ( 21
) i rośliny od Pana Marka .
Szalik nie będzie jeszcze gotowy ..bo nie mam tego cholernego jedwabiu białego ...surowego , w płachcie ...a kolejny wzór czeka ...
Mam multikolory w beżach , brązach i rudościach , oraz bordowe , granatowe , fioletowe ...ale nic nie pasuje . Koniecznie muszę zamówić ...
Nie omieszkam się pochwalić , gdy będą gotowe ...teraz też kombinuję w scrapbookingu ...
Pozdrowienia z ( prawie wiosennej ) Małopolski
.

Szalik nie będzie jeszcze gotowy ..bo nie mam tego cholernego jedwabiu białego ...surowego , w płachcie ...a kolejny wzór czeka ...
Mam multikolory w beżach , brązach i rudościach , oraz bordowe , granatowe , fioletowe ...ale nic nie pasuje . Koniecznie muszę zamówić ...
Nie omieszkam się pochwalić , gdy będą gotowe ...teraz też kombinuję w scrapbookingu ...
Pozdrowienia z ( prawie wiosennej ) Małopolski

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Igusiu u Ciebie już prawdziwa wiosenka, cudne kwiatuszki zakwitły..... ależ one cieszą , prawda??? U mnie wciąż gruba kołdra śniegu, na razie nie ma nawet mowy o kwiatach....
Domową wiosnę też masz śliczną.... bardzo podoba mi się pasiasta dracenka
Domową wiosnę też masz śliczną.... bardzo podoba mi się pasiasta dracenka

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jagódko,dzisiaj kupiłam sporo cebul lilii i malwy,te niektóre juz wypuściły.Kiedy według ciebie powinnam posadzić do gruntu?
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Jagodko, u nas dzisiaj było słonko! Od razu chce się żyć
Tak niewiele do szczęścia potrzeba
Ja chcę jutro posadzić cebule lilii, które kupiłam na targach

Ja chcę jutro posadzić cebule lilii, które kupiłam na targach

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagódko!...witam serdecznie w niedzielne przedpołudnie.
U mnie dzisiaj zdecydowanie/ w stosunku do wczorajszego dnia/.. pogoda pogorszyła się....jest pochmurnie, wietrznie...a temp. tylko 4st.
Życzę miłej
niedzieli. 
U mnie dzisiaj zdecydowanie/ w stosunku do wczorajszego dnia/.. pogoda pogorszyła się....jest pochmurnie, wietrznie...a temp. tylko 4st.
Życzę miłej

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale masz już piękną wiosnę. U mnie jak na razie ani jednego kwiatka.
Mam nadzieję, że już po bólu głowy?
Mam nadzieję, że już po bólu głowy?
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jagódko współczuję kłopotów w bólem głowy - śmieją się ze mnie jak mówię w towarzystwie,że z tą przypadłością ludzie są bliżsi naturze bo bardziej ja czują - tak bardzo że można rzec aż do bólu...
Ból głowy dodatkowy jak zacznie się sezon i nie starczy czasu na nasze artystyczne hobby,
dlatego nie tęsknię za wiosną.
Ból głowy dodatkowy jak zacznie się sezon i nie starczy czasu na nasze artystyczne hobby,

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozdrawiam z ranka.
Czy namiary na irysy też mogę prosić ?

Jadko, dzień dobry w ten słoneczny marcowy wtorek... jak się dzisiaj czujesz?
Pozdrawiam Cię serdecznie, A.

Pozdrawiam Cię serdecznie, A.
Jagódko , się witam i o zdrówko pytam
mam nadzieję że ból głowy minął i masz się ok czego Ci z całego swojego rozkołatanego serducha życzę 

- Jagodka
Agusiu- AGNESS...słoneczko świeci
...cieszą się dzieci , ale my także , bo wkrótce świat się zazieleni - jesteśmy kolorów spragnieni ...
A wiesz , że ta dracenka pasiasta kosztowała 1,90
...kupiona w Biedronce ...taki mały liliput ...ale rośnie ...bardziej wszerz , a słabo wzwyż
.
Gosiu ...zapewne już je zasadziłaś ...bo tylko na wypadek mrozów - o ile wyjdą na wierzch , to trzeba je przyrzucić włókniną złożoną podwójnie /poczwórnie .
Kasieńko ...oj tak , nawet nie masz pojęcia jak człowiekowi lekko na sercu , gdy swe promienie
nam rzuca na ziemię .
Widziałam zakupy z Gardenii - a jakże ...ale bym poszperała
..a tak daleko do Poznania
...potrzebuję wianki lawendowe , ściereczki z motywem lawendy i bukieciki lawendowe ...mam upatrzone gałązki lawendy i wianek ...po 3,50-15,00-20,00.
Bogusiu...a u mnie już trzeci dzień
operuje od rana i jak tu nie kochać wszystkiego , co nam wiosnę zwiastuje ...nawet małe pąki wychylające swe główki z czeluści ziemi i każde źdźbło trawki , szczypiorku krokusów , szafirków cieszy .
Dziękuję ...nawet była miła niedziela ...chociaż miałam inne plany
Gosiu..na pewno wkrótce i do Ciebie zawita wiosenka wytęskniona
. Ból głowy minął wraz z burą szmatą na niebie . Błęktu nieba i dużo słońca nam trzeba ...
Krysiu...oj , tak - w tym coś jest ...i ja zastanawiam się co będzie na pierwszym miejscu ...ale raczej rośliny dla mnie , a co za tym idzie - ogród - to priorytet . A do sadzenia mam ponad 50 roślin ...z jesiennych dostaw ...od przyjaciół ...jeszcze róże i reszta , które zamówiłam ...będę chyba z tydzień sadzić ...
. Pora z wiosną wyprostować zmurszałe kości i wziąć się za siebie ...bo do niczego nie wlezę ...a praca w ogrodzie , to najlepsza dieta .
Ewo vel Rozalko ...dziękuję za pozdrowienia z ranka i ja również Cię pozdrawiam u schyłku dnia - wieczorową porą
.
Szkoda , że zrezygnowałaś z oferty ...pooglądać zawsze można ...ale kuszenie nie jest moją dobrą stroną ...nie biorę odpowiedzialności za ewentualne choroby z tym związane
.
Aguniu- Aguniada...słoneczko moje , głowa nie boli ...tylko portfel stęka
...trzeba jakoś wytrwać ...a już mnie korci coś zamówić , ale nie roślinnego . U mnie również od samego ranka było słoneczko i błękit nieba - więcej nic nam nie potrzeba - prawda
?
Elżuniu...różnie bywa ...a bez medykamentów ani rusz ...bo bym nie funkcjonowała ...sama zresztą wiesz , jak to jest
.
Serducho rozklekotane - jak na razie się uspokoiło ...nerwica zżera niczym rdza ...a tu tyle planów i marzeń ...że nie wiem , czy czasu i sił starczy
...ale radosne spojrzenie , uśmiech , optymizm i ...do przodu ..
.
Popatrzcie , co dzisiaj popełniła - nie , nie - nic z tych rzeczy - w zasadzie nie cierpię tego słowa - no bo - sami pomyślcie - jak można popełnić np.tort - co też uczyniłam ...dla mnie słowo popełnić wiąże się z czymś nieprzyjemnym ...przestępstwem , błędem , gafą etc..
No więc ...róże robiłam wg przepisu ze świetnego bloga , gdzie gotową sugarpaste się po prostu kupuje w sklepie . Niestety - u nas gliceryny spożywczej nie uświadczysz , podobnie i syropu glukozowego ...wobec tego ...kupiłam glukozę w aptece i zrobiłam syrop , dodałam żelatynę i cukier puder ...tylko tej wspomnianej gliceryny spożywczej nie miałam ...więc " strzeliłam " białkiem i ...ręce się przykleiły do tej ciapaty ...wpadłam na pomysł , by podsypać skrobią ...no ..udało się ...nie miałam barwnika ..a płynne się nie nadają , bo rozrzedzają ...więc róże mam białe ..po chwili się zrobiły sztywne .
Dla chętnych mogę Wam podesłać tutorial , wraz z opisem ...
Fotki wyszły ...jak wyszły
, za to ...tort był pyszny ... szybko zrobiony- w ciągu godziny - ...wraz z pieczeniem ...

Teraz ...zakwitnęło Hipeastrum ...

A wiesz , że ta dracenka pasiasta kosztowała 1,90

Gosiu ...zapewne już je zasadziłaś ...bo tylko na wypadek mrozów - o ile wyjdą na wierzch , to trzeba je przyrzucić włókniną złożoną podwójnie /poczwórnie .
Kasieńko ...oj tak , nawet nie masz pojęcia jak człowiekowi lekko na sercu , gdy swe promienie

Widziałam zakupy z Gardenii - a jakże ...ale bym poszperała

Bogusiu...a u mnie już trzeci dzień

Dziękuję ...nawet była miła niedziela ...chociaż miałam inne plany

Gosiu..na pewno wkrótce i do Ciebie zawita wiosenka wytęskniona

Krysiu...oj , tak - w tym coś jest ...i ja zastanawiam się co będzie na pierwszym miejscu ...ale raczej rośliny dla mnie , a co za tym idzie - ogród - to priorytet . A do sadzenia mam ponad 50 roślin ...z jesiennych dostaw ...od przyjaciół ...jeszcze róże i reszta , które zamówiłam ...będę chyba z tydzień sadzić ...

Ewo vel Rozalko ...dziękuję za pozdrowienia z ranka i ja również Cię pozdrawiam u schyłku dnia - wieczorową porą

Szkoda , że zrezygnowałaś z oferty ...pooglądać zawsze można ...ale kuszenie nie jest moją dobrą stroną ...nie biorę odpowiedzialności za ewentualne choroby z tym związane

Aguniu- Aguniada...słoneczko moje , głowa nie boli ...tylko portfel stęka

Elżuniu...różnie bywa ...a bez medykamentów ani rusz ...bo bym nie funkcjonowała ...sama zresztą wiesz , jak to jest

Serducho rozklekotane - jak na razie się uspokoiło ...nerwica zżera niczym rdza ...a tu tyle planów i marzeń ...że nie wiem , czy czasu i sił starczy

Popatrzcie , co dzisiaj popełniła - nie , nie - nic z tych rzeczy - w zasadzie nie cierpię tego słowa - no bo - sami pomyślcie - jak można popełnić np.tort - co też uczyniłam ...dla mnie słowo popełnić wiąże się z czymś nieprzyjemnym ...przestępstwem , błędem , gafą etc..
No więc ...róże robiłam wg przepisu ze świetnego bloga , gdzie gotową sugarpaste się po prostu kupuje w sklepie . Niestety - u nas gliceryny spożywczej nie uświadczysz , podobnie i syropu glukozowego ...wobec tego ...kupiłam glukozę w aptece i zrobiłam syrop , dodałam żelatynę i cukier puder ...tylko tej wspomnianej gliceryny spożywczej nie miałam ...więc " strzeliłam " białkiem i ...ręce się przykleiły do tej ciapaty ...wpadłam na pomysł , by podsypać skrobią ...no ..udało się ...nie miałam barwnika ..a płynne się nie nadają , bo rozrzedzają ...więc róże mam białe ..po chwili się zrobiły sztywne .
Dla chętnych mogę Wam podesłać tutorial , wraz z opisem ...
Fotki wyszły ...jak wyszły

Teraz ...zakwitnęło Hipeastrum ...

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja poproszę Jagódko o ten przepisik na różyczki .Super wyszły , ja jako 1 załapałam sie na słodkości
.Oj wiedziałam kiedy wpaść
Nie wątpię ,że to smakołyk